4 tips om je personal brand online te presenteren

Eve Goaldigger

Als echte goaldigger wil je jouw kennis en ervaring over jouw vakgebied delen en andere mensen inspireren. Online is dé plek om jouw verhaal met een grote groep te delen en je expertise te claimen. Wij hebben deze week vier tips voor je klaar staan om je personal brand online te presenteren. 

Photo by Andrew Neel on Unsplash

VOEG EEN BIOGRAFIE MET DE 3 W’S TOE AAN JE PROFIEL

Voeg een headline toe op je social-media kanalen met een korte biografie over jezelf.
Een potentiële volger moet in één oogopslag kunnen zien wie je bent, wat je doet en wat ze kunnen verwachten als ze je gaan volgen. Voeg ook altijd toe hoe anderen contact met je kunnen opnemen of deel een link naar een pagina met meer informatie of een aankoopmogelijkheid.

SOCIALIZE

Bij social media draait het om het sociale aspect en daarbij is interactie écht onmisbaar. Ook online draait het allemaal om de gunfactor, dus zorg ervoor dat je altijd reageert als iemand jou een berichtje stuurt. Neem deel aan andermans successen door diegene te feliciteren en heb je een vraag aan iemand, stel hem dan. Je kunt dit zelf ook stimuleren door content te maken die reacties uitlokt.

Goaldigger-Mindset

MAAK HET PERSOONLIJK

Ik merk dat het meeste wordt gereageerd op de posts waarin ik iets persoonlijks deel. De leuke, maar ook minder leuke dingen. Tegenslagen delen kan soms spannend zijn. Maar wat voor mij altijd goed werkt, is om de tegenslagen pas te delen als je al zo ver bent dat je ervan hebt geleerd. Zo kun je het op zo’n manier delen dat anderen er ook van kunnen leren. Ook laat je iets van jezelf zien waardoor anderen je beter leren kennen en je kunnen aanmoedigen op momenten dat het goed gaat, maar ook wanneer het minder goed gaat.

ZORG VOOR EEN DUIDELIJKE BEELDTAAL

Iep Bergsma is fotograaf voor vrouwelijke ondernemers en auteur van het boek Picture Perfect. Zij weet als geen ander waar je op moet letten als het aankomt op de beelden die je op social media deelt. Iep: ‘Een mooie mix van beelden is heel belangrijk. Deel dus bijvoorbeeld een mooie quote, een portret van jezelf en een toffe flatlay. Zorg voor variatie zodat jouw volger geïnteresseerd blijft om op jouw feed te blijven kijken. Post regelmatig een foto van jezelf, op die manier leert jouw volger je kennen en creëer je vertrouwen. 

In het boek ‘Goaldigger Mindset’ staan nog vijf (!) tips om jezelf online te presenteren. Deze gaan verder in op de context en handige tag tips. Er is een heel hoofdstuk besteedt aan hoe je jezelf, online en offline, het best kan presenteren.

Ben jij benieuwd naar hoofdstukken boordevol tips voor jou en je onderneming? Je bestelt ‘Goaldigger Mindset’ via deze link! 

 

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu