Member van de maand: Linda Baart, founder leeratelier en webshop OWNED BY

Linda Baart (43) is eigenaar van leeratelier en webshop ‘Owned by’. Ze maakt custommade cadeaus van leer in allerlei verschillende productvormen. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen met The Goaldiggers Club en haar tips: “Het mooiste van ondernemen is het groeien. Niet alleen van mijn merk, maar ook van mij persoonlijk.”

Wie ben je en wat doe je? 

Linda: “Ik maak via mijn onderneming ‘Owned by’ custom made cadeau’s van leer, zoals o.a. notitieboeken, paspoorthoezen, schrijfmappen, camerariemen en verschillende tassen. Alles kan je personaliseren door je eigen kleurencombinatie te kiezen en een tekst en naam toe te voegen. Sinds augustus 2018 heb ik er ook een open atelier en winkel in Bussum en ben ik nu fulltime ondernemer.”

Wat is je goal?

Linda: “Mijn goal voor dit jaar is het uitbreiden van mijn tassenlijn. Ik heb een tijdloze collectie die je zelf helemaal kan samenstellen, maar deze wordt uitgebreid met meerdere type tassen en meer personalisatiemogelijkheden. Ook wil ik efficiënter gaan werken zodat ik tijd heb om nieuwe producten te ontwikkelen.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?

Linda: “Tijdens mijn vorige werk heb ik een kijkje achter de schermen kunnen nemen van mooie merken. Ik was als Visual Merchandising manager bij veel onderdelen van merken betrokken en het leek me geweldig om dit voor mezelf te kunnen doen. Het begon met het idee van mijn vriend om zelf een leren tas te maken en toen ik eenmaal met het materiaal aan de slag ging, kwamen de ideeën voor andere producten. Ik ging samples maken. Na een post van mijn eerste gemaakte product door een vriendin op Instagram ging het balletje rollen.” 

Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?

Linda: “Ik ben heel blij met mijn nieuwe website en logo. Een van de weinige dingen die ik uit handen heb gegeven. Beide wel even een investering en iets wat ik eigenlijk te lang had uitgesteld. Daardoor heb ik nu wel een groter bereik en ziet het er professioneler uit.”

Wat is je meest recente succesmoment?

Linda: “Dat is mijn publicatie in de VT Wonen afgelopen november. Ik had een mail gestuurd met mijn nieuwste product: een wanddecoratie van restleer. Elke publicatie is weer een klein succesje.” 

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je ondernemerschap?

Linda: “Ondanks dat ik nu 5 jaar onderneem wil ik steeds meer leren en groeien. Maar ook vind ik het leuk om anderen te inspireren. Ik was op zoek naar een landelijk netwerk met netwerkgelegenheden, maar waar je ook actief aan je onderneming kan bouwen door lezingen. Dat heb ik bij The Goaldiggers Club gevonden!”

Kan je een actie noemen die je hebt ondernomen geïnspireerd door The Goaldiggers Club?

Linda: “Ik denk meer en serieuzer na over alle aspecten van mijn bedrijf. Door de sessies krijg je informatie van specialisten op alle vlakken van het ondernemerschap. Juist de veelzijdigheid vind ik fijn.” 

Wat is voor jou het meest waardevol aan The Goaldiggers Club?

Linda: “Het is niet specifiek één ding, maar het is een combinatie van het netwerken en de kennis die er gedeeld wordt. Dat werkt voor mij erg inspirerend. Ik krijg daar energie van.”

Wat kan jij voor andere members betekenen?

Linda: “Ik maak mooie stoere producten waarop ik een logo kan printen. Dus wil je professioneel voor de dag komen met een mooie leren schrijfmap, notitieboek, visitekaarthouder of laptophoes? Dan kan ik die voor je maken in de kleurencombinatie die bij je bedrijf past.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…

Linda: “Pipi Langkous zei: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Juist als iets spannend, nieuw of anders is, leer je het meest. Probeer dingen uit tijdens het ondernemen, stap uit je comfort zone en wees niet bang om fouten te maken. Vaste planningen en strategieën zorgen voor focus, maar kunnen ook je creativiteit beperken. Soms moet je gewoon dingen doen en niet bang zijn voor de gevolgen.”

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu