3 componenten voor een succesvolle samenwerking

Samenwerken is een breed begrip. Je kunt elkaar op verschillende manieren versterken. Zo werken wij bij The Goaldiggers Club samen met experts die hun kennis delen met onze members en de bezoekers van onze events. En zo heb je ook samenwerkingen met professionals en partnerships. Samenwerken maakt je sterker. Dit zijn een aantal componenten voor een succesvolle samenwerking.

Photo by Marvin Meyer on Unsplash

1. Identificeer wat jij van een ander wil

Door je verwachtingen meteen in het beginstadium uit te spreken, kan degene die jij benadert meteen goed beoordelen of de samenwerking iets voor hem of haar is en of aan die verwachtingen voldaan kan worden. Ik vind ik het heel fijn als ik die informatie in een e-mail of telefoontje krijg, waarin de ander meteen to the point komt. Als er wederzijdse interesse is, kan die koffieafspraak of dat telefoontje alsnog ingepland worden om het gesprek verder aan te gaan.

2. Versterk elkaar

In het eerste contact deel ik altijd met welke van mijn expertises ik de ander weer zou kunnen helpen, als daar behoefte aan is. Als ik op zoek ben naar iemand voor werkzaamheden binnen The Goaldiggers Club, dan zoek ik naar professionals in dit vakgebied en vraag ik, hoe goed mijn gevoel ook is, naar voorbeelden van resultaten die deze professionals voor anderen klanten geboekt hebben en naar referenties die ik kan benaderen.

goaldigger_mindset

3. Zorg dat de samenwerking in balans is

Ik wil benadrukken is dat een samenwerking nooit ten koste van jezelf moet gaan. Als je de samenwerking initieert, kan je niet verwachten dat de andere partij alles voor je doet en andersom kun je anderen niet over jouw rug helpen. Als jij je comfortabel voelt bij een samenwerking en de samenwerking zorgt voor resultaten, ga er dan voor. Als dit niet zo is, kan je het beter eerlijk uitspreken en de samenwerking eventueel beëindigen.

Nu weet je hoe je op een sterke manier kan samenwerken. Wanneer je dit gaat toepassen in de praktijk merk je dat je het makkelijker maakt voor jezelf en je kansen verbreed. Het kan echter nog beter; in het boek ‘Goaldigger Mindset’ wordt er nog dieper ingegaan op samenwerken en meer onderwerpen om jou en jouw bedrijf te laten groeien.

Ben jij benieuwd naar alle hoofdstukken? Je bestelt het boek via deze link! 

 

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu