Focus op de juiste goals met de vragenlijstmethode

notebook

Te veel doelen op hetzelfde moment willen bereiken, is een recept voor falen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je prioriteit geeft aan de goals die je eerst wil bereiken als je ondernemer bent. Alles is bereikbaar, maar niet allemaal tegelijk. Kom er in dit artikel achter welke goals je als eerste wil bereiken en je als prioriteit ziet met de vragenlijstmethode. 

Photo by @madetoplan on Instagram

De vragenlijstmethode laat je heel goed nadenken over de urgentie van je goals en op welke goals je je het beste kan richten. Na het beantwoorden van de vragen, maak je een lijst op basis van hoe vaak je een goal in je antwoord hebt genoemd. Dus heb je de vragen het vaakst beantwoord met goal X, dan zet je die op nummer een. Daarna volgt het goal dat je na goal X het meest hebt benoemd, enzovoorts. 

 1. Aan welk goal denk ik het meest?
 2. Van welk goal krijg ik de meeste energie?
 3. Bij welk goal ben ik het meest trots als ik deze behaal?
 4. Welk behaald goal zal een permanente impact hebben op mijn leven?
 5. Welk goal vind ik over tien jaar nog steeds heel belangrijk? 
 6. Bij welk goal ben ik niet afhankelijk van anderen? 
 7. Welk goal wil diep vanbinnen behalen en is niet ingegeven door mijn omgeving? 
 8. Welk goal voelt het meest urgent? 
 9. Welk goal zou ik het liefst behalen, ondanks dat ik er bang voor ben? 
 10.  Welk goal geeft mij het gevoel van adrenaline of een warm positief gevoel als ik eraan denk?
 11.  Welk goal past op dit moment het best in mijn leven? 

Goaldigger-Mindset-boek

Nu kun je gaan kijken welk persoonlijk goal op een is geëindigd en jij dit dus op dit moment als prioriteit ziet. Dit is het goal waar je op dit moment, bewust of onbewust, het meest achter staat. Na het beantwoorden van de bovenstaande vragen weet je op welk goal je je moet gaan richten de volgende periode, maar hoe nu verder. Nu is het belangrijk dat je dit doel concreet gaat maken d.m.v de SMART-Methode, tussendoelen gaat opstellen en reflecteren. Gelukkig voor jou hoef je dit niet allemaal zelf te doen en helpen wij jou in het boek Goaldigger Mindset met alle stappen en is het alleen een kwestie van invullen. In een mum van tijd heb jij je goal perfect geformuleerd en weet je wat je moet doen om dit goal te bereiken. 

Ga je het jezelf makkelijk maken door het boek te kopen? Je bestelt het boek Goaldigger Mindset via deze link! 

 

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu