Stel jezelf deze 6 vragen om Personal Branding voor je te laten werken

Voordat je jezelf aan de buitenwereld presenteert, is het belangrijk dat je precies weet hoe jij wil dat anderen je zien. Eve Tomaszewski is founder van The Goaldiggers Club en gelooft dat het beeld dat je met het beeld van jezelf dat je op anderen wil overbrengen dicht bij jezelf moet blijven. Tegelijkertijd draagt het bij aan de goals die je graag wil bereiken. Stel jezelf deze zes key vragen om personal branding voor je te laten werken.

 

1. Waarom doe ik wat ik doe?

Personal branding begint bij waarom je doet wat je doet. Ik, Eve Tomaszewski, doe het allemaal zodat vrouwen kunnen groeien en vrouwelijke rolmodellen kunnen worden, die anderen weer inspireren en empoweren om hun goals te bereiken. Ik weet waarvoor ik het doe, ik ben er trots op, en de dingen waar je trots op bent, wil je juist delen.

2. Wat zijn mijn kernwaarden?

Het is fijn om als leidraad een aantal woorden te hebben die passen bij alles wat je doet. Kernwaarden beginnen bij jezelf en wat je wil overbrengen, maar je kunt het ook gebruiken in de keuzes die je maakt om jezelf te laten zien, of op bepaalde momenten juist niet te laten zien. Door keuzes te maken op basis van jouw kernwaarden, zal je oprecht overkomen en wat van binnenuit komt ook naar buiten uitstralen.

3. Wat is mijn goal?

Verlies je goal niet uit het oog. Pas wanneer je jouw personal branding baseert op je doel, zorg je ervoor dat het je ook echt iets oplevert. Als ik bijvoorbeeld werd uitgenodigd om te spreken, deelde ik met veel passie mijn tips en benoemde ik The Goaldiggers Club alleen in de zin waarin ik mij voorstelde als founder. Mijn bedrijf stond tijdens zo’n presentatie niet centraal, waardoor het mij uiteindelijk minder opleverde. Als ik The Goaldiggers Club tijdens mijn presentaties vaker benoem, is de kans groter dat meer members zich aansluiten en mijn bedrijf kan groeien.

Goaldigger-Mindset-boek

4. Wat is mijn boodschap?

De boodschap die je naar buiten brengt, ontstaat vanuit je WHY, doel en kernwaarden. Dit is de basis van alles wat je uitdraagt. Het is goed om deze boodschap voor jezelf helder te hebben, zodat je bewuster je uitingen bepaalt. De elementen uit mijn verhaal komen terug in bijna alles wat ik doe. Ik deel op social media maar al te graag mijn tips en kennis. 

5. Wat zijn mijn unieke kwaliteiten?

Ga bij jezelf op zoek naar eigenschappen waar je goed in bent, zodat je weet waarom juist jíj dit verhaal het beste kan vertellen. Je hoeft hiervoor echt geen gerespecteerd ondernemer of befaamd vakspecialist te zijn. Just be you. 

6. Wat zijn mijn interesses?

Het delen van je interesses is een laagdrempelige manier om een stukje van jezelf naar buiten te brengen. Zo ben ik ondanks mijn carrièreswitch van fashion editor naar founder van The Goaldiggers Club nog steeds geïnteresseerd in fashion en is mode dus nog steeds een belangrijke pijler in mijn personal branding. Nu selecteer ik daarom een fashionable look van andere vrouwelijke ontwerpers in plaats van altijd de laatste trends. Vanuit mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en het lezen van boeken, deel ik op mijn Instagram inspirerende quotes en lessen die ik uit deze boeken haal.

Nu weet je hoe jezelf presenteert naar anderen en bent er misschien achter gekomen dat dit nog niet helemaal is hoe je wil. Als het wel zo is, Good job! Zo niet is dat niets om je voor te schamen maar kun je je gaan bedenken hoe dat komt. Wees jezelf en straal dit uit naar anderen. In het boek ‘Goaldigger Mindset’ is er een heel hoofdstuk toegewijd aan hoe je jezelf presenteert en zichtbaar maakt.

Benieuwd naar meer tips en stappen? Je bestelt het boek via deze link!

 

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu