Member van de maand: Marie Broeckman, fotograaf en founder BLANCX

Marie Broeckman

Marie Broeckman (33) is fotograaf. Met haar bedrijf BLANCX produceert zij beeld voor ondernemers en bedrijven. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen met The Goaldiggers Club en haar tips: “Sterke visuals zijn echt een must voor je onderneming. Mensen kijken liever dan dat ze lezen en een eerste indruk kan je niet meer uitwissen.”

Wie ben je en wat doe je?

Marie: “Ik ben op mijn 19e begonnen met fotograferen voor de Fotomeisjes, toentertijd een Amsterdams begrip, waarvoor ik met mijn camera alle clubs van Amsterdam afstruinde. Nu, veertien jaar later, heb ik inmiddels heel veel gedaan op het gebied van fotografie en een groot en sterk netwerk opgebouwd. Met mijn onderneming BLANCX fotografeer en produceer ik beeld voor ondernemers en bedrijven. Hoewel dit bedrijf mijn focus is, heb ik daarnaast ook Marie Broeckman Photography waarmee ik modische portretten maak en ‘A Love Legend waarmee ik bruiloften fotografeer. 

Wat is je goal? 

Marie: “Mijn goal is om met mijn bedrijf BLANCX een groot beeldbureau te worden en voor zoveel mogelijk ondernemers en bedrijven een brug te slaan tussen hun waarden, visie en uitstraling in sterke visuals. Daarnaast ben ik nu bezig met het realiseren van mijn eerste documentaire. Ik wil met mijn commerciële werk genoeg (financiële) ruimte voor mezelf creëren om ook aan sociaal maatschappelijke projecten te werken.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?

Marie: “Het is voor mij de perfecte combinatie tussen contact met heel veel verschillende mensen, de uitdaging van echt contact aangaan (anders heeft de foto geen ziel) en het organiseren en creëren van shoots en de juiste beeldstijl voor de juiste klant. Het is echt enorm veelzijdig en vrij werk.” 

Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?

Marie: “Vooral het hebben van lef en vertrouwen. Ik ben bijvoorbeeld 8 jaar geleden gescout voor een grote productie voor ZIGGO. Ik had geen idee wat ik precies ging doen maar zei volmondig ja. Ik leer elke keer enorm veel van dit soort keuzes en merk ook dat de groei in de beweging vooruit zit, als je er maar hard voor blijft werken, niets vanzelfsprekend vindt en je plezier in de uitdagingen ziet.” 

Wat is je meest recente succesmoment?

Marie: “Om eerlijk te zijn is het heel tof om mijn beeld in een bushokje te zien hangen, maar word ik er eigenlijk vooral heel blij van als mensen me teruggeven dat een beeld hen persoonlijk raakt. Verder ben ik trots op het binnenhalen van een subsidie voor mijn eerste documentaire.” 

 MarieBroeckman2.

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je onderneming? 

Marie: “Allereerst is het inspirerend zoveel vrouwen te zien die zo serieus met ondernemen bezig zijn, daar word ik al heel blij van. Daarnaast krijg je enorm veel praktische tips, van hoe je je financiën zou kunnen indelen tot hoe je toewerkt naar jouw uiteindelijke goal. De combinatie van leren, netwerken, geïnspireerd raken en geactiveerd worden vind ik enorm waardevol.”  

Kan je een actie noemen die je hebt ondernomen geïnspireerd door The Goaldiggers Club? 

Marie: “Het eerst wat in me opkomt is het absolute besef dat ik geen ZZP’er ben, maar ondernemer. Soms heb ik door de dagelijkse sleur niet meer scherp voor ogen waar ik heen wil werken en ben ik te veel aan het micromanagen. Dit weer even scherp zien vind ik heel waardevol.”

Wat is voor jou het meest waardevol aan The Goaldiggers Club?

Marie: “Het is inspirerend en activerend om onderdeel uit te maken van een groep vrouwen met dezelfde ambitie; te leven en werken in ruimte en vrijheid en dat met een lekkere dosis ambitie en ondernemerszin.” 

Wat kan jij voor andere members betekenen?

Marie: “Ik ben fotograaf en dus optioneel een samenwerkingspartner. Verder vind ik het leuk om met elkaar te praten over wie je bent als ondernemer. Wat is je doel, wat wil je uitstralen en hoe doe je dat? Het is enorm waardevol hierover te kunnen sparren met ‘like minded women’.”

Deel jouw beste ondernemerstip die elke goaldigger verder helpt…

Marie: “Probeer je tijdens een shoot open te stellen voor degene die je fotografeert. Je wil op een foto niet zien wie je probeert te zijn, je wil op een foto zien wie je echt bent. Of in ieder geval een oprechte kant van jezelf. Pas dan resoneert het beeld bij de persoon die hem waarneemt.”

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu