Met deze tip creëer je meer overzicht in je agenda

Agenda Planning

Je acties niet helder en uitgedacht hebben, maakt plannen en ergens naartoe werken erg lastig. De sleutel naar succes zit het in het overzicht creëren. Eve Tomaszewski, founder van The Goaldiggers Club, neemt je in dit artikel mee door een stappenplan dat je leert om je to do’s te benaderen als processen.

Photo by Renáta-Adrienn on Unsplash

Eve:Eigenlijk begin ik bijna nooit meer aan een taak zonder dat ik weet wat ik er precies voor moet doen. Vroeger raakte ik overwhelmed omdat er ineens allemaal dingen bij kwamen waar ik helemaal geen rekening mee had gehouden. Dingen die ik wel had kunnen voorspellen als ik van tevoren tijd had genomen om het proces uit te denken. Voor de masterclasses die we voor de members creëren, maak ik bijvoorbeeld het volgende proces:” 

STAP 1: Bepaal het project waarvoor je processen gaat uitwerken
Eve: Maak voor jezelf helder voor welk project je het proces gaat uitwerken. Ik begin met het visueel maken van mijn proces door dit op een wit A4-vel te schrijven. In dit geval gaat het om een proces voor het project masterclasses membership. Het vel papier leg ik op de grond.

STAP 2: Maak de belangrijkste processen helder
Eve: Vervolgens noteer ik op andere witte vellen de belangrijkste processen die binnen het project vallen, zoals het benaderen van experts, de content creatie van de masterclasses en het lanceren van de masterclasses voor de members. Die vellen leg ik van links naar rechts op een rijtje onder het andere vel.

Goaldigger-Mindset

STAP 3: Schrijf je taken en acties uit
Eve: Daarna ga ik over op post-its. Hierop schrijf ik alle taken en acties op die onder de processen vallen. Je kan in een proces ook acties opnemen die anderen moeten doen voordat jij verder kan; deze vergeten we namelijk heel vaak. Noteer alle stappen, hoe klein ze ook zijn.

STAP 4: Verbind er een deadline aan
Eve: Door een deadline aan de acties te koppelen, creëer je inzicht in de omvang van een project. Dit is de basis voor al jouw planningen. Je kunt dit trouwens ook digitaal uitwerken. Het is maar net wat jij fijn vindt en wat voor jou werkt. Je kunt het bijvoorbeeld uitwerken in Excel of in een projectmanagementtool als Trello.

Nu heb je je projecten in processen opgedeeld en weet je waar je nu aan moet werken. In het boek ‘Goaldigger Mindset’ gaan we dieper in op overzicht creëren en helpen we je met het maken van een planning, op elk mogelijk gebied.

Heb jij het boek nog niet? Je bestelt het boek Goaldigger Mindset via deze link!

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu