Member van de maand: Sharon de Rooij, jurist en founder Lady Lawyer

The Goaldigger Club Sharon member van de maand

Sharon de Rooij (29) is jurist en founder van ‘Lady Lawyer’. Ze helpt ondernemers met het opstellen van een juridisch fundament in begrijpelijke taal. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen met The Goaldiggers Club en haar tips: “Mijn missie is om ondernemers duidelijk te maken waarom een juridisch fundament zo belangrijk is en te laten zien dat dat echt allemaal niet zo stoffig hoeft te zijn.”

Wie ben je en wat doe je? 

Sharon: “Als oprichter van ‘Lady Lawyer’ ben ik de helft van de tijd bezig met het opstellen van algemene voorwaarden, privacyverklaringen en andere juridische documenten en daarnaast houd ik me bezig met het oplossen van conflicten, het voorzien van informatie en het begrijpelijk maken van de juridische wereld en taal.”

Wat is je goal?

Sharon: “Ik heb na anderhalf jaar reizen onlangs besloten om het digital Nomad leven op te geven en me weer te gaan settelen in Nederland. Juist om mijn bedrijf de aandacht te kunnen geven die het verdient. Mijn missie is om ondernemers duidelijk te maken waarom een juridisch fundament zo belangrijk is en te laten zien dat dat echt allemaal niet zo stoffig hoeft te zijn. Ondernemers voorzien van de juiste documenten, die zij ook nog eens begrijpen.” 

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?

Sharon: “Op een gegeven moment verhuisde ik met mijn toenmalige vriend voor anderhalf jaar naar China. Toen ik terugkwam en terug in dienst ging bij mijn oude werkgever, merkte ik dat ik was gegroeid als persoon en daar niet meer paste. Ik besloot dat wat ik altijd al deed nu eens zelf te proberen en gooide het in mijn netwerk.” 

Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?

Sharon: “Wat voor mij echt een mega boost is geweest is het geven van een webinar aan de start van mijn onderneming. Nu word ik nog steeds door kijkers getagd, wanneer iemand een juridisch oproepje doet. En het tweede: netwerken! Iemand zei ooit tegen me: ‘kennis is belangrijk, maar kennissen zijn nog belangrijker.’ Je kunt nog zo goed zijn in wat je doet, maar als jouw klanten jou niet weten te vinden…”

Wat is je meest recente succesmoment?

Sharon: “Ik heb in januari mijn prijzen verhoogd. Iets waar ik ontzettend tegenop zat. Ik was namelijk altijd heel erg van het toegankelijk blijven voor ondernemers met lagere budgetten, maar dat ging uiteindelijk ten koste van mezelf. Ik vraag nu nog steeds niet de hoofdprijs, maar wel meer eerlijke tarieven. De eerste week na mijn tariefverhoging heb ik al acht offertes mogen versturen.”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je ondernemerschap?

Sharon: “Inspiratie opdoen en netwerken! Het is een platform om jezelf en je expertise te laten zien. Ik heb zoveel leuke connecties uit de club gehaald, mensen die ik nu zelfs als echte vriendinnen beschouw. Vrouwen die mijn klant zijn geworden en vrouwen bij wie ik zelf diensten af heb genomen.”

Kan je een actie noemen die je hebt ondernomen geïnspireerd door The Goaldiggers Club?

Sharon: “Een aantal members wilden graag wat vaker offline meeten en sparren. Afgelopen zomer besloten we dan ook op een vrijdag een vrijmibo te houden. Dat is inmiddels een maandelijkse traditie geworden waarin we ontzettend van elkaar leren en elkaar aan de juiste connecties kunnen helpen.”

Wat kan jij voor andere members betekenen?

Sharon: “Ik heb anderhalf jaar lang van allerlei plekken over de wereld een hele hoop ondernemers aan een juridisch fundament kunnen helpen, voornamelijk door zichtbaar te zijn. Ik kan andere members tips geven voor deze zichtbaarheid, vragen beantwoorden over het Digital Nomad leven en ze uiteraard helpen met hun juridische zaken.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…

Sharon: “Ga netwerken en durf je kwetsbaar op te stellen. Mensen willen weten wie de persoon is achter de onderneming, ze willen een connectie met je.”

 

Laat een reactie achter

Instagram did not return a 200.
Sluit Menu