3 tips hoe jij met minder hard werken meer bereikt als ondernemer

ilona Annema

De meeste ondernemers starten hun bedrijf omdat ze meer vrijheid willen. Maar dat gevoel van vrijheid is soms ver te zoeken als er geen ‘vrije tijd’ is. Voor je het weet, ligt er zo veel op je bordje dat je het overzicht kwijt bent en het gevoel hebt dat je alleen nog maar in je bedrijf zit. In dit artikel geeft Ilona Annema, founder van Minimalistisch Ondernemen, drie tips hoe jij als ondernemer met minder hard werken meer bereikt.

Tip 1: Identificeer gedachten die jou beperken om minder te werken

Ilona: “Veel ondernemers hebben de overtuiging dat als ze meer willen verdienen dat ze hier harder en meer voor moeten werken. Herkenbaar? Veel werken is niet altijd beter werken. Vaak weet je tientallen gedachten te bedenken waarom je vooral meer moet doen. Maar meer is niet altijd beter. Het zit hem in het effectief zijn. Je kan nog zo veel input geven, maar als dit niets oplevert, zul je dit misschien kunnen schrappen of bijschaven. Je hoeft niet hard te werken om succesvol te worden.”

Tip 2: Werk ‘hart’

Ilona: “Onze generatie is opgevoed met: Als je er maar hard genoeg voor werkt dan lukt het wel, dan wordt het succesvol. Maar er is ook hart werken met een T. En dat gaat over meer bereiken door minder te doen. Meer verdienen door juist minder uren te maken. Bewuster leven en ondernemen.

Hart werken gaat over:

  • De essentiële dingen doen.
  • Actie nemen op het moment dat het bijdraagt.
  • Rust nemen wanneer het nodig is, durven los te laten.
  • Met afstand naar je bedrijf kijken, observeren, reflecteren.
  • Bewust dingen doen, patronen doorbreken.
  • Lichtheid en ruimte voelen in alles wat je doet.
  • Vanuit je hart keuzes maken, vertrouwen op je intuïtie.”

Tip 3: Focus op één marketingkanaal

Ilona: “Veel startende ondernemers zetten meerdere marketingkanalen in voor hun business. Met als gevolg dat je veel content moet genereren, jouw tijd en aandacht moet verdelen over de verschillende kanalen en afhankelijk van je kanaal ook meer kosten hebt. Wanneer je kiest voor 1 marketingkanaal kun je daar je eigen fanbase opbouwen. En je fanbase opbouwen is essentieel is het creëren van een continue stroom aan klanten. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus wanneer jouw aandacht volledig uitgaat naar een kanaal kun je er ook meer resultaat uithalen door het steeds weer te optimaliseren.”

Word member van The Goaldiggers Club en verdien meer in minder uren!
Wil jij loskomen van de overtuiging dat je hard en veel moet werken om een succesvolle business te runnen en je omzetdoelen te behalen? In het membership van The Goaldiggers Club vind je de video masterclass ‘Verdien meer in minder uren’ met Ilona Annema. In deze Masterclass leer je hoe je jouw bedrijf vanaf het begin stevig neerzet en laat groeien met een simpele en effectieve strategie waardoor je met minder veel meer winst behaalt in geld, tijd en energie.

Laat een reactie achter

Instagram did not return a 200.
Sluit Menu