Member van de maand: Roumayne Schepers, founder Leren van Kunst

Roumayne Schepers (38) is founder van Leren van Kunst. Ze traint en o.a. ondernemers en teams in het ‘creatief denken’, online én offline. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen met The Goaldiggers Club en haar tips: “Wees niet bang om fouten te maken. Zie het maken van fouten als onderdeel van het creatieve proces.”

Wie ben je en wat doe je?
Roumayne: “In de zomer van 2018 zegde ik na 12 jaar in loondienst mijn baan als apotheker op en startte Leren Van Kunst. Nu train en stimuleer ik het ‘creatief denken’ van ondernemers en teams. Offline in musea en galeries waar ik o.a. Art Based Learning sessies geef en online door Creativity Breaks op Instagram/LinkedIn en met de Insta Museum Guide.” 

Wat is je goal?
Roumayne: “Dat het trainen van je creativiteitsspier net zo vanzelfsprekend wordt voor mensen als gezond eten, bewegen en voldoende nachtrust. Op dit moment focus ik mij naast de offline ondernemers netwerkevents & teamsessies ook op het verder uitrollen van de online business.” 

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?
Roumayne: “Ik miste ruimte voor creatief denken in mijn werk. Met de komst van ons tweede kindje in 2017 ben ik meer gaan nadenken over wat ik belangrijk vind in de opvoeding van onze kinderen. Daarbij zijn kunst, verbeeldingskracht en creatief kunnen denken voor mij belangrijke pijlers. Deze wilde ik ook meer toepassen in mijn eigen leven. Ik ontdekte verschillende methodes van kunst kijken die creatief denken stimuleren en was meteen ‘hooked’.”

Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?
Roumayne: “Het eerste half jaar heb ik mij 100% gefocust op zichtbaarheid. Zo heb ik mensen kennis laten maken met Leren Van Kunst. Door te doen, merk je dat het minder eng is dan je er in je hoofd van gemaakt hebt. Ook ben ik al snel gaan netwerken en werd ik bijvoorbeeld lid van The Goaldiggers Club.”

Wat is je meest recente succesmoment?
Roumayne: “Onlangs lanceerde ik het eerste product van Leren Van Kunst: de allereerste Insta Museum Guide op Instagram. Je krijgt toegang tot een besloten account en hier help ik je om het museumbezoek laagdrempelig en leuk te maken en je creativiteitsspier in je eigen tijd te trainen.”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je ondernemerschap?
Roumayne: “Voor mij voelt het onwijs fijn dat je tijdens de events van The Goaldiggers Club zoveel enthousiaste onderneemsters kunt ontmoeten. Tijdens mijn baan als apotheker was ik nooit zo’n fan van netwerken, maar nu ik iets doe waar ik zelf zo blij van word, is het een kadootje om anderen te ontmoeten, elkaar te inspireren en te helpen.”

Wat is voor jou het meest waardevol aan The Goaldiggers Club?
Roumayne: “Ik raak het meeste enthousiast en geïnspireerd tijdens de live bijeenkomsten. Daarnaast is het membership ook waardevol door de digitale membership omgeving. Hier vind je bijvoorbeeld masterclasses met verschillende thema’s die je kunnen helpen bij het runnen van je business. Ik vind het ook leuk hoe Eve ons meeneemt in haar ondernemers-verhaal. Heel inspirerend!” 

Wat kan jij voor andere members betekenen?
Roumayne: “Als je nadenkt over een mogelijke carrière switch en je je afvraagt hoe je in een hele andere branche een bedrijf opzet, spar en denk ik graag met je mee. Zorg er in ieder geval dat je vanuit ‘joy’ aan de slag gaat. Het eerste half jaar heb ik naast ‘joy’ ook gefocust op zichtbaarheid en hier heb ik Instagram op verschillende manieren ingezet. Zo is Leren Van Kunst enorm gegroeid en heb ik van daaruit mijn business verder uit kunnen bouwen.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…
Roumayne: “Wees niet bang om fouten te maken. Zie het maken van fouten als onderdeel van het creatieve proces. Het woord ‘fouten’ heeft al snel een negatieve associatie, terwijl het er juist voor zorgt dat je groeit en niet stil blijft staan: Je gaat bijvoorbeeld een proces of product aanpassen, bijschaven en optimaliseren!”

Psst…The Goaldiggers Club helpt jou als vrouwelijke ondernemer met de kennis, toepasbare tools en het netwerk om je bedrijf goed neer te zetten en succesvol te laten groeien voor een succesvol leven on your own terms
Want Goals bereik je niet alleen! Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu