Vijf tips voor spreken met impact van public speaking expert Joni Bais

Joni Bais

Als je spreekt wil je indruk maken en zorgen dat mensen zich jouw verhaal herinneren. Of het nu gaat om een presentatie op een podium voor 300 man of om een heldere pitch tijdens een netwerkborrel. Joni Bais is founder van Great Communicators en expert op gebied van public speaking. In haar video masterclass ‘Spreken met Impact’ in de membership omgeving deelt ze hoe je als spreker meer impact kunt maken, zodat iedere mogelijkheid om je verhaal te vertellen een kans is om jezelf en je bedrijf te laten groeien. Dit zijn haar vijf tips om je alvast op weg te helpen. 

Claim je koninkrijk
Als spreker wil je dat mensen jou kunnen vinden. Vaak zien we dat mensen over verschillende onderwerpen spreken. Als je over veel en brede onderwerpen spreekt, dan claim je eigenlijk niets, omdat het je publiek en potentiële klanten geen houvast geeft. Bedenk daarom een topic wat echt jouw expertise is en waarover jij wil spreken.

Richt je op je doel
Vaak zien we dat sprekers het doel van hun presentatie bewaren tot het einde, in de call to action. Maar als je bedenkt dat je publiek de hele dag overspoeld wordt met nieuwe informatie (vooral op een conferentie of event), is het niet zo slim om pas op het einde het belangrijkste te vertellen. In de workguide vind je de opdracht die je helpt bij het schrijven van je presentatie. 

Groei sneller door te visualiseren
Visualiseren is een zeer krachtige tool om een situatie alvast te oefenen en er zo beter in te worden. In de topsport worden visualisatietools al veelvuldig gebruikt om prestaties te verbeteren. Om te leren gericht te visualiseren, helpt het om een visualisatiescript te schrijven. In de video masterclass doe je een visualisatie van jouw presentatie.

Leer omgaan met sprekersangst
Iedereen vindt spreken in het openbaar spannend. Het slechte nieuws is echter dat sprekersangst nooit helemaal weggaat. En dat hoeft ook helemaal niet. Nerves show you care. Hoe je toch die stress omzet tot energie, die je een boost geeft? Lees over de modder oefening in de workguide. 

Zorg ervoor dat je verhaal niet stopt na je presentatie
Een presentatie of pitch stopt nooit na het applaus. Zorg ervoor dat je na een pitch niet gelijk wegloopt, maar nog feedback verzamelt bij de mensen uit het publiek. Promoot jezelf en zorg ervoor dat ze je gaan volgen op media die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Dit is een van de vele opties die door Joni in de masterclass besproken zijn. 

Word member van The Goaldiggers Club
Ben je benieuwd naar hoe Joni in haar masterclass dieper ingaat op waar je kansen liggen na een presentatie? Welke puntjes je nog op de ‘i’ moet zetten voor een presentatie? En hoe je juist tijdens de presentatie de meeste impact maakt? Kijk dan snel haar uitgebreide masterclass en die van talloze anderen en word member van The Goaldiggers Club. Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu