SEO-tips voor je website content van Marjet Wullink, founder Minimalist Marketing

marjetwullink-seo

In de masterclass van Minimalist Marketing founder Marjet Wullink  in de membership omgeving, delen we hoe je vindbaar, beroemd en onweerstaanbaar door de juiste keywords wordt met jouw bedrijf. Marjet: “Goed vindbaar zijn begint met het kiezen van de juiste keywords. Als je vindbaar wil zijn in Google is optimalisatie van de content op je website het belangrijkste.” Pas deze tips toe om je website content van goede SEO te voorzien.

Headings / kopjes – H1, h2, h3

Een tekst opdelen in stukjes, zorgt voor overzicht. Deze stukjes kan je aanduiden door tussen-kopjes te gebruiken. Door middel van tussenkopjes krijgt je tekst structuur en duidelijkheid. Als je bezoeker je pagina alleen even snel scant zijn tussenkopjes erg handig.

Voldoe aan het ‘normale content’-format

Een blogbericht is doorgaans geen lap tekst, maar het moet ook niet te kort zijn. Meestal bestaat deze uit minimaal 300 woorden. Google vindt het fijn als je tekst aan een soort ‘normale content’-format voldoet. Probeer het aantal keywords niet meer dan 3 tot 5 % van je totaal aantal woorden te laten zijn én zorg ervoor dat deze wel terugkomt in de eerste alinea.

Wissel af met afbeeldingen

Een grote lap tekst ziet er niet aantrekkelijk uit. Wissel daarom op je pagina af met tekst en afbeeldingen. In de afbeelding kan je de alternatieve tekst (alt-tekst) aanpassen. Als je daar dan bijvoorbeeld jouw keyword in zet, dan kan je daar weer extra op gevonden worden.

Scheijf je tekst Bold en Italic

Gebruik in je tekst soms zinnen of woorden in italic of bold waarin het keyword staat. Dit helpt je bezoeker als hij even snel wilt scannen en Google kan zo de belangrijkere tekstdelen onderscheiden.


Gebruik links en backlinks

Neem een keyword in je tekst en maak daar een link van naar een andere pagina. Dit kan een link zijn naar een eigen pagina, maar ook naar die van een andere site. Het lijkt niet logisch om naar andere pagina’s te linken maar zo ben je relevanter voor Google.

Verwerk opsommingen

Gebruik een opsomming in je tekst met daarin jouw keywords. Dit brengt bovendien extra structuur aan, waardoor je pagina overzichtelijker wordt.

Word member van The Goaldiggers Club

Erachter komen door welke keywords jij het beste vindbaar wordt en hoe je deze toepast? In de video masterclass en workguide vindbaar, beroemd en onweerstaanbaar door de juiste keywords gaat Marjet Wullink van Minmalist Marketing hier dieper op in. Zodra jij steeds overal op popt als men zoekt op de expertise die jij bezit, dan zet je jezelf daarmee goed op de kaart. Zo kun je jezelf op Instagram, Facebook, LinkedIn en in Google goed vindbaar maken met jouw expertise en als je er vervolgens voor zorgt dat jouw potentiële klanten op jouw website terecht komen op een pagina die hen overtuigt van jouw ‘kunnen’ vergroot je de kans op conversie. Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu