De fotograaf voor vrouwelijke ondernemers Iep Bergsma deelt do’s en don’ts voor poseren zakelijke fotoshoot

Heb je  een zakelijke fotoshoot op de planning staan?  Iep Bergsma is dé fotograaf voor vrouwelijke ondernemers en deelt in haar video masterclass in de online membership omgeving voor onze members dat veel van haar klanten het allermeeste tegenop kijken naar poseren. Iep: Ik hoor vaak: “Want poseren… Kan ik dat wel? Moet ik überhaupt poseren? Waar laat ik mijn armen? Kijk ik in de lens? Opzij? En hoe zorg ik dat zo natuurlijk mogelijk op de foto kom?” Dit zijn haar do’s en dont’s als het op poseren aankomt.

Do’s

– Neem een natuurlijke houding aan. Sta jij vaak met casual je handen in je zakken? Doe dat dan ook zeker tijdens de shoot. Let wel op dat je geen zout zak wordt. Dus hup, borst vooruit, lipjes getuit.

– Ga met een glimlach op de foto. Met een foto verkoop je een gevoel, en niet meteen een product. Door lachend op de foto te gaan, creëer je ook een positief gevoel bij diegene die de foto bekijkt.

-Draai je lichaam een kwartslag. Wanneer je recht vooruit staat voor de camera, ben je op je breedst en dat is niet het meest flatteus.

– Kruis je enkels. Op deze manier creëer je direct een casual houding. – Beweeg subtiel. Door subtiel te bewegen en een pose een paar seconden aan te houden, creëer je voor de fotograaf iets meer ruimte voor het picture perfect shot én oogt je houding ook subtieler.

Don’ts

-Laat je armen niet langs je lichaam hangen. Het is geen uitnodigende houding en oogt snel verveelt.

– Kijk vooral niet boos. Creëer een open blik door in de camera te kijken met een kleine glimlach. Of zoals Tyra Banks altijd roept : Smize!

– Bh-bandjes die zichtbaar zijn, haar elastiekjes die nog om de pols zitten en kaartjes die nog aan kleding hangen zijn échte don’ts en komen onvoorbereid over wat je als ondernemer niet wil uitstralen. Check dat dus altijd nog even van tevoren.

Ben jij klaar om jezelf te laten zien, jouw ideale klant aan te trekken én meer naamsbekendheid te genereren? In de masterclass Speel Jezelf in de Picture binnen de membership omgeving  leer je als memberin zes stappen hoe jij zorgt voor beelden die kloppen bij jouw verhaal en met wie jij bent om jezelf letterlijk in de picture te spelen. Je leert waar je op moet letten bij het kiezen van een fotograaf, waar de tofste locaties voor jouw fotoshoot zijn en hoe je een goede selectie maakt van beelden voor je website en socials. Want Goals bereik je niet alleen! Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu