Member van de Maand: Britt Jacobs founder A Cup of Ambition

Britt Jacobs (29) is oprichter van het A Cup of Ambition. Het platform met events, workshops en bijeenkomsten voor ambitieuze en ondernemende vrouwen op één plek. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen met The Goaldiggers Club en haar tips: “Vergeet niet dat jíj je bedrijf niet bént, dus als je er achter komt dat iets in jouw bedrijf niet werkt, dan zegt dat helemaal niks over jou als ondernemer.”

Wie ben je en wat doe je?
Britt: “Ik ben Britt, 29 jaar en bedenker van A Cup of Ambition met fantastische events, workshops en bijeenkomsten voor ambitieuze en ondernemende vrouwen op een pagina. Ik ben veel in contact met organisatoren van events en kwam er zo achter hoe lastig zij het soms vinden om goede sprekers te vinden. Daar wilde ik iets mee. Want hoe meer vrouwen met een missie op het podium, hoe beter. Ik heb daarom A Cup of Ambition uitgebreid en vertgenwoordig nu ook een aantal te gekke vrouwen in mijn sprekersagency. Ik vind het zo tof dat ik hen mag vertegenwoordigen.”

Wat is je goal?
Britt: “Hét sprekersbureau van Nederland worden. Hoe meer vrouwen op podia hoe beter, omdat ik geloof in female empowerment door inspiratie en rolmodellen. Als mensen in de zaal een vrouw zien shinen op het podium, dan werkt dat aanstekelijk en motiverend!”
Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?
Britt: “Er zijn zo veel te gekke events, maar lang niet bij iedereen bekend. Zonde. Ik deed één week onderzoek naar de wensen en behoeften van mijn doelgroep en bouwde toen in één weekend mijn platform. De sprekersagency had een iets langere aanlooptijd, maar toen ondernemer Charlotte van ‘t Wout zei: ”Ik ga jouw eerste spreker worden”, dacht ik: oke, dan ga ik nu op zoek naar de rest. Via mijn eigen netwerk kwam ik tot de eerste 6 vrouwen die ik mocht vertegenwoordigen. Na het live zetten van mijn website en berichtjes stroomde de aanmeldingen binnen van alle vrouwen die willen spreken.”
Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?
Britt: “Door de lean startup methode te gebruiken en eerst echt onderzoek te doen naar de wensen van mijn doelgroep, kreeg ik een concreet beeld van hoe ik mijn bedrijf aan moest pakken. Mijn ondernemerscoach Anne Hospers heeft me hier heel erg in gestimuleerd. Ook door mezelf coaching cadeau te doen bij Charlotte van ‘t Wout kwam het opeens in een stroomversnelling terecht. Ik ben er zo dankbaar voor dat ik mijn geld in sessies met deze slimme vrouwen heb geinvesteerd. Het heeft me veel meer gebracht dan ik had durven hopen.”
Wat is je meest recente succesmoment?
Britt: De hoeveelheid reacties, berichtjes, aanmoedigingen die ik ontving na het live gaan met mijn speakersagency. Dat was te gek. Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik denk aan hoe veel liefde ik toen op dat moment voelde.”
Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan jouw ondernemerschap?
Britt: “Ik vind het zo leuk dat real life events worden afgewisseld met digitale updates en leesvoer. Ik ben tijdens de real life events in contact gekomen met zo veel leuke ondernemende vrouwen, waardoor de stappen die ik als ondernemer zet veel minder als ”alleen” voelen. Ik heb een heel netwerk om mij heen waar ik advies aan kan vragen, dat voelt zo fijn!”
Kan je een actie noemen die je hebt ondernomen geïnspireerd door The Goaldiggers Club?
Britt: “In de masterclass  ‘Opvallen met een online content strategie’ deelt Anouk van Vliet stappen over Instagram en contentplanning. Dat deed ik bijvoorbeeld nog niet, had meestal elke avond of ochtend voor 07:00 een soort stressmoment over wat ik vandaag zal posten. Na haar stappen om dit te plannen heb ik veel meer rust!”
Wat is voor jou het meest waardevol aan The Goaldiggers Club?
Britt: “De informatie en slimme tips die ik iedere dag tot mijn beschikking heb en die mij verder helpen in mijn reis als ondernemer!”
Wat kan jij voor andere members betekenen?
Britt: “Als je op zoek bent naar iemand met een ”just do it” mentaliteit of een liefdevol duwtje in de goede richting nodig hebt, dan mag je me altijd contacten. Ik wéét hoe moeilijk het is om aan iets spannends te beginnen, maar het gevoel van onoverwinnelijkheid wat je daarna hebt is nog veel beter. Daarnaast kun je natuurlijk mijn site www.acupofambition.nl bezoeken voor de laatste events en trainingen om niets te hoeven missen. Ben je op zoek naar een vrouwelijke spreker, schroom niet om me te contacten. Ik vertegenwoordig een aantal échte helden!”
Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…
Britt: “Dat is de quote: “Rule #1 is that you gotta have fun! Dat klinkt lekker simpel, maar ik meen het echt. Vergeet niet dat jíj je bedrijf niet bént, dus als je er achter komt dat iets in jouw bedrijf niet werkt, dan zegt dat helemaal niks over jou als ondernemer. Ook als je geen plezier ervaart aan de dingen die je doet of als je er zelfs stress van krijgt, dan is het tijd om voor jezelf wat dingen te veranderen. Ik ben iemand die het zichzelf zo makkelijk en fijn mogelijk maakt. “
Psst…The Goaldiggers Club helpt jou als vrouwelijke ondernemer met de kennis, toepasbare tools en het netwerk om je bedrijf goed neer te zetten en succesvol te laten groeien voor een succesvol leven on your own terms
Want Goals bereik je niet alleen! Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand