Member van de Maand: Karlijn Kwint, founder Vogelvrij Ondernemen

Karlijn Kwint (28) is coach en adviseur voor ondernemers. Met haar bedrijf Vogelvrij Ondernemen helpt ze hen bij het (her)ontwikkelen van hun strategie. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen met The Goaldiggers Club en haar tips: “Bedenk elke ochtend wat je kan doen om dichterbij je doelen te komen.”

Fotografie: Studio Phylicia

Wie ben je en wat doe je?
Karlijn: “Ik ben Karlijn Kwint en mijn bedrijf heet Vogelvrij Ondernemen. Sinds 2017 ben ik coach en adviseur voor ondernemers. Ik help hen bij het (her)ontwikkelen van hun strategie, denk aan hun productaanbod en manier van marketing en verkopen, zodat dit allemaal perfect bij henzelf past én resultaat oplevert.”

Wat is je goal?
Karlijn: “Vaak ben je als ondernemer juist gestart vanwege de vrijheid om je werk op je eigen manier te kunnen doen. Het is mijn doel om ondernemers te helpen dit ook daadwerkelijk waar te maken, door het strategisch goed in elkaar te zetten. Het resultaat is een goedlopende business, waardoor je ook je persoonlijke leven kan inrichten zoals je het allerliefste wilt. Ik zie te vaak dat dit niet lukt omdat de ondernemer niet weet hoe je het strategisch slim aanpakt. Mijn persoonlijke doel is om daar zelf ook meer gebruik van te maken. Ik heb nu 2 jaar hard aan mijn business gewerkt. Daar heb ik enorm van genoten, maar ik hou óók heel erg van reizen. Dat wil ik weer meer gaan doen. Ik heb de eerste stedentripjes al in de agenda staan en beslis binnenkort waar ik rond december een paar weken zal gaan backpacken.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?
Karlijn: “In mijn studie Humanistiek ben ik onder andere opgeleid tot coach en had ik me ook al verdiept in organisatiekunde. Ik heb mijn leven lang altijd al naar ‘de volgende stap’ toegewerkt. Van de basisschool naar de middelbare school, door naar mijn studie, en als ik dan eindelijk een serieuze baan had, dán zou ik gelukkig zijn. Dan zou ik werk kunnen doen dat ik écht leuk vind en dat van betekenis is, in tegenstelling tot al mijn bijbaantjes daarvoor. Je raadt het al: die serieuze baan had ik binnen no-time voor elkaar, maar gelukkig werd ik er niet van. Ondertussen zag ik wat mensen om me heen starten met een eigen onderneming. Dat zag er ook niet makkelijk uit, maar het zag er wel heel erg leuk uit. Lekker je eigen opdrachten en producten bepalen en vormgeven! Netwerken met alleen maar inspirerende mensen! Ik werd er helemaal jaloers van. Jaloezie is voor mij vaak een goede raadgever, waar ik ook in deze situatie naar heb geluisterd. Ik had altijd al de gedachte om ‘ooit’ te gaan ondernemen en had mijn papiertje om als coach aan de slag te gaan al op zak, dus toen ik eenmaal wist wat ik wilde, heb ik het roer in rap tempo omgegooid.”

Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?

Karlijn: “Elke stap die ik heb gezet terwijl ik bang was ‘dat ik er nog niet klaar voor was.’ Soms met geweldige resultaten, soms werd het helemaal niets. Maar in alle gevallen heb ik ervan geleerd, ben ik ontwikkeld, en ben ik 10 stappen verder dan als ik niets had gedaan. Vanaf dag 1 netwerken met andere ondernemers, zodat ik van hen kon leren en met hen kon samenwerken. Dat ik vooral tijdens de eerste maanden) niet te zuinig ben geweest met barterdeals, waardoor ik lekker veel ervaring kon opdoen en er expertise voor terugkreeg waar ik op dat moment nog niet ‘echt’ in durfde te investeren. Een businesscoach inschakelen die me enorm veel verder heeft geholpen, mij heeft gecoacht en me ook nog veel meer heeft geleerd over strategisch ondernemen. Samengevat is voor mij het belangrijkste geweest: het niet alleen willen doen, maar een netwerk van gelijkgestemden én experts om me heen verzamelen.”

Wat is je meest recente succesmoment?
Karlijn
: “Ik voel me enorm succesvol wanneer mijn klanten successen behalen. Als je naar mijn meest recente succesmoment vraagt, denk ik daarom direct aan het berichtje van een klant waar ik vorige week mee ben gestart. We hebben haar productaanbod volledig op z’n kop gezet en omdat de waarde ervan daarmee enorm steeg hebben we haar prijs flink omhoog gegooid. Ik vind het belangrijk dat ik mensen help om direct in actie te komen, dus we hebben ook haar doelgroep verder aangescherpt en bedacht hoe ze direct met potentiële klanten in contact kon komen. Een week later heeft ze 5 mensen gesproken en heeft ze haar aanbod aan 3 van hen verkocht. Ik ben zo trots als een pauw: op haar, maar ook dat het mij is gelukt om dit in haar naar boven te halen!”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je carrière?
Karlijn: “Wat mij betreft is een sterk netwerk de sleutel tot een succesvolle onderneming. Gelijkgestemden én experts. The Goaldiggers Club geeft toegang tot beide: tussen de members zitten gelijkgestemden én experts in vakgebieden die niet de mijne zijn, en daarbij zijn er natuurlijk de live sessions en de online databank met kennis en adviezen van externe experts. Het effect dat dit voor mij heeft, is dat het makkelijker is dan ooit om mijn netwerk uit te bouwen en dat ik precies weet waar ik de informatie vandaan moet halen waarmee ik mijn business verder kan laten groeien. Ik ben heel bewust aan de slag gegaan met het visuele stukje van mijn personal brand. The Goaldiggers Club zelf heeft natuurlijk een prachtige uitstraling en ook de talks van experts hebben me doen realiseren wat een mega impact dit kan hebben. ”

Wat kan jij voor andere members betekenen?
Karlijn: “Denk aan onderwerpen als: hoe je productaanbod in elkaar zit en hoe dit slimmer kan, prijsbepaling, marketing, strategie, online zichtbaarheid. Voel je vooral vrij om me tijdens een netwerkmoment of via social media aan te schieten, dan help ik je ter plekke of maken we een afspraak voor een strategiegesprek waarvan ik er elke maand een aantal aanbied als je onderneming niet zo lekker loopt als je zou willen.”

Wat is het meest waardevol aan The Goaldiggers Club
Karlijn: “Het netwerk en de databank vol kennis van experts! Je kan tegenwoordig van alles op google vinden, maar dit zijn twee dingen die je niet zomaar kan terugvinden. Het állermeest waardevol zijn de momenten waarop het netwerk en kennisdelen wordt gecombineerd, bijvoorbeeld tijdens de live sessies maar ook tijdens een member meet-up waar een spreker aanwezig is.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…
Karlijn: “Bedenk elke ochtend: wat kan ik vandaag doen om een stap dichter bij mijn doelen te komen? Ik merk zelf dat ik vaak zó veel ideeën heb en tientallen acties wil ondernemen, waardoor ik niet weet waar ik moet beginnen en wat prioriteit heeft. Dan ga ik met alles tegelijkertijd bezig wat niet effectief is of kan ik niet kiezen en dan gebeurt er eigenlijk helemaal niets. De vraag: welke actie heeft de grootste impact op het doel dat ik wil behalen? Helpt me enorm om te bepalen wat de juiste stap is om te zetten.”

Psst…The Goaldiggers Club helpt jou als vrouwelijke ondernemer met de kennis, toepasbare tools en het netwerk om je bedrijf goed neer te zetten en succesvol te laten groeien voor een succesvol leven on your own terms
Want Goals bereik je niet alleen! Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu