4x openingszin om een gesprek mee te starten tijdens een netwerkborrel

Netwerken is leuk en inspirerend maar soms ook best een beetje spannend want hoe begin je een gesprek met iemand die je nog niet kent? We inspireren je met 4 openingszinnen om een gesprek mee te starten tijdens een netwerk event. Tijdens The Goaldiggers Club Personal Branding Session die wij op 29 september organiseren kun je deze tips omzetten in resultaten. Ben je erbij? Je scoort hier je ticket!

1. “Hoe ben je hier terecht gekomen?”

Misschien denk je: wat een voor de hand liggende vraag, maar onderschat de kracht van simpele vragen niet. Het is voor anderen altijd fijn als je een vraag stelt waar diegene niet lang over na hoeft te denken en makkelijk antwoord op kan geven om het ijs te breken.”

2. “Ik vind netwerkborrels soms een beetje overwhelming. Vind je het goed als ik hier kom staan?”

Door je kwetsbaarheid te tonen creëer je meteen een band met een ander. Grote kans dat diegene die je aanspreekt het ook spannend vindt. Maar ook als dit niet zo is dan zul je sympathie opwekken en het vertrouwen winnen van je gesprekspartner door je open op te stellen. Dat is een mooie basis voor de rest van het gesprek.

3. “Hey, wat kan ik voor jou betekenen?”

Tuurlijk is het goed om van tevoren te bedenken wie iets voor jou kan betekenen en wat je aan hen kunt vragen, maar draai het eens om denk niet alleen na over wat er op een netwerk borrel te ‘halen’ valt. Wat kan jij voor een ander doen? Door de focus van jezelf te halen en te richten op anderen creëer je ruimte om te geven en daaruit kunnen mooie dingen ontstaan. Jij kunt hun helpen en zij helpen jou.

4. “Mijn goal is (vul in) en wat is die van jou?”

Netwerkborrels zijn de perfecte plek om je goals te delen en als je dat met passie doet is het de perfecte manier om te connecten met like-minded vrouwen die net zo ambitieus zijn als jij. Het is fijn om over je goals te praten met gelijkgestemden en samen kom je tot nieuwe inzichten.

Over de Personal Branding Session

Kom op zondag 29 september in TSH Collab van The Student Hotel in Amsterdam voor een middag vol masterclasses waarmee je jouw zichtbaarheid een flinke boost geeft en werk aan je personal branding met 100 andere goaldiggers. Tijdens de Session komt de kennis die we digitaal delen en de connecties die online worden gemaakt tot leven en krijg je concrete tips en de  kennis van experts en succesvolle zakenvrouwen om personal branding voor jou en je bedrijf te laten werken. Meer weten? Klik dan hier. 

Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu