Member van de Maand: Lotte Schoots, Digital Business Consultant & Founder van Sparkle Digital

Lotte Schoots (29) is Digital Business Consultant & Founder van Sparkle Digital. Als online strateeg, organisatieadviseur & sparring partner wil ze zoveel mogelijk ondernemers inspireren, motiveren en in staat te stellen hun bedrijf succesvol te laten groeien. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen als member en haar tips: ”Tracking. Elke succesvolle strategie begint bij… DATA”

Wie ben je en wat doe je?
Lotte: “Mijn naam is Lotte Schoots (29) en ik woon sinds mijn studietijd (2008) in Rotterdam. Ik ben online strateeg, organisatieadviseur & sparring partner voor ondernemers. Gespecialiseerd in digitale strategie. Maar ook ondernemer, Data lover, groot Formule 1 fan, marathonrenner, wintersporter, levensgenieter, dromer en out-of-the-box denker.”

Wat is je goal?
Lotte: “Het is mijn grote missie dat ondernemers zoals jij hun dromen kunnen verwezenlijken. Je bedrijf succesvol te laten groeien. Jouw boodschap kunt verspreiden. Impact kunt maken. Leven en werken in vrijheid, overal ter wereld. Ik help ondernemers een succesvol strategisch fundament ontwikkelen voor hun bedrijf. Zo snel en gemakkelijk mogelijk. Een digitale strategie is fundamenteel voor het succesvol doorgroeien met jouw bedrijf. Het is van levensbelang voor elk bedrijf om online vindbaar en zichtbaar te zijn voor je ideale klant. Mijn grote doel is om met mijn bedrijf Sparkle Digital zoveel mogelijk ondernemers te inspireren, motiveren en in staat te stellen hun bedrijf succesvol te laten groeien. Mijn doel voor de komende maanden is om Sparkle Digital verder op de kaart te zetten. Dit wil ik o.a. doen door waardevolle tips te delen op mijn social media kanalen, het aanbieden van gratis strategiegesprekken en het bezoeken van events, workshops en seminars. Op deze manier kan mijn ideale klant mij beter leren kennen.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?
Lotte: “Met een overdosis leergierigheid in combinatie met een passie voor ondernemen en een fascinatie voor de online wereld, betrad ik in 2011 de digitale industrie. In 2013 ben ik afgestudeerd als Bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met een masterspecialisatie in Entrepreneurship & New Business Venturing. In mijn eerste jaren als allround online marketeer heb ik zelf aan ‘alle knoppen’ leren draaien. De afgelopen jaren heb ik als Online Marketing Consultant vele bedrijven tactisch en strategisch mogen adviseren en helpen groeien. Van kleine lokale spelers tot grote internationale bedrijven. Eind vorig jaar kwam ik tot het inzicht dat ik jarenlang keihard had gewerkt om anderen te helpen hun dromen verwezenlijken. Alleen was ik hierbij mijn eigen droom uit het oog verloren. Op een regenachtige zondag in december 2018 bezocht ik voor het eerst een event van The Goaldiggers Club in Amsterdam. Ik had me er twee maanden eerder voor opgegeven. Ik wist niet precies waarom, maar voelde dat ik er heen moest. Tijdens dit event voelde ik een vuurtje ontwaken in mijn lijf, de levensenergie stroomde door mijn lijf. Ik ontmoette vele vrouwelijke ondernemers en kwam weer in contact met mijn weggestopte verlangen. Mijn grote droom. Ik stond op een grote T-splitsing in mijn leven. Stoppen met mijn uitdagende baan als Managing Consultant. Gedag zeggen tegen superleuke collega’s. Het opgeven van zekerheid. Of gaan doen wat ik te doen had: ondernemen. Door mijn droom te leven, andere ondernemers helpen hun dromen laten verwezenlijken. Begin juni 2019 ben ik gestart met mijn organisatieadviesbureau Sparkle Digital. Ik combineer mijn jarenlange digitale ervaring, met mijn oplossingsgerichte en analytische denkvermogen om ondernemers te helpen doorgroeien.”

Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?
Lotte: “De belangrijkste stappen die ik heb genomen, in het opbouwen van mijn onderneming, is het investeren in het fundament van mijn bedrijf. Ik heb professionele foto’s laten maken en een professionele huisstijl laten ontwikkelen. Dit heb ik laten doen door twee vrouwelijke Rotterdamse ondernemers, die ik enkele maanden daarvoor ontmoet had. Daarnaast heb ik de begintijd gebruikt, om aan de ‘achterkant’ een fundament te bouwen dat voorbereid is op groei. Door mijn digitale ervaring, hoefde ik slechts een geringe financiële investering te doen in software om de achterkant van mijn organisatie zoveel mogelijk te automatiseren. Met behulp van een de WordPress Page Builder ‘Elementor’ heb ik mijn website gebouwd, middels WooCommerce heb ik een webshop omgeving gemaakt en betaalmodules gekoppeld via Mollie. Vervolgens heb ik dit gekoppeld met mijn boekhoudpakket Moneybird. Ook heb ik veel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling. Ik heb diverse trainingen, workshops en online programma’s gevolgd van succesvolle nationale en internationale ondernemers. Ik luister bijna dagelijks inspirerende podcasts, heb al bijna een jaar een ochtendroutine (o.a. meditatie en journaling) en probeer dagelijks te sporten of wandelen voor nieuwe energie en inzichten.
Wat is je meest recente succesmoment?

Lotte: “Mijn meest recente succesmoment is het helpen van mijn eerste klanten. Het voelt ontzettend goed om te zien hoe blij zij zijn en echt actie ondernemen en resultaten boeken met mijn hulp en adviezen. Het leuke als startende ondernemer is dat je in het begin van succesmoment naar succesmoment gaat. Bijna dagelijks valt er iets te vieren. Het begint met het inschrijven in de KvK, het aanvragen van een zakelijke rekening, een eigen logo en het binnenkrijgen van professionele foto’s. Het moment dat ik mijn eigen visitekaartjes ontving, was een heugelijk moment. Evenals het tot leven komen van je eigen website. Het versturen van je eerste offerte, je eerste factuur.”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je carrière?
Lotte: “De Session heeft ervoor gezorgd dat mij ondernemersdroom weer aangewakkerd werd. Vervolgens ben ik lid geworden van The Goaldiggers Club als stok achter de deur. Uiteindelijjk heeft dit een half jaar later geleid tot de start van mijn onderneming.  Ik vind de meet-ups met andere members te gek, omdat je in real life kan connecten met elkaar. Leren van elkaar, elkaar empoweren, motiveren en sámen onze dromen verwezenlijken.

Wat kan jij voor andere members betekenen?
Lotte: “Je kan bij mij terecht met al je tactische & strategische vragen op het gebied van digital. Denk aan online leadgeneratie, data analyses, marketing automation, website optimalisatie, performance marketing en nieuwe verdienmodellen. Vanuit mijn bedrijf help ik anderen met het ontwikkelen van een duurzame online strategie, om meer klanten te werven. Van hagelschieten naar een concreet aanvalsplan. We starten met het meetbaar maken van de marketing- en verkoopactiviteiten. Meten is weten. Daarna gaan we terug naar: Waarom doe jij wat je doet? Wat is je grote missie? We gaan ons helemaal onderdompelen in jouw ideale klant, het kloppende hart van jouw bedrijf. Vervolgens gaan we dit vertalen naar een concrete bedrijfsdoestellingen, een digitale strategie en een actieplan.”

De beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…
Lotte: “Tracking. Elke succesvolle strategie begint bij… DATA. Verzamel websitestatistieken met informatie over verkeersbronnen, websitegebruik en conversies en aankopen op je website. Zorg dat je zelf 100% eigenaar bent van al je gegevensbronnen. Houd in een systeem de statussen van al je leads bij. Datkan al eenvoudig middels een spreadsheet. Dit zorgt ervoor dat (a) je nauwkeurig kunt monitoren waar je staat ten aanzien van je bedrijfsdoel en hierop kunt anticiperen, (b) je precies weet waar de knelpunten in je verkoopproces (salesfunnel) zitten, (c) je bent snel op de hoogte van veranderend klantgedrag, (d) je kunt al vroegtijdig veranderende behoeftes in de markt signaleren en hierop inspelen (e) je kunt marketing campagnes automatisch laten optimaliseren afhankelijk van het doel van je campagne: bereik, klikken of conversies. Data is je goudmijn. Start liever vandaag dan morgen met data verzamelen van je gehele verkoopproces.”

Psst…The Goaldiggers Club is jouw shortcut naar succes met de kennis, tools en het netwerk voor onderneemsters die hun bedrijf goed willen neerzetten en laten groeien!
Laat je business groeien met de kennis van experts en jouw support groep met like-minded onderneemsters die je in ons unieke membership online ontmoet en tijdens borrels. Want Goals bereik je niet alleen! Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu