Goaldigger Talk met Daphne Gerritse, Designer & Founder van Rain Couture

DaphneGerritse-RainCouiture

Elke maand vragen we een Goaldigger wat er allemaal komt kijken bij het najagen van haar goals. Deze keer: Daphne Gerritse (37), Designer & Founder van Rain Couture.

Wie ben je en wat doe je?

Daphne: “Ik ben Daphne en ik woon met mijn vriend Niels in Amsterdam. Ik heb Rain Couture in 2011 opgezet en lanceerde mijn merk in 2013. Nu heb ik, naast mijn webshop, twee goedlopende Rain Couture Flagship Stores in Amsterdam.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten?

Daphne: “Toen ik in Noorwegen mijn Master Marketing Management afmaakte kwam ik op het idee om een fashionable regenjas te ontwerpen. Dat was in 2005 en toen bestond er nog helemaal niets moois in die categorie. Toen ik in Amsterdam aan mijn eerste baan begon en iedere dag door weer en wind naar werk fietste, ben ik het concept verder gaan uitwerken. Ik besloot dat het een hybride vorm moest worden tussen een regenjas, designjas en outdoorjas. De beste features van die jassen kwamen samen in  mijn ontwerp en zo ontstond er een multifunctionele 4-seizoenen jas te dragen met ieder weer type. Zonder ervaring met design en productie ben ik gewoon begonnen. Ik had geen angst en was hyper enthousiast. Het was een uniek concept dat ontzettend goed werd ontvangen, maar als ik had geweten hoeveel tegenslagen op mijn pad zouden komen was ik waarschijnlijk nooit begonnen.”

Wat is op dit moment je goal?

Daphne: “Uitbreiding naar het buitenland. Ik heb enorm veel klanten uit de UK, Amerika, Scandinavië en Duitsland. Die klanten zijn bijna nog enthousiaster dan Nederlanders. Het lijkt me te gek om mijn concept ook in die landen uit te rollen met eigen winkels.”

Welke stappen in het bouwen van een business hebben goed voor je uitgepakt?

Daphne: “Het openen van mijn eerste winkel bleek een gouden zet. Ik verkocht eerst alleen online, maar online is het soms lastig te laten zien hoe fijn de stoffen aanvoelen en hoe goed de fit is van mijn jassen. De meeste mensen komen toch liever naar de winkel. Mijn winkels zijn mijn beste marketing tool. Ik deel met iedere klant het unieke Rain Couture verhaal en maak ze dan zo enthousiast dat het percentage dat uiteindelijk koopt heel hoog ligt.”

Wat zie jij als jouw grootste uitdaging bij het bereiken van je goals?

Daphne: “Mijzelf en mijn gezondheid op nummer één zetten is soms lastig. Ik ben echt zo gemotiveerd om hier een wereld succes van te maken dat ik werkelijk alles voor mijn bedrijf doe. Soms werk ik weken achter elkaar 7 dagen per week als dat nodig is. Er zitten periodes tussen dat mijn sociale leven geen hoogtij viert. Soms vergeet ik mijzelf, terwijl ik ook weet hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Ik ben m’n grootste asset, dus daar moet ik ook voorzichtig mee zijn natuurlijk.”

Wat is je meest recente succesmoment?

Daphne: “Een super gave spread in Insinger Gilissen Bankers magazine en de geweldige omzet van afgelopen maand.”

Wat is jouw favoriete work look?

Daphne: “Een pak. Een jasje gecombineerd met bijpassende broek, liefst in een felle kleur of een print. Ik voel me dan vrouwelijk en sterk.”

Wie zie jij als goaldiggers?

Daphne: “Eva Mangal, omdat zij op een praktische en down to earth manier mensen spiritueel coacht. Ik volgde vorig jaar haar Online Programma “creëer je mooiste jaar” en daar heb ik zo veel aan gehad. Ik heb zo veel blokkades weg kunnen nemen.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

Daphne: “Wees trots op je overwonnen tegenslagen.”

Wat doe je als je het even niet zit zitten?

Daphne: “Zonder downs, ook geen ups. Soms moet je even door downs heen gaan, om te groeien en om bepaalde dingen in te zien en te helen. Ben je door die moeilijke periode heen, dan zal je zien dat je business weer enorm kan gaan groeien. Ondernemen gaat gepaard met onzekere periodes, en daar moet je oké mee zijn. Je weet nooit hoeveel tegenslagen op je pad gaan komen, maar wat ik wel weet is dat als je nooit opgeeft, altijd blijft geloven en altijd in oplossingen denkt. Zelfs als de problemen nog zo bizar groot zijn groei je alleen maar. Op persoonlijk vlak en met je business.”

Hoe hou jij het ondernemerschap vol?

Daphne: “Door veel tijd aan mijn zelfontwikkeling te besteden. Regelmatig sporten en reflecteren. Jezelf vragen stellen als: wat ging er mis de afgelopen maand, waarom en hoe kan ik dit verbeteren? Elke maand schrijf ik mijn learnings op een rijtje. Dat geeft mij zo veel drive om mijzelf en mijn business iedere dag te verbeteren.”

Hoe belangrijk is jouw vrouwelijke innercircle bij het bereiken van je goal?

Daphne: “Vriendinnen en familie die mij supporten zijn super belangrijk voor me. Het is zo fijn als je soms even uit de brand wordt geholpen door een lieve vriendin of moeder die even voor me in een van m’n winkels wil staan, omdat ik zelf onverwachts weg moet. Of vriendinnen die mijn Rain Couture product promoten bij iedereen die het horen wil en trots over mij vertellen.”

Wat is jouw definitie van succes?

Daphne: “Dat ik op een relaxte manier kan ondernemen, met genoeg tijd voor mijzelf, familie en vrienden terwijl ik tegelijkertijd mijn business goals behaal.”

In het kader van sharing is caring, heb je nog tips voor andere goaldiggers?

Daphne: “Jouw bedrijf is een weerspiegeling van jouw onderbewuste. Dus kijk naar je onderbewuste patronen en gedrag. Welke emotie zit eronder? Ook al is je intentie nog zo goed, het is je onderbewuste die weerspiegelt. Investeer dus in jezelf, dat is tevens de beste investering in je bedrijf.”

Psst…The Goaldiggers Club is jouw shortcut naar succes met de kennis, tools en connecties voor onderneemsters!

Word member – Laat je business groeien met exclusieve content -waaronder onze Goaldigger, Make It Workguide- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu