Member van de Maand: Mariëlla Vink, Carrièrecoach Myndz

Mariëlla Vink (33) is carrièrecoach. Met haar bedrijf Myndz helpt ze vrouwen die vast zitten in een baan waar ze geen voldoening meer uithalen te ontdekken wat hun kracht en gedrevenheid is, zodat ze vol vertrouwen een volgende stap kunnen nemen in hun carrière. Als member van de maand deelt ze haar goals, haar ervaringen als member en haar tips: ”

Wie ben je en wat doe je?
Mariëlla: “Ik ben Mariëlla Vink en kom uit Schiedam. Ik ben nu ruim 2 jaar ondernemer van mijn bedrijf Myndz. Ik help vrouwen die vast zitten in een baan waar ze geen voldoening meer uithalen, ontdekken wat hun kracht en gedrevenheid is, zodat ze vol vertrouwen een stap nemen in hun carrière. Eind 2016 besloot ik na 10 jaar vast dienstverband als HR-manager het roer om te gooien.”

Wat is je goal?
Mariëlla: “Het is mijn doel om het werkgeluk onder vrouwen te vergroten en het vertrouwen in zichzelf te laten groeien, zodat zij een ijzersterk fundament hebben om hun carrière stappen te nemen of werkelijk voor het ondernemerschap te gaan. Ik zie dat te veel vrouwen te lang in een functie blijven hangen waar ze geen voldoening meer uit halen uit veiligheid of het gevoel niet voldoende waard te zijn. Ik weet dat de wereld staat te springen om te gekke, creatieve, ondernemende en getalenteerde vrouwen. Vrouwen die met hun talenten en gedrevenheid werkelijk het verschil en impact kunnen maken. Het is mijn missie dat elke vrouw het vertrouwen in zichzelf voelt om haar krachten in te zetten en daadwerkelijk een verschil te maken. Mijn persoonlijke goal is om een boek te schrijven die hieraan bijdraagt.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?
Mariëlla: “Ik heb 10 jaar als HR-manager gewerkt en altijd al in de vorm van projectmanager. Ik was dus altijd al een soort ondernemer binnen het bedrijf waar ik werkte. Ik had meerdere opdrachtgevers, scoorde mijn eigen opdrachten en moest daar verantwoording over afleggen. Toch haalde ik al maanden geen voldoening meer uit mijn werk en voelde aan alles dat ik meer in mijn mars had. Tot mijn dierbare tante Tineke overleed aan Alzheimer, in één klap dacht ik: Waar maak ik me nou eigenlijk druk om? De wereld ligt aan mijn voeten. Ik werd keihard wakker geschud en besloot mijn leven in te richten zoals ik dat wilde. Tineke was heel goed in de essentie waar werkgeluk over gaat. Zo wilde zij aandacht voor de ziekte van Alzheimer op jonge leeftijd en zamelde ze geld in voor meer onderzoek. Dat was haar waarom en daarmee maakte zij heel veel impact. Voldoening halen uit je werk en de dingen die je doet in het leven, zodat je daar andere mensen mee kan helpen. Dat deed zij echt elke dag. Toen ik dus nadacht over hoe kan ik mijzelf inzetten om anderen te helpen en weer voldoening uit mijn werk te halen, realiseerde ik mij dat ik mensen moest gaan leren om zinvol en zingevend werk te gaan doen. Zodat zij hun talenten en gedrevenheid echt in zouden gaan zetten om anderen te helpen en daar voldoening uit te halen voor zichzelf. Ik voel mij als ondernemer ook echt als een vis in het water. Werk je nu in loondienst en zou je graag willen ondernemen.”

Welke stappen in het bouwen van je onderneming hebben goed voor je uitgepakt?
Mariëlla: “Hoewel ik nu vrouwen coach om voorbij de onzekerheid te gaan en meer vrijheid, plezier en voldoening in hun carrière te krijgen, is het gevoel niet voldoende te zijn ook aan mij niet voorbijgegaan. Net na het starten van mijn bedrijf was ik een tijd overweldigd door het gevoel niet waardevol te zijn. In het ondernemerschap stond ik er opeens helemaal alleen voor en moest ik de bevestiging dat ik van waarde ben vooral uit mijzelf halen. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn innerlijke criticus zo ongeveer dagelijks naar mij schreeuwde ‘wat denk je wel niet, dat iemand op jou zit te wachten, haha je bent helemaal niet waardevol’. Tegelijkertijd voelde ik dat ik de juiste weg was ingeslagen en met dingen bezig was die mij enorm veel energie en voldoening gaven. Ik wist al snel dat als ik een succesvol bedrijf wilde opzetten, ik vooral moest investeren in het gevoel waardevol te zijn. Ik wist dat als ik daarin zou investeren ik voorbij de onzekerheid zou komen, mijn ideeën en missie zichtbaar ging maken, sterker ging communiceren en bovenal meer vrijheid, plezier en voldoening zou halen uit mijn werk. Een kleine, maar belangrijke stap voor mij was om mijzelf dagelijkse reminders te geven dat ik waardevol ben. Ik plakte post-its op mijn spiegel, zette op onverwachte tijden een herinnering in mijn agenda en veranderde de achtergrond van mijn Iphone naar een tekst die mij versterkte. Na een paar weken merkte ik al een groot verschil in het gevoel voldoende te zijn.”

 

Wat is je meest recente succesmoment?
Mariëlla: “Afgelopen week realiseerde ik mij dat ik ontzettend veel bereikt heb in 2 jaar. In het begin kreeg ik veel opmerkingen van vrienden, familie en oud-collega’s met de strekking, zou je dat wel doen? Heel begrijpelijk. Ik had een ontzettend goede baan met veel zekerheid. Natuurlijk willen deze mensen graag dat het goed met je gaat. Ondanks alle twijfels van anderen heb ik mij vastgehouden aan mijn intuïtie en mijn eigen pad bewandeld. Ik ben mega trots dat mijn verhaal nu vrouwen kan inspireren om ook stappen te nemen in hun carrière. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om sterk te zijn en je vast te houden aan wat je diep vanbinnen voelt. Je hart volgen vraagt om moedig te zijn.”

Hoe ben je met The Goaldiggers Club in aanraking gekomen?
Mariëlla: “In december was ik voor het eerste aanwezig bij een event van The Goaldiggers Club. Eerlijk ik vroeg voorafgaand aan het event af of het wel echt iets voor mij zou zijn. Het eerste event maakte al een groot verschil. Ik heb ontzettend leuke en inspirerende vrouwen ontmoet die allemaal met eenzelfde mindset werken aan hun carrière doelen. Daarna heb ik mezelf ingeschreven als member.”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je carrière?

Mariëlla: “Ik denk dat het voor mij vooral goed is om mij te blijven omringen met andere ondernemers. Hoewel ik heel erg mijn eigen koers vaar, lopen we allemaal rond met vraagstukken die gelijk zijn. Ik heb soms de neiging om lekker alles in mijn eentje uit te vogelen. Daar kan ik eerlijk gezegd ook van genieten. Maar het is ook goed om af en toe anderen op te zoeken, zodat we van elkaar kunnen leren en weer verder groeien. Het is voor mij een mooie kans om vrouwelijke ondernemers live te ontmoeten en onze kennis en ervaring te delen.”

Wat kan jij voor andere members betekenen?
Mariëlla: “Natuurlijk deel ik graag mijn ondernemersverhaal. In 2 jaar heb ik zoveel meegemaakt, geleerd en overwonnen. Daarbij ligt mijn expertise vooral in het vinden van je talenten en gedrevenheid, zodat je daarmee van toegevoegde waarde kan zijn voor anderen. En dus voldoening haalt uit het werk wat je doet. Als je alle puzzelstukjes met elkaar verbindt kan je allereerst goed geld verdienen, maar tegelijkertijd echt voldoening uit je werk halen. Wat mij betreft een win-win.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…
De eerste stappen in het ondernemerschap zijn vooral spannend, vaak doe je dingen ook echt voor het eerst. Het heeft mij geholpen om al deze stappen als een experiment te beschouwen. De mantra; progressie voor perfectie, heb ik in het begin eindeloos voor mijzelf herhaald. Door mijzelf niet te dwingen alles perfect te willen hebben, maar er vooral van te leren, kwam ik elke keer een stap dichter bij mijn doelen.

Psst…The Goaldiggers Club is jouw shortcut naar succes met de kennis, tools en het netwerk voor onderneemsters die hun bedrijf goed willen neerzetten en laten groeien!
Laat je business groeien met de kennis van experts en jouw support groep met like-minded onderneemsters die je in ons unieke membership online ontmoet en tijdens borrels. Want Goals bereik je niet alleen! Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu