Eve’s learnings van de maand juli: Zorg voor een goede cashflow

In de learnings van de maand juli neemt Eve Tomaszewski je mee in haar ondernemerslessen als founder van The Goaldiggers Club. Ze besefte zich dat het juiste team om je heen het ondernemen zoveel leuker en effectiever maakt. Eve tipt een fijne tool om schriftelijke interviews mee af te nemen. Ook worden er confessions gedaan over de cashflow van The Goaldiggers Club en benadrukt Eve hoe belangrijk het is dat jij je blijft focussen op jouw stip op de horizon.

Foto: Jeannette Huisman

1. Blijf focus houden op jouw stip op de horizon 
Eve: “Vergeet nooit dat het draait om de goals die je wil bereiken en dat jij de enige bent die zich daar net zo verantwoordelijk voor voelt. Zorg ervoor dat je begrotingen opstelt, deadlines hanteert, targets zet en een sales prognose maakt en doe dat waar nodig met experts die hierin gespecialiseerd zijn om het niet uit de weg te gaan. Het is echt nodig om je te kunnen blijven focussen op de goals die je wil bereiken, maar ook om anderen accountable te houden en eventueel te kunnen bijsturen. Het klinkt misschien hard, maar jouw begrotingen, deadlines en targets zijn jouw focus en het is dus ook aan jou om afscheid te nemen van gewoonten, methodes, mensen en processen die hier niet aan bijdragen. Ik ben te vaak mezelf en mijn goals uit het oog geraakt om mezelf nog anders wijs te maken.”

2. Zorg voor een goede cashflow
Eve: “De eerste stappen in de voorbereidingen van de Personal Branding Session is de begroting. Deze keer staan er alleen maar dingen op die écht nodig zijn om het event tot een succes te maken. Nu we met thema session’s werken ligt de focus meer dan ooit op kennis en waarde die we onze bezoekers bieden en is het aan mij de taak om prioriteiten te kiezen die de begroting halen. Met de MoSCow-methode onderscheid ik de Must-haves van de Would-haves om de kosten van de begroting zo laag mogelijk te houden. Een deel van de begroting wordt van tevoren gefactureerd. Voorheen werkten we met een tool waarbij de inkomsten van de tickets pas werden uitbetaald nadat het event had plaatsgevonden wat zorgde voor gaten in onze inkomstenstroom. Daar heb ik van geleerd en dat hebben we voor deze editie helemaal anders aangepakt. We hebben nu een webshop hebben op onze website met een directe koppeling naar betaaloplossing Mollie waardoor er elke week een betaling plaatsvindt en we de cashflow op orde houden. Daarnaast raad ik ook altijd aan om goede afspraken te maken met je partners wanneer er wordt gefactureerd en dit bij te houden in een bestand -in mijn geval Trello of Excell.  Heb jij je ticket voor de session nog niet gescoord? T/m 9 augustus kan je hier een van de 13 earlybird tickets scoren van de 25 die nog over zijn.”

 

3. Investeer in een werkplek om je productiviteit te verhogen
Eve: “Tijdens de zomerse hitte besef ik me meer dan ooit hoe belangrijk het is om een fijne werkplek te hebben. Ik kan thuis goed werken, maar je wordt al snel afgeleid door rommeltjes en in mijn Amsterdamse appartement is het met zomerse temperaturen te warm om je de hele dag goed te focussen en te concentreren. Mijn werplek in de TSH Collab van The Student Hotel heeft airco en is deze zomer de place to be waar ik de to-do’s van mijn lijstje tik. Op maandag kan je meedoen aan een bootcamp work-out om je week goed te beginnen en op vrijdagmiddag is er bij TSH Collab een borrel, want je moet ook ontspannen om productief te blijven toch?”

 

4. Verzamel het juiste team om je heen
Eve: “Ik besef me de laatste tijd hoe belangrijk het is om een goed team om je heen te verzamelen waarmee je recht op je goals afgaat. In mijn jaren van ondernemerschap heb ik met verschillende mensen gewerkt.  Nu ik inmiddels mijn eigen kwaliteiten goed ken, weet ik ook als geen ander wat ik nodig heb van de mensen uit mijn team. In het verleden had ik dit minder helder en selecteerde ik als samenwerkingspartners vaak onbewust mensen uit met dezelfde kwaliteiten. Ergens logisch, want herkenbaar. Het is  super waardevol om te beseffen met welke type personen je het fijnst werkt. Ik werk bijvoorbeeld goed met mensen die rationeel zijn, hun eerlijke mening kunnen geven en snel beslissingen kunnen maken. Daarnaast kijk ik natuurlijk naar hun expertise op de gebieden dat ik hun hulp nodig heb en schroom ik -hoe goed mijn gevoel ook is- niet om goed voorwerk te doen door naar cases te vragen en naar referenties die ik kan benaderen. Als je echt wil groeien zorg je ervoor dat je met mensen samenwerkt die beter zijn dan jij op de expertise gebieden waar je behoefte aan hebt. Als ik dan met iemand aan de slag ga kan ik dat stuk echt aan diegene overlaten zonder dat ik het gevoel heb dat ik anderen hoef te controleren. Een voorbeeld van een goede samenwerking die hierdoor veel leuker en effectiever verloopt is die met Eline van Elivado met wie we momenteel onder andere hard werken aan de bouw van een online membership omgeving.”
5. Gebruik Google forms voor het afnemen van interviews
Eve: “Voor interviews die schriftelijk worden afgenomen is Google Forms een hele fijne tool. Voorheen stuurden we vanuit The Goaldiggers Club de vragen voor interviews altijd door in een Word-bestand dat kon worden ingevuld en terug gestuurd per e-mail met een aantal bruikbare foto’s in de attachment. Nu heb ik een Google Formulier aangemaakt voor elke rubriek waar je foto’s als bijlage kan toevoegen. Onderneemsters die we interviewen sturen we een linkje toe van het Google formulier. Vervolgens kunnen ze hier antwoorden en foto’s aan toevoegen en wij kunnen via de link per persoon de antwoorden en foto’s op één plek terugvinden om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Je kunt in Google forms ook goed gebruiken voor het afnemen van enquetes.”
Psst…The Goaldiggers Club is jouw shortcut naar succes met de kennis, tools en het netwerk voor onderneemsters die hun bedrijf goed willen neerzetten en laten groeien!
Laat je business groeien met de kennis van experts en jouw support groep met like-minded onderneemsters die je in ons unieke membership online ontmoet en tijdens borrels. Want Goals bereik je niet alleen! Lees hier wat het membership jou oplevert.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu