4 tips om te ondernemen naast je fulltime baan

Steeds meer ondernemers beginnen hun onderneming naast hun fulltime baan. Als je start kan de zekerheid van een vast salaris een goede reden zijn. We vroegen members van The Goaldiggers club die ondernemen naast hun fulltime baan om tips te delen zodat jij kan omgaan met de uitdagingen die er bij komen kijken.

Member meet-up The Student Hotel door Kelly van Rooijen Fotografie

1. Plan verstandig

Hatice Tekin is oprichter van sieradenlijn Ana Dyla: “Kies voor focus dagen. Welke dagen werk je in loondienst en welke dagen voor jezelf. Plan per kwartaal vooruit, wat wil je doen en wat wil je bereiken. Heb geen eindeloze to-do list maar zorg ervoor dat het behapbaar is en vooral dat het leuk is. Wil je uiteindelijk volledig voor je eigen business gaan? Kies dan voor een baan waar je minder verantwoordelijkheid hebt maar wel energie van krijgt. Geen energie zuiger, want dat zal ook effect hebben om jouw mindset dus bedrijf. Wil je best of both worlds zorg dan voor een goede balans in tijd en energie wat je wanneer doet. Kies er dan ook direct voor om dingen die je in eigen bedrijf minder leuk vindt om te doen uit te besteden (bv administratie, social media) zodat jij kan focussen op hetgeen wat je het liefst met je bedrijf doet.”

2. Zorg goed voor jezelf

Samridhi Chhavi Bansal is co-founder van Indiase kookcursus indiancookingclasses.nl: “Zorg goed voor jezelf. Sommige dagen denk ik wat heftig en ben ik zo druk geweest met productieve vergaderingen en het aanleren van nieuwe werkprocessen, maar er zitten ook minder drukke dagen. Toch ben ik niet moe, omdat ik goed slaap en gezond eet. Raak je wel overwhelmed? Ga naar yoga of mediteer. Ik dans liever gewoon in mijn kamer.”

3. Gebruik de 70/30 regel

Soraya Koendjbiharie is communicatie manager: “Wanneer ik naast mijn fulltime baan en business vastloop en allemaal energy drainers ervaar probeer ik deze energy drainers te verminderen door de 70/30 regel aan te houden. 70% leuke zaken en 30% corvee. Oftewel: zaken die echt moeten. In moeilijke tijden denk ik aan dat 30% nodig om ervoor te zorgen dat 70% van wat ik doe leuk is. En om die 70/30 verhouding te bewaken stel ik grenzen tussen wat ik wel en niet wil doen.”

4. Ga naar netwerkevents

Soraya Koendjbiharie is communicatie manager: “Ga naar netwerkevents met like minded professionals. Hun energie zorgt ervoor dat ik de zaken weer luchtiger zie. De verhalen van anderen inspireren mij en zitten vol tips vanuit hun eigen ervaring waardoor je zelf ook weer verder komt. En ze kunnen je ook tips geven vanuit hun eigen ervaring waardoor je zelf ook weer verder komt. Ik krijg zoveel energie van ambitieuze mensen. Op dat soort momenten realiseer ik me meer dan ooit dat ik tijd en budget moet blijven reserveren voor deze activiteiten.”

Jouw shortcut op de weg naar succes met dé kennis, tools en connecties voor vrouwelijke entrepreneurs!

Word member – Laat je business groeien met exclusieve content  waaronder onze Goaldigger, Make It Workguide uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet en met wie je ervaringen uitwisselt in de Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu