3 tips voor een onweerstaanbaar merk van Iris van Heugten van Crush

Hoe transformeer je je business naar een onweerstaanbaar merk? Samen met Iris van Heugten van Crush maakten we de Goaldigger, Make it Workguide: Transformeer je business naar een onweerstaanbaar merk exclusief voor onze members. In dit artikel delen we een aantal van haar tips!

1. Wordt onweerstaanbaar voor jouw ideale klant

Iris: “Voor je ideale klanten kiezen is iets wat veel ondernemers lastig vinden, maar wanneer je je gaat richten op klanten die jij het allerbeste kunt helpen, zul je eruit springen in de markt. En dat is niet het enige voordeel. Doordat je specifiek met de mensen werkt die jij het allerbeste kunt helpen, kun je je veel beter specialiseren. Belangrijk om te weten: jouw doelgroep heeft een urgent probleem op te lossen en zijn bereid en in staat om te investeren als jij hen de oplossing biedt.” In de Goaldigger, Make it Workguide deelt Iris o.a hoe je met een merkbelofte jouw doelgroep kan aanspreken en ga je aan de slag met die van jou.

2. Ga voor een aantrekkelijke huisstijl

Iris: “Een consistent merk design zorgt voor herkenbaarheid bij klanten die je wilt aantrekken, zodat zij een connectie gaan voelen met jou en je merk. Het plaatje moet kloppen waarbij alles aanvoelt als een geheel. Ga pas aan de slag met je merk design nadat jouw merkconcept staat als een huis. Helaas wordt dit meestal in de omgekeerde volgorde gedaan of wordt de strategie gewoon weggelaten. Als je jouw merk design niet baseert op een concrete merkstrategie kan ik je garanderen dat het nooit het gewenste effect zal opleveren, zoals zorgen voor een onderscheidende positionering of het moeiteloos aantrekken van nieuwe klanten.” In de Goaldigger, Make it Workguide voor de members deelt Iris de do’s en dont’s voor de look & feel van jouw merk.

3. Creëer een unieke merkbeleving

Iris: “Wil je een sterk merk ontwikkelen? Kijk dan niet naar anderen, maar kom los van de massa. Zorg ervoor dat je de verschillen met anderen kunt benoemen en dat klanten deze onderstrepen. Dingen als ‘kwaliteit’ en ‘de beste prijs’ zijn geen interessante voordelen. Dit zijn dingen die de klant vanzelfsprekend van je mag verwachten. Om op te vallen is het belangrijk dat jij daadwerkelijk iets anders doet dan de rest. Het gaat erom dat je elke keer iets opvallends doet met jouw merk waardoor je opvalt en klanten mega enthousiast maakt. Zo trek je de aandacht van klanten en maak je ze fan van jouw merk.” In de Goaldigger, Make it Workguide deelt Iris hoe je dit kan meenemen in jouw customer journey en ga je er zelf mee aan de slag.

Jouw shortcut op de weg naar succes met dé kennis, tools en connecties voor vrouwelijke entrepreneurs!

Deze tips komen uit de Goaldigger, Make it Workguide uit de Digital Library van het The Goaldiggers Club membership. Nadat je met de Goaldigger, Make it Workguide aan de slag bent gegaan weet je hoe je jouw bedrijf neerzet als merk en jezelf kunt onderscheiden in een volle markt. Hoe je klanten aan kunt trekken met een uitstraling en vormgeving die bij jouw merk passen. Iris deelt do’s en dont’s voor merk design en hoe je jouw merk tot leven brengt in verschillende fases van de customer journey. Klik hier voor meer informatie over het membership.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu