Member van de Maand: Iris Kolthoff, oprichter Canvas Rotterdam & De Ontmoetingsplek

Iris Kolthoff is oprichter en eigenaar van Canvas Rotterdam: het atelier voor persoonlijk ontwikkeling en groei. Het is een inspirerende plek waar je terecht kunt voor het huren van flexibele coach-, trainings- en workshopruimtes. Daarnaast heeft ze haar eigen coachpraktijk De Ontmoetingsplek en is Iris trainer voor de coachopleiding  van NONONS en initiatiefnemer van Coach Collective. Als member van de maand deelt ze haar goals, en tips. “Een van de belangrijkste stappen in het bouwen van mijn business is erover praten met anderen. Als je je eigen verhaal owned zul je gaan vliegen.”

Wat is op dit moment je goal en waarom?

Iris: “Mijn belangrijkste goal op dit moment is om ondanks de meerdere ondernemingen te zorgen voor rust. Dit probeer ik te bereiken door focus aan te brengen in mijn bedrijven, bepaalde zaken uit te besteden en ook door bepaalde dingen NIET te doen. Dit is zo belangrijk voor mij, omdat ik ook moeder ben van twee kleine kids. Met volle aandacht aanwezig  zijn is voor mij misschien wel het allerbelangrijkste doel in mijn leven.
Ik struikel overigens regelmatig op de weg naar mijn doelen. Het klinkt altijd alsof ik het allemaal ongelooflijk voor elkaar heb als ik het zo opsom, maar de waarheid is dat ik ook regelmatig glorieus ten onder ga. Dan krijg ik het niet voor elkaar om rust te vinden en met mijn volle aandacht aanwezig te zijn bij mijn kids of wat op dat moment dan ook mijn aandacht verdient.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?

Iris: “Mijn bedrijven zijn heel erg ontstaan vanuit mijn eigen behoeften. De eerste stap was  richting het coachen en werken als zzp’er. Ik wilde heel graag regie over mijn eigen leven kunnen voeren. Het moederschap heeft daar voor mij ook een belangrijke rol in gespeeld. Toen mijn oudste nog een baby was, werkte ik als trainer en consultant. Voor mijn gevoel bracht ik zoveel waardevolle tijd door in de auto en werd mijn agenda grotendeels bepaald door anderen. Dit leverde mij heel erg veel stress op. Ik had continu het gevoel net niet alle ballen in de lucht te kunnen houden.”

Welke stappen in het bouwen van een business hebben goed voor je uitgepakt?

Iris: “Een van de belangrijkste stappen in het bouwen van mijn business is erover praten met anderen. Met iedereen, overal en altijd. Men moet weten wat je doet om dat linkje te leggen met die ene interessante lead, je in contact te brengen met zijn of haar netwerk of een product bij je af te nemen. Super spannend in het begin, maar pas als je je eigen verhaal owned zul je gaan vliegen.”

Wat is je meest recente succesmoment?

Iris: “Mijn meest recente succesmoment is mijn beslissing om te stoppen met het aanbieden van werkplekken bij Canvas. Ik vind het zo fijn wanneer ergens mee stoppen voelt als een succes! Hiermee kan ik met Canvas Rotterdam meer focus aanbrengen. Het is nu een locatie voor coaches en trainers waar individuen en teams werken aan hun ontwikkeling en groei. Terug naar mijn rode draad.”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je carrière en wat voor effect heeft het tot nu toe gehad?

Iris: “Verrassende nieuwe contacten, inspiratie, nieuwe inzichten, een groep gelijkgestemde vrouwen, onverwachte ontmoetingen. Zodra je je verbind met andere personen, heeft het effect op je. Daar ben ik van overtuigd. Het helpt je net sneller een beslissing te nemen, haalt drempels weg om iets nieuws te onderzoeken, of inspireert je door nieuwe invalshoeken te delen.”

Kan je een actie noemen die je hebt ondernomen geïnspireerd door The Goaldiggers Club?

Iris: “Er zijn sowieso een aantal dingen die ik vanuit The Goaldiggers Club heb opgepikt die nog als projecten op de plank liggen. Inspiratie en kennis vergroten gaat vaak sneller dan je uitvoerende vermogen. Door me te omringen met kennis en andere ondernemers, merk ik dat ik zelf sneller groei, me persoonlijk harder ontwikkel en beter onder woorden weet te brengen waar ik voor sta.”

Wat kan jij voor andere members betekenen?

Iris: “Ik deel graag mijn verhaal over mijn reis richting het ondernemerschap, kan veel vertellen over de zoektocht naar balans tussen het ouderschap en ondernemerschap, kan een hele avond vullen met al mijn “dumbtax” ofwel het geld wat ik heb verspild aan “fouten”, maar ik ben natuurlijk ook coach en trainer. Vanuit die expertise kan ik andere goaldiggers ontzettend veel waardevolle inzichten geven en kijken hoe zij kunnen veranderen met het oog op hun doel!”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…

Iris: “Het loopt anders…Dat is denk ik zo’n beetje het credo van mijn leven. Alles loopt altijd anders dan je had verwacht of had gehoopt. Daar kan je vaak niet zoveel aan doen, het is je nieuwe realiteit. Hoe je hiermee omgaat ligt echter wel binnen je bereik. Je hebt altijd een keuze hoe om te gaan met een situatie. Alleen al dat besef geeft je het gevoel van regie en maakt dat je weer door kunt gaan.”

Psst…The Goaldiggers Club is jouw shortcut naar succes met de kennis, tools en connecties voor vrouwelijke entrepreneurs!

Word member – Laat je business groeien met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Workguide- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu