Eve Learnings van de Maand: Momenten die anders lopen zijn een kans

In deze learnings van de maand deelt The Goaldiggers Club founder Eve Tomaszewski haar lessen van juni.

Fotografie: Kelly van Rooijen Fotografie

1. Maak “wat als?” processen

Eve: “Binnen The Goaldiggers Club werken we met processen waarbij taken inzichtelijk zijn. Maar hoe goed je planning ook is, je kunt niet alles controleren. Er lopen altijd dingen anders en deze maand was zo’n maand. Ik probeer altijd in te spelen op dat soort momenten door bijvoorbeeld voor mezelf helder te hebben welk back-up artikel we gaan plaatsen als een editor ziek wordt, maar door de Badass Mastermind van House of Tax besef ik me dat het ook belangrijk is om dit toe te passen bij grotere processen die misschien niet zo snel zullen gebeuren. Wat als onverwachts je grafisch vormgever of websitebouwer voor langere tijd uitvalt? Heb jij voor dat soort momenten een plan B en een nummer dat je belt zodat de activiteiten van je bedrijf niet stil komen te liggen?”

2. Inspireer en complimenteer

Eve: “Stop met jaloezie en afgunst, maar inspireer en complimenteer. Ik mocht een artikel schrijven voor het platform Tip van Jet van Jet van Nieuwkerk en dit was één van de learnings die ik deelde. Welke quote van Audrey Hepburn je motivatie gaat geven bij het behalen van je goals en waarom het zo belangrijk is om krachten te bundelen? Lees het artikel hier!

3. Train je mindset

Eve: “Momenten die anders lopen zijn een kans om je mindset te trainen. Van een bootcamples die niet doorgaat als je in je sportpak in het park staat tot een week lang geen warm water in huis. Ik wilde weer op mijn fiets springen toen ik kant-en-klaar voor mijn work-out hoorde dat mijn training was afgelast, maar ik bedacht me dat ik ook mijn jas en telefoon bij de andere trainer achter kon achterlaten en een rondje in het park kon gaan rennen. In mijn hoofd speelde zich een dialoog af: wel of niet? Wel of niet? Uiteindelijk heb ik het wel gedaan en dat voelde achteraf zo goed. Een soortgelijk moment had ik toen er ineens geen warm water uit mijn douche stroomde. Ik was al op zoek naar mijn emmer die ik op dat soort momenten altijd vul met kokend en koud water om mezelf af te spoelen, maar het zou me een hoop tijd besparen en veel efficiënter zijn als ik onder de koude douche ging. Bij de gedachten ging ik intern in protest, maar mijn wil was sterker. Op dit soort momenten anders denken en doorpakken zorgt er voor dat ik op de werkvloer creatiever omga met dingen die anders lopen en dat ik me niet zo makkelijk meer laat tegenhouden. Waar die doorbraken vandaan komen? Het zou zomaar eens te maken kunnen hebben met het feit dat ik 5 minuten luisteren naar de Spotify playlist Motivational Speeches aan mijn morning routine heb toegevoegd.”

4. Vraag wat je waard bent

Eve: “De juiste mindset een must is voor een succesvolle onderhandeling. In de Goaldigger, Make it Workguide voor de members over onderhandelen wat je waard bent deelde Merel van der Wouden van Blackbird Negotiatons de quote: “Whether you think you can, or think you can’t. You’re right” Daar voegde ze aan toe: “Als jij van tevoren denkt: die prijs gaat de klant nooit accepteren, dan zal dat waarschijnlijk ook zo zijn. Want als jij niet in jezelf gelooft hoe moet jouw potentiële klant dat dan wel doen?” Ik sluit me daar helemaal bij aan en heb dit deze maand bij al mijn onderhandelingen in het achterhoofd gehouden. Ook ik heb soms twijfels of ik niet te hoog in zet en soms bekruipt mij ook het gevoel dat ze mijn voorstel nooit gaan accepteren. Gelukkig geloof ik inmiddels genoeg in mijzelf en weet ik wat ik waard ben. Mijn ervaring is dat als je in jezelf gelooft, anderen dit ook doen.”

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand