5 tips als je influencer marketing wil inzetten voor jouw bedrijf


Wil je influencer marketing inzetten voor je bedrijf. Waar begin je en hoe pak je dit aan? Het is immers een wereld die enorm snel groeit en veranderd waardoor je constant je kennis moet bijwerken. Lora Stokkel is founder van influencer marketing bureau Onfluence en member van The Goaldiggers Club. In deze blog  deelt ze haar kennis die je voor het opzetten van een influencer marketing campagne.

1. Weet wie je doelgroep is

Lora: “Als het goed is weet jij als onderneemster precies hoe jouw doelgroep eruit ziet. Dan is de volgende stap: het uitkiezen van influencers met volgers die tot jouw doelgroep behoren. Wanneer een influencer in jouw doelgroep past, hoeft dit niet direct te betekenen dat de volgers hier ook tot behoren. Zo heeft een mannelijk model vaak vrouwelijke volgers. De statistieken van hun volgers kun je bij de influencer opvragen.”

2. Pak het serieus aan

Lora: “Wees je ervan bewust dat influencers werk voor je verrichten en dat zij hier een vergoeding voor horen te ontvangen. Wanneer je voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten bestaat de kans dat je kwalitatief slechte influencers aantrekt en dit is zonde van je tijd. Pak het dus serieus aan en reserveer budget voor influencer marketing. Weet je niet waar je moet beginnen of loop je tijdens het opzetten van influencer marketing toch vast? Vraag hulp van een expert. Bij Onfluence kan je ook flexibele ondersteuning krijgen tijdens het opzetten en uitvoeren van je campagne.”

3. Wees duidelijk en realistisch

Lora: “Wanneer je serieus aan de slag gaat met influencer marketing is belangrijk om van te voren te formuleren wat je van de influencers en resultaten verwacht. Onderhandel met de influencers en zet de definitieve afspraken zwart op wit. Bij influencer marketing is het belangrijk om niet te focussen op het direct verhogen van de omzet. Het gaat namelijk voor het grootste deel om het vergroten van je naamsbekendheid. Formuleer doelen met betrekking tot de websitebezoeken of volgers. Je kunt campagnes meer meetbaar maken door een persoonlijke kortingscode per influencer aan te maken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld meten hoe vaak de kortingscode gebruikt is en via welke influencer de bezoeker op je website terecht is gekomen.”

4. Zorg voor kwaliteit

Lora: “Het is belangrijk dat je de kwaliteit van de influencers waar je mee werkt waarborgt. Dit betekent dat ze geen volgers hebben gekocht. Daarnaast is het belangrijk dat engagement boven bereik wordt gekozen. Hoe groter de influencer, betekent niet direct beter. Het engagementpercentage kan je gemakkelijk berekenen bij verschillende tools en websites. Vanaf 3% is het goed en vanaf 6% is het erg goed.”

5. Heb geduld

Lora: “Verwacht niet na de eerste campagne direct mind-blowing resultaten. Het publiek moet nog wennen aan je merk en heeft vanaf de eerste campagne herhaling nodig tot de mensen over gaan tot actie. Na elke campagne is het belangrijk om te evalueren zodat je de volgende campagne weer kan optimaliseren. Influencer marketing is iets dat je echt in je marketingmix moet toevoegen, maar waarbij je wel geduld moet hebben. Het zal op lange termijn zijn vruchten afwerpen.”
Lora Stokkel is eigenaresse van het influencer marketing bureau Onfluence, waarmee ze voor bedrijven influencer campagnes opzet. Daarnaast word Lora ingehuurd om bedrijven ondersteuning te bieden die de influencer marketing inhouse doen. Vanaf een heel mooi pand in Rijswijk heeft ze de ambitie om flink te groeien met Onfluence.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu