3 tips als je media benadert voor gratis pr

Ga je media benaderen om gratis pr te genereren voor jouw merk en/of product? Let dan op deze drie punten om de kans dat je een publicatie scoort te verhogen.

Fotografie Iep Bergsma

1. Bepaal je doel

Er zijn verschillende redenen om gratis media-aandacht te creëren voor je dienst of product. Denk niet alleen aan meer naamsbekendheid of omzet. Een reden kan bijvoorbeeld ook zijn om je expertise te claimen. Het concretiseren van dit doel is onmisbaar als je PR wil generen. Ieder doel vraagt namelijk om een eigen aanpak. Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggers Club: “Mijn PR doel is momenteel het verspreiden van mijn missie doormiddel van storytelling. Dat ik ondernemende vrouwen een shortcut op de weg naar naar succes wil geven doormiddel van kennis en connecties die hen helpen om hun business sneller te laten groeien en een leven voor zichzelf te creëren on their own terms. Daardoor weet ik wat interessante features zijn. Bijvoorbeeld interviews waarin ik over mijn missie kan vertellen of een artikel waarvoor ik andere vrouwen interview over topics die die anderen verder helpen.”

2. Weet hoe je media benadert

Als je media benadert krijg je maar één kans om jezelf goed te presenteren en op te vallen in een overvolle e-mailbox. Zorg ervoor dat je bij het benaderen van media altijd een biografie over jezelf en een tekst over je brand. Zorg er in ieder geval voor dat je geen foto’s groter dan 2MB toevoegt aan je e-mail en gebruik bijvoorbeeld een Dropbox linkje om naar foto’s te verwijzen die high-res (minimaal 300 dpi) zijn om gepubliceerd te kunnen worden in magazines.

3. Benader media vanuit een win-win situatie

Benader media vanuit wat je voor de ander kan betekenen en vermeld welke toegevoegde waarde je de doelgroep van het medium kan bieden met jouw publicatie. Eve Tomaszewski: “Ik zie overal kansen en bruis van de ideeën die ik regelmatig neerleg bij media en merken. Dat begint bij het geloof dat jij met jouw expertise echt iets kan toevoegen. Formuleer je ideeën en communicatie altijd vanuit: what’s in it for them en niet what’s in it for you.”
Bron: Goaldigger, Make it Work! worksheet: zo kom je in de media uit het membership.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu