Goaldigger Talk met Caroline Glasbergen, founder FITSHE, New Female Leaders & female business coach

Elke maand vragen we een Goaldigger wat er allemaal komt kijken bij het najagen van haar goals. Deze keer: Caroline Glasbergen, founder FITSHE, New Female Leaders & Female Business Coach.

Wie ben je en wat doe je?

Caroline: “Mijn naam is Caroline Glasbergen, ik ben founder van FITSHE een merk met producten voor vrouwen met een actieve levensstijl. Daarnaast ben ik female business coach en heb ik onlangs de stichting New Female Leaders opgericht. Een stichting die zich richt op authentiek vrouwelijk leiderschap.”

Wat is op dit moment je goal?

Caroline: “Mijn grootste drijfveer is vrouwelijk leiderschap en dat zie je terug in al mijn ondernemingen en alles wat ik doe. Mijn goal op dit moment is om binnen nu en zeven jaar, vijf miljoen vrouwen te helpen om te leiden vanuit hun authentieke zelf. Ik ben ervan overtuigd dat vrouwelijk leiderschap de wereld in balans gaat brengen, maar ik kwam er wel achter dat we nog geen antwoord hebben op wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is.  Impact maken als vrouw en tegelijkertijd vanuit je eigen waarde leiden. Hoe werkt dat eigenlijk precies? We hebben met name mannelijke rolmodellen. New Female Leaders heeft de missie antwoord te vinden op deze vragen en rolmodellen te creëren. Hiermee wil ik de vrouwelijke leiders van nu en de toekomst inspireren en concrete handvatten bieden om te leiden vanuit hun authentieke zelf.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten?

Caroline: “Toen ik meer dan 5 jaar geleden met het idee voor FITSHE begon, had ik twee belangrijke motivaties om te starten. Ten eerste ik heb altijd veel gesport en weet ik dat een actieve levensstijl heel belangrijk is om alles uit jezelf te halen. Vanuit mijn geloof in vrouwen wilde ik hen ondersteunen in die actieve levensstijl. Er waren nauwelijks producten beschikbaar waren voor vrouwen en er zat bovendien heel veel rotzooi in, daarom besloot ik dit zelf te maken. We hebben vegan en vegetarische proteïne shakes en vegan protein bars. Alles is 100% natuurlijk en zoveel mogelijk biologisch. Inmiddels wordt FITSHE verkocht bij Etos, Marqt, AH to Go en natuurlijk online. Daarnaast wilde ik met mijn kennis over groei ook weer andere vrouwelijke ondernemers gaan helpen. Mijn coaching business is heel organisch ontstaan. New Female Leaders onderzoekt de cruciale vraag waarop we antwoord nodig hebben om echt vanuit onze eigen kracht te leiden: Wat is authentiek vrouwelijk leiderschap precies?”

Welke stappen in het bouwen van een business hebben goed voor je uitgepakt?

Caroline: “Het belangrijkste wat goed uitpakte was dat ik vooral actie heb ondernomen. Dus ik heb dingen goed doordacht, maar niet alles tot in detail uitgedacht. Altijd wel ver genoeg om de grootste risico’s te kennen en te tackelen. Vervolgens ben ik gewoon gegaan. Je kunt niet alles van te voren weten. Ondernemen is ook echt learning by doing. Just do it.”

Wat zie jij als jouw grootste uitdaging bij het bereiken van je goals?

Caroline: “Toen ik net met mijn bedrijf startte was ik dag in dag uit bezig met wat mijn bedrijf nodig had. Ik merkte op een gegeven moment dat het ook heel erg belangrijk is om ook goed te blijven kijken naar wat jij als persoon nodig hebt. Ik kwam erachter dat de business en de ondernemer niet een zijn maar twee communicerende vaten.  Dus dat je net zo goed jezelf als persoon moet voeden als dat je investeert in je business. Toen was dat echt een uitdaging, want mijn business stond altijd met stip op 1. Ik ben hiermee aan de gang gegaan en heb me  hierbij constant afgevraagd: Hoe zorg ik ervoor dat ik aan de ene kant mijn business geef wat het nodig heeft om te groeien en hoe besteed ik tegelijkertijd ook voldoende aandacht aan wat ik als persoon nodig heb? Want uiteindelijk is dat net zo belangrijk voor groei.

Het is belangrijk om je successen te vieren. Welke prestatie tot nu toe ben je het meest trots op en waarom?

Caroline: Er zijn heel veel dingen waar ik heel trots op ben. Op dit moment voel ik enorm veel enthousiasme en dankbaarheid voor de impact die we met New Female Leaders nu al maken. We hebben op 7 mei een onwijs gaaf evenement gehad in het W Hotel Amsterdam waarbij 4 vrouwelijke leiders hun verhalen en ervaring rondom authentiek vrouwelijk leiderschap in start-ups & scale-ups deelden in een panel discussie. We waren dubbel en dwars uitverkocht. Op 20 juni komt er weer een nieuwe editie waarbij we het hebben over vrouwelijk leiderschap in tech en waarvoor je jouw tickets hier kan kopen. Tijdens dit event bespreken we de uitdagingen van vrouwelijke ondernemers in de Tech wereld, je ziet dat de vooroordelen binnen deze branche nog meer zijn uitvergroot. Ook de wekelijkse podcast van New Female Leaders die je hier kan beluisteren en nu meer dan 2600 keer is beluisterd is iets waar ik super trots op ben. Mijn doel is dat ik echt vrouwen hiermee inspireer te kiezen voor hun eigen weg.”

Wat is je grootste failure?

Caroline: “Heb je even… Ik leer elke dag en dat is ook hoe ik “fouten” zie. Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik goed naar mijn eigen intuïtie blijf luisteren. Er zijn wel eens momenten dat ik dat niet heb gedaan en dat heeft eigenlijk nooit goed uitgepakt.”

Wat is je favoriete work look?

Caroline: “Ik vind het heerlijk om comfortabele kleding te dragen die toch ook gekleed is. Ik hou van simpele kwalitatieve designs en ben grappig genoeg steeds meer kleur gaan dragen. Gewoonlijk draag ik graag de kleding van La Confidante en tijdens het event in het W Hotel droeg ik een custom made pak van SKIKK Femme. Dat pak was op maat gemaakt voor mij en daar voelde ik mij echt helemaal on top of the world in. Voor mij is het belangrijk dat mijn kleding mij ondersteunt in de impact die ik wil maken, dus het hangt ook af van de invulling van mijn agenda wat ik draag.”

Wie zie jij als goaldiggers?

Caroline: “Mijn Female Founders Club met geweldige vrouwelijke ondernemers zoals Emilie Sobels van Hashtag Workmode, Eline Leijten van Plugify en Thalita van Ogtrop van The Next Closet. En ook Aranka van Voorden en Nadja van Osch met wie ik samen groei trajecten neerzet voor vrouwelijke ondernemers. Dan zijn er natuurlijk de vrouwen die ik al heb mogen interviewen voor New Female Leaders waaronder Claire Boonstra van Layar & Operation Education, Cheyenne Haatrecht is teamleider bij Politie Eenheid Amsterdam, Maayke-Aimée Damen is duurzame ondernemer en co-founder van Excess Materials Exchange. Ook politiek adviseur, coach en auteur van De Zijkant van de Macht Julia Wouters inspireert mijn enorm.  Elke week komen daar weer namen bij. Zo interviewde ik afgelopen week ook Maartje Laterveer, columnist van het FD en schrijfster. De verhalen van deze vrouwen zijn elke keer weer inspirerend. Last but not least zijn de vrouwen die ik coach echte Goaldiggers. Dat is ook wel echt een voorwaarde voor mij om samen te werken. Alleen als je echt wil investeren in je groei kun je grote stappen zetten.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

Caroline: “Zorg dat je een goede morningroutine hebt die je als persoon voedt en enjoy the ride! Soms nemen we het ondernemen en het bouwen van een business te serieus en vergeten we dat we iets heel tofs aan het doen zijn. Het fun hebben en ergens plezier in hebben is een belangrijk signaal of je op de juiste weg bent.”

Wat doe je als je een moment hebt waarop je het even niet zit zitten?

Caroline: “Dat hangt er heel erg vanaf. Op sommige momenten is het de beste beslissing iets even los te laten en bijvoorbeeld een middag vrij te nemen, maar er zijn ook momenten dat het heel belangrijk is om door te zetten. Daarin een goede balans vinden is altijd de uitdaging.”

Hoe zorg jij voor peace of mind terwijl je een druk leven leidt?

Caroline: “Mijn morning routine is essentieel. Ik sta elke dag om 5:30 op. Ik drink lauw water met citroen, dan doe ik mijn yoga practice, ik mediteer en ik journal en bepaal waar ik me die dag op wil focussen. Ook lees ik iedere ochtend nog een kwartier een boek en douche ik koud af. Een super belangrijk onderdeel van mijn morning routine is ook mijn avond routine. Ik zorg dat ik een uur voordat ik ga slapen niet op mijn telefoon en computer zit en mijn dag in dankbaarheid afsluit.”

Heb je nog andere routines?

Caroline: Het maken van systemen en tijd inbouwen om vooral ook aan mijn business te werken. Mijn operationeel manager Lonneke en ik hebben twee keer per week een update call waarin we alles bespreken, zonder haar zou ik het niet redden. Verder is het essentieel heel goed te weten waar je goed in bent en de rest zo snel mogelijk uitbesteden. Dat kan vaak veel eerder dan je denkt.

Hoe belangrijk is jouw  innercircle bij het bereiken van je goal?

Caroline: “Zonder mijn vriendinnen en business friends zou dit allemaal niet kunnen.”

Wat is jouw definitie van succes?

Caroline: “De definitie van succes gaat voor mij absoluut over het maken van impact, maar dat doen op een manier die authentiek is en trouw aan wie je zelf in je kern bent. Groei vanuit alignement noem ik dat in mijn coaching.”

In het kader van sharing is caring, heb je nog tips voor goaldiggers?

Caroline: “Zoek rolmodellen en bestudeer ze. Neem een coach – ik heb er zelf ook altijd één- en zorg dat je mensen en een groep mede ondernemers om je heen verzamelt die je positief ondersteunen begrijpen wat je doet. Ontzettend waardevol. Je kunt het niet alleen.”
Volg Caroline op Instagram via @carolineglasbergen en @new.female.leaders

Psst…The Goaldiggers Club is jouw shortcut naar succes met de kennis, tools en connecties voor vrouwelijke entrepreneurs!

Word member – Laat je business groeien met exclusieve content -waaronder onze Goaldigger, Make It Workguide- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.
 

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu