Member van de Maand: Theresa Jentzsch, Founder en CEO bij OSIER

Theresa Jentzsch is CEO en founder  van  het veganistische modelabel OSIER. Ze lanceerde een half jaar geleden haar eerste collectie en is pas twee maanden fulltime ondernemer. Onlangs won ze de Eluxe Award voor Best Emerging Fashion Brand en ze is genomineerd voor de Duurzame Jonge 100. Als member van de maand deelt ze haar goals, wat ze toevoegt aan het membership en er zelf uit haalt en haar tips.

Fotografie: Landa Penders

Wie ben je en wat doe je?

Theresa: “Ik ben Theresa (28) en sinds deze maand fulltime ondernemer. De afgelopen twee jaar was ik druk bezig met het opzetten van mijn eigen veganistisch mode label OSIER. Daarnaast werkte ik fulltime als Territory Manager voor een groot Amerikaans bedrijf. Afgelopen maand heb ik mijn baan opgezegd om me volledig te richten op het groeien van mijn eigen label. Het is spannend maar  het voelt vooral als een geweldige uitdaging.”

Wat is op dit moment je goal?

Theresa: Het is mijn doel om aan het eind van het jaar terug te blikken op een avontuurlijk en succesvol jaar en er trots op te kunnen zijn hoeveel ik en het team hebben bereikt. Onze agenda is tot december helemaal vol gepland met events en pop-up winkels in heel Europa, fabrieksbezoeken en bijeenkomsten met onze partners. Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor alles dat op dit moment op mijn pad komt.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten en hoe ben je tot dit punt gekomen?

Theresa: “Als kind droomde ik al van een eigen zaak. Mijn ouders zijn mijn grootste inspiratie. Ze zijn gestart met hun duurzaam bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie toen mijn moeder in verwachting van mij was en werken er nog steeds aan. Zij volgen hun idealen, en creëren een beter leefklimaat. Toen ik vier jaar geleden veganist werd wist ik meteen dat ik iets op dat gebied wilde doen. Van daaruit duurde het 1,5 jaar om de markt te onderzoeken, een teamlid en de juiste partners te vinden en om van ontwerptekeningen tot een eindproduct te komen.”

Welke stappen in het bouwen van een business hebben goed voor je uitgepakt?

Theresa: Mij heeft het erg geholpen om voor het opzetten van OSIER goed onderzoek te doen en wachten op de juiste idee. Ik heb vaker ideeën, maar de goede blijven in je hoofd en laten je niet los. Voor mij was mensen in  mijn directe omgeving inlichten essentieel. Een eigen onderneming starten vraagt veel tijd en energie. Dan is het goed als vrienden en familie weten waarom je niet bij elk feestje bent. Ook waardevol: ik ontdekte snel waar ik goed in ben en waar ik hulp in moet huren, bijvoorbeeld een accountant voor de administratie.”

Wat is je meest recente succesmoment?

Theresa: “Wij zijn heel erg trots erop de ELUXE Awards voor Best Emerging Fashion Brand te hebben gewonnen en de nominatie voor de Duurzame Jonge Top 100.”

Wat trekt je het meest aan in The Goaldiggers Club?

Theresa: “Ik vind vooral het community gevoel heel erg fijn. Zo heb ik het gevoel dat ik er niet alleen voor sta.”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je carrière en wat voor effect heeft het tot nu toe gehad?

Theresa: “Het was super leuk om afgelopen december aan te schuiven bij The Goaldiggers Club Session. De talks hebben mij geïnspireerd om voor me eigen geluk te kiezen en grote stappen te gaan zetten zoals bijvoorbeeld het opzeggen van mijn baan. Tijdens de Goaldiggers Club Session heb ik ook mijn houdige business coach Gerlinde van der Struijk ontmoet. Gerlinde is een echte power vrouw die mij heeft geholpen behoorlijk wat stappen te zetten.”

Wat is voor jou het meest waardevol aan The Goaldiggers Club?

Theresa: “Ik hou van de netwerkevenementen. Deze zijn een fijne kans om andere vrouwelijke ondernemers live te ontmoeten en in gesprek te komen. Ook vind ik de Q&A sessies die online door experts worden gegeven erg leuk en informatief.”

Wat kan jij voor andere members betekenen?

Theresa: “Je kan bij mij terecht voor inzichten in de mode industrie en alle vragen die je misschien hebt over het opzetten van je eigen label. Veganisme is een onderwerp waar ik heel veel passie en liefde voor voel dus als jij het hierover wilt hebben of vragen hebt hoor ik het graag.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…

Theresa: “Heb jij een droom of idee dat niet meer uit je hoofd gaat? Moet je er aan denken als je S’ochtends wakker wordt en is het jou laatste gedachte voordat je gaat slapen? Doe het! OSIER oprichten was het leukste dat ik ooit heb gedaan in mijn leven. Ik ben er enorm van gegroeid en heb mensen ontmoet die voor altijd me vrienden zullen blijven. Je kan er alleen maar van leren en niets is erger dan spijt te hebben als je iets niet durft te proberen uit angst voor mislukking.”

Psst…The Goaldiggers Club is jouw shortcut naar succes met de kennis, tools en connecties voor vrouwelijke entrepreneurs!

Word member – Laat je business groeien met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Workguide- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu