4 tips voor een routine om je goals te bereiken

Hoe jij je dagen indeelt, hoe jij voor jezelf zorgt, hoe je je tijd indeelt en wat je doet aan zelfontwikkeling. Het heeft allemaal invloed op welk resultaat je zal behalen en of je je goals bereikt. Tel daar routine bij op en je vergroot jouw kans op succes. 4 tips voor een routine om je goals te bereiken!

1. Formuleer een routine die bij jou past

Jij kunt alleen voor jezelf bepalen wat wel en wat niet voor je werkt en welk ritme bij je past. Vaak is het wel zo dat je taken waarbij je flink moet focussen of je creativiteit moet gebruiken het beste lukken in de ochtend en je meeting en werkoverleggen daarom beter in de middag kan inplannen. Niet ieder moment is geschikt voor elk werk en hoe beter je bepaalt wat wel of niet voor je werk hoe effectiever je gaat werken.

2. Start je dag met een goede morningroutine

Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggers Club: “Ik ben erachter gekomen hoe belangrijk een morning routine is. Omdat ik graag een morning person wilde worden, ben ik begonnen in het boek Miracle Morning. De Miracle Morning Routine bestaat uit een aantal gewoontes die je doet voor je dag begint om succesvoller in het leven te staan. Hier vallen mediteren, affirmeren, visualiseren, lezen, dagboekschrijven en bewegen onder. Door deze routine elke ochtend toe te passen, merk ik dat ik veel positiever ga denken gedurende de dag en productiever ben.”

3. Eet gezond

Milou Turpijn, hoofdredacteur Women’s Health deelde al eens met The Goaldiggers Club: “Meal preppen is key als je gezond wilt blijven eten terwijl je het druk hebt. Door voorbereidingen te treffen, maak je het jezelf gemakkelijk. Ben je aan het koken voor je avondeten? Maak een extra portie. Dan heb je alvast een healthy lunch voor op kantoor.”

4. Minimaliseer afleiding

Elke keer als er een mail  of telefoontje binnenkomt word je afgeleid. In het boek De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap van Stephen Covey staat de tijdmanagement matrix. Deze is onderverdeeld in taken die belangrijk zijn om je goals te behalen en taken die je afhouden van het bereiken van je goals. Telefoontjes en e-mails staan in de matrix onder dringend, want je wordt letterlijk opgepiept en met een signaal en onderbroken. Het zijn alleen dingen die vaak niet belangrijk zijn. Je kunt je makkelijk verliezen in dit soort taken en ze zorgen ervoor dat je wordt afgeleid van taken die wel belangrijk zijn, maar niet dringend, zoals het maken van planningen en strategieën.

5. Neem genoeg breaks

Om er zeker van te zijn dat je voldoende pauzes neemt, kun je bijvoorbeeld de Pomodorotechniek toepassen. Dit is een methode voor timemanagement. Je besluit welke taak je gaat doen. Daarna zet je de wekker van je telefoon op 25 minuten waarin je geconcentreerd werkt aan een taak. Als de wekker gaat neem je 3 minuten pauze. Daarna werk je weer 25 minuten aan een taak en vervolgens neem je weer 3 minuten pauze. Na de vierde keer neem je een langere pauze tussen de 15 en 30 minuten.
Bron: Goaldigger, Make it Workguide: gameplan om je zakelijk goals te bereiken met Eve Tomaszewski en Gerlinde van der Struijk.
 

Laat een reactie achter

Sluit Menu