Goaldigger Talk met Selina Martin, founder Style Consultancy ALTER

Elke maand vragen we een Goaldigger wat er allemaal komt kijken bij het najagen van haar goals. Deze keer: Selina Martin , eigenaresse van Style Consultancy ALTER.
Fotografie:  Neeltje de Vries

Wie ben je en wat doe je?

“Mijn naam is Selina Martin. Ik woon met mijn man en twee kindjes in Amsterdam en ben de eigenaresse van Style Consultancy ALTER. Met Alter begeleid ik leading women in business in hun zichtbare groei door middel van high-end 1 op 1 trajecten waarin personal growth, style & branding samenkomen.”

Wat is op dit moment je goal?

Selina: “Ik geloof dat wij vrouwen een enorme kracht in ons hebben en ik help hen graag om dit op authentieke wijze zichtbaar te maken. Het is momenteel mijn goal om de geweldige vrouwen die ik ontmoet binnen mijn netwerk samen te brengen. Als de spin in het web voel ik me namelijk als een vis in het water! Onder de noemer Alter Network zal ik daarom exclusive events organiseren in het binnen- en buitenland. Het is hierin niet direct mijn bedoeling om uit te groeien tot een groots platform, maar wil ik graag bouwen aan een intieme community van purpose driven & heart invested women. Op dit moment zet ik achter de schermen de stappen die nodig zijn om deze plannen te realiseren.”

Wat heeft je gemotiveerd om je business te starten?

Selina: “Mijn werkende leven startte in het onderwijs. Daar werkte ik als groepsleerkracht en later ook als procesbegeleider & coach. Als kind uit een ondernemersfamilie begon het op den duur toch te kriebelen. Ik raakte gedemotiveerd in mijn huidige baan en dacht na over wat ik nog meer kon doen met alle tools in mijn rugzak. Dit resulteerde in een opleiding tot imago stylist en de geboorte van ALTER. Ik ben een growth facilitator in hart en nieren. Ik breng groei, licht en liefde verpakt in een verdomd goede outfit. De sleutel ligt hier in het verbinden van het innerlijk & uiterlijk zodat zij elkaar kunnen versterken en je letterlijk & figuurlijk die future you kunt aantrekken.
 
De sleutel ligt in het verbinden van het innerlijk en uiterlijk zodat ze elkaar versterken.”

Welke stappen in het bouwen van een business hebben goed voor je uitgepakt?

Selina: “Investeren in mezelf. Ik zeg dan ook altijd: ‘Personal growth equals business growth‘. Ik investeer in personal & business coaching en ben ALTIJD aan het lezen. Ook bezoek ik een aantal seminars per jaar en investeer ik in opleidingen. Naast de financiële investering is het vooral de tijdsinvestering die het soms ingewikkeld maakt. Maar ik weet dat werken aan mijn bedrijf even belangrijk is als werken in mijn bedrijf.”

Wat zie jij als jouw grootste uitdaging bij het bereiken van je goals en waarom?

Selina: “Mijzelf! Nou, ja niet ik als persoon, maar het feit dat ik mijn bedrijf alleen run. Tegelijkertijd heb ik niet de ambitie om leiding te geven aan een groot team. Toch kom ik regelmatig tijd tekort en voelt het logisch om te investeren in een PA, VA of marketing assistent. Zeker met de plannen voor Alter Network is dit een must. Dus… mocht jij aangaan op alles wat je hier leest, stuur me dan zeker een DM en laat me weten hoe jij ALTER kunt ondersteunen.”

Successen moet je vieren. Op welke prestatie tot nu toe ben je het meest trots?

Selina: “Mijn netwerk. Iedereen die mij kent weet dat ik eindeloos veel mensen ken en dat ik je altijd precies aan de juiste persoon kan koppelen. Iets waar ik overigens zielsgelukkig van word. Ik ben een absolute overvloeddenker en geloof dat er genoeg is voor iedereen. Concurrentie ken ik niet.”

Wat is jouw favoriete work look?

Selina: “Ik word het meest gelukkig van mijn donkerblauwe culottes in combinatie met een witte zijden blouse en mijn zwarte enkel laarsjes met ronde hak. Simpel, clean & sophisticated. Gekleed, doch comfortabel. Haar uit het gezicht, subtiele sieraden en klaar.  In deze look kun je me overal neerzetten. Ik kleed me graag in kleding die uitnodigt tot kennismaking en in een gesprek fungeert als bruggenbouwer.”

Wie zie jij als goaldiggers?

Selina: “Koningin Maxima, die vrouw heeft het gewoon begrepen. Tevens een mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken met een personal team dat je kan laten shinen. Verder raak ik continu geïnspireerd door de vrouwen met wie ik mag samenwerken.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen?

Selina: “Go with your gut. Die zin vat zo’n beetje alles samen wat ik ooit heb geleerd van magische vrouwen als Claire van de Heuvel, Fijke Willemse, Donata van de Rassel, Tessa Koop, Nancy Poleon, Oprah Winfrey, Guusje Wannet, Anke Verbruggen en Dolly Heuveling van Beek. En laten we Mr. Eckhart Tolle niet vergeten!

Wat doe je of zeg je tegen jezelf als je een moment hebt waarop je het even niet zit zitten?

Selina: “Just breathe.”

Hoe zorg jij voor peace of mind terwijl je een druk leven leidt?

Selina: “Ik start dagelijks met yoga en meditatie om in te checken bij mezelf en mijn intentie voor de dag te zetten. Wanneer ik dit oversla voel ik me vaak wiebelig en schieten mijn gedachten van de hak op de tak. Door deze oefening heb ik meer focus, ben ik productiever, werk ik effectiever, geniet ik meer van alle mooie dingen in mijn werkdag en breng ik mijn business in een stroomversnelling.”

Hoe belangrijk is jouw vrouwelijke innercircle bij het bereiken van je goal?

Selina: “Samen kun je zoveel meer bereiken! Ik geniet enorm van meet-ups met andere vrouwelijke ondernemers. Soms een belletje, een snelle koffie, een uitgebreide lunch of een heel weekend samen op pad. De support die we elkaar bieden is helend en tegelijkertijd uitdagend. Ik mag een aantal hele mooie vrouwen tot mijn innercircle rekenen bij wie ik altijd kan aankloppen, maar in dit rijtje hoort ook zeker mijn eigen man thuis.”

Wat is jouw definitie van succes?

Selina: “Groeien op je eigen voorwaarden.”

In het kader van sharing is caring heb je nog tips voor goaldiggers?

Selina: “Omring je met uplifting energie en als je daarvoor bepaalde mensen moet laten gaan, doe dat dan. Kies voor groei,  investeer in jezelf en volg je onderbuik gevoel.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Work! Worksheets- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de besloten Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu