Member van de maand: Charlotte Charpentier, founder Vaenetti

Charlotte Charpentier is kapper & haarstylist met sinds 1,5 jaar haar eigen salon genaamd Vaeneti in de Amsterdamse buurt: de Pijp. Als member van de maand deelt ze haar goals en tips, maar ook wat ze toevoegt aan het membership en er zelf uit haalt.

Wat is je goal?

Charlotte: “Ik heb niet persé één specifiek goal, ik wil alles tegelijk. Dit is ook gelijk mijn valkuil. Maar je weet wat ze zeggen: ‘Think big‘. Op dit moment heb ik een aantal verschillende goals. Mijn goal voor de salon is uitgroeien tot één van de meest bekende salons in Amsterdam en omgeving. Het plan is dan ook om binnen 1 à 2 jaar een tweede vestiging te openen. Ik wil graag dat Vaeneti een op zichzelf staand merk wordt. Mijn persoonlijke goal is om als haarstyliste meer samenwerkingen te doen met verschillende merken, veel fotoshoots en shows te plannen en veel trainingen te gaan volgen.”

Waar sta je nu?

Charlotte: “Met de salon gaat het hartstikke goed! Ik heb sinds kort een partner in het bedrijf en dat werpt nu al zijn vruchten af. Ik ben mezelf enorm tegen gekomen de laatste anderhalf jaar. Ik had te weinig tijd om alles te doen. Mijn nieuwe partner Renée heeft veel van mijn taken in de salon over genomen. We willen graag dat ons personeel met ons mee kan groeien. Daarom zijn we bezig om een educatie plan te ontwikkelen voor ons hele team. Hopelijk ga ik met mijn persoonlijke goals dit jaar enorme sprongen maken. Ik heb Céline van Nes ontmoet in mijn stoel en we hadden gelijk een heel leuke klik. Zij is een enorm marketing- pr talent en we hebben besloten om onze krachten te gaan bundelen wat betreft de samenwerkingen met merken. Hopelijk kunnen we dit jaar mooie stappen zetten op dit gebied!”

Hoe ben je met The Goaldiggers Club in aanraking gekomen?

Charlotte: “Via twee van mijn vaste klanten: Sanny Verhoeven en Yara Michels hoorde ik over The Goaldiggers Club. We kletsen altijd heel gezellig over waar we mee bezig zijn en ik vertelde hen waar ik tegen aan liep en dat ik het ondernemen zo eenzaam vind. Beiden zeiden tegen me dat The Goaldiggers Club misschien wel interessant voor mij kon zijn.

Wat trekt je het meest aan in The Goaldiggers Club?

Charlotte: “Het ontmoeten van andere vrouwelijke ondernemers. Ik vind iedereen zó inspirerend en ik vind dat het team van The Goaldiggers Club alles fantastisch organiseert. Ik wil leren van andere ondernemers en hopelijk zelf ook andere ondernemers helpen.”

Wat kan jij voor andere members betekenen?

Charlotte: “Ik heb al veel verschillende fuck-ups gemaakt op het gebied van personeel. Die zijn altijd heel leerzaam voor mij. En daarnaast heb ik een groot netwerk in Amsterdam en omstreken dat ik graag met iedereen deel. En uiteraard is iedereen welkom voor een eerlijk advies op haar gebied!”

Wat voegt The Goaldiggers Club toe aan je carrière?

Charlotte: “Ik heb mezelf gedwongen veel meer te gaan netwerken en ben nu een stuk minder verlegen om mensen te benaderen om samen te werken. Dat vind ik nog steeds heel moeilijk. Het liefst ga ik ergens in een hoekje zitten en wacht ik af. Maar dat gaat je nergens brengen natuurlijk. Daarnaast ben ik veel overzichtelijker gaan werken en mijn goals op papier gaan zetten. Deze ben ik nu stap voor stap aan het uitwerken met de Goaldigger, Make it Workguide.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt…

Charlotte: “Allereerst, vertrouw op je eerste intuïtie! Ik heb heel vaak achteraf gedacht… ‘shit, ik wist het’. Daarnaast is het belangrijk om om hulp en/of advies te vragen. Zit het toch tegen? Blijf gefocust en ga door. Het wordt vanzelf allemaal wel beter.”

Psst…Wil je de juiste kennis en het netwerk van ondernemende vrouwen die jou écht begrijpen?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Workguide- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu