4 tips voor het bouwen van een sterk merk van Magioni Pizza founder Manon van Essen

Vorig jaar kwam Manon van Essen spreken tijdens The Goaldiggers Club Session en vorige week werd bekend dat de Goaldigger en founder van Magioni Pizza met groentebodems gaat een samenwerking aan met DR.Oetker die haar dichter bij haar goal brengt om het grootste pizzamerk van Europa te worden. Tijdens haar Session deelde ze haar tips voor het bouwen van een sterk merk. Lees hieronder een aantal waardevolle tips die ze tijdens ons event deelde nog even na!

1. Zoek uit of er markt is voor jouw idee

Manon: “Als je een sterk merk wilt bouwen moet je natuurlijk eerst onderzoeken of er markt is voor jouw idee. Bijna de helft van alle startups falen omdat er geen markt is voor hun bedrijf. Als je iets tot een succes wilt maken, moet je dus wel zeker weten dat er markt is voor je idee, anders wordt het nooit succesvol.”

2. Pak de juiste kansen

Manon: “Zorg voor een stabiele basis en doe alleen dingen waar je energie van krijgt. Steek dus ook geen tijd in nutteloze koffieafspraken, maar pak de juiste kansen. Je hebt niet meteen geld, maar je kan wel je kennis en je netwerk inzetten om je bekendheid te vergroten. Wie zou jou kunnen helpen bij de eerste stap? Think about it!”

3. Bepaal je focus

Manon: “Elke keer wat nieuws doen, kost onwijs veel energie. Het is daarom rendabel om focus aan te brengen. Bedenk voor jezelf van tevoren goed op welk product of welke dienst je jezelf op dit moment het beste kunt focussen. We focussen ons vaak op dingen die we niet goed kunnen. Om jezelf aan anderen te verkopen is het belangrijk om je te focussen op je talent.”

4. Zorg goed voor jezelf

Manon: “Soms moet je jezelf eerst wegcijferen voor je succes kunt bereiken, maar uiteindelijk is het de kunst om de juiste balans te behouden. Hoe je dit kunt doen? Doe iets waar je plezier in terug vindt en energie van krijgt om door te gaan. Whatever that might be. Maar onthoud ook dat als je geld wilt verdienen, je soms ook dingen moet laten. Je kan moeilijk zeggen dat je niet naar een presentatie kan komen omdat je je meditatiemoment hebt.”
Bron: Manon van Essen, Magioni Pizza
The Goaldiggers Club Session #4
 

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu