Goaldigger talk met Charly van der Straten, founder Charly Cares

Charly van der Straten is founder van de succesvolle Oppas App Charly Cares. In deze Goaldigger Talk neemt ze ons mee in haar loopbaan en vertelt ze wat er allemaal komt kijken bij het najagen van haar goals. Charly:

Samen met haar zakenpartner en toenmalige vriend Xander startte Charly van der Straten drie jaar geleden de Oppas App Charly Cares. Het idee ontstond al in haar studententijd toen ze Marketing en Communicatie studeerde en ouders aan haar huisgenoten koppelde. Na haar studie ging ze aan de slag als headhunter en merkte ze dat er nog steeds een grote behoefte was aan goede oppassen. Oppassen regelen deed ze inmiddels niet meer, omdat het een tijdrovende klus was om naast haar baan te doen en alles via de telefoon af te handelen. Zo kwam ze ineens op het idee dat een tijds efficiënte Oppas App waarmee ouders makkelijk en snel een oppas konden vinden een gat in de markt was: Charly Cares.

Waar sta je nu precies en hoe ben je daar gekomen ?

Charly: “We zijn nu drie jaar bezig en inmiddels live in acht verschillende steden. We hebben tienduizenden oppasdiensten die maandelijks door ons boekingssysteem draaien en duizenden ouders maken maandelijks gebruik van Charly Cares. Ons team bestaat uit meer dan dertig mensen en we staan op het punt om nog verder te gaan groeien.”

Wat is op dit moment je goal?

Charly: “Dat er nog meer ouders een vaste oppas via ons vinden en dat we ervoor kunnen zorgen dat zij ook altijd last minute een oppas kunnen vinden. We noemen onze oppassen onze Oppas Angels. Elke oppas angel wordt van tevoren gescreend en na elke job beoordeeld, zodat we kunnen verzekeren dat we alleen met de besten werken. Het is voor ons belangrijk dat ouders blij zijn en twee tot drie vaste Oppas Angels hebben die ze via onze app boeken. Andere ambities? Onze dienstverlening verder uitbreiden en verbreden om ouders nog meer te ontzorgen. En internationale stappen maken!”

Wat zie jij als jouw grootste uitdaging bij het bereiken van je doelen?

Charly: “Onder druk moet je vaak alle ballen tegelijk hooghouden en dat is een flinke verantwoordelijkheid. Het is soms best lastig om dit allemaal te managen. Het team wordt steeds groter. Dat vraagt veel van mijn management en leiderschap skills. Ook groeien we flink. Een super mooie ontwikkeling natuurlijk met veel toffe nieuwe projecten, maar je moet er wel voor blijven zorgen dat processen goed verlopen en klanten tevreden blijven. Als er eens een mindere review tussen zit, dan moet je daar snel op kunnen reageren en het oplossen. Dat houd je scherp.”

Welke prestatie tot nu toe ben je het meest trots op?

Charly: “Op ons team! We werken met hele jonge, ambitieuze mensen. Iedereen krijgt veel verantwoordelijkheid en wordt flink uitgedaagd. De afgelopen drie jaar zijn de mensen in ons team uitgegroeid tot volwaardige professionals. Daar ben ik erg trots op. Samen doen we het allemaal toch maar even.”

Kan je een iets noemen waar je veel van geleerd hebt?

Charly: “Het is zo belangrijk dat je oké bent met jezelf en dat je in balans bent. Dit heb je écht nodig om maximaal te kunnen presteren. Dat heb ik allemaal moeten leren hoor. Van de momenten dat ik zelf druk was of even niet lekker in mijn vel zat heb ik juist het meest geleerd. Omdat ik flink moet presteren op kantoor is het heel erg belangrijk dat ik die momenten herken en meteen een stap terugneem om te voorkomen dat mijn prestaties omlaag gaan. Ik heb relativeren en genieten van de dingen die ik doe echt moeten leren. Zelf heb ik de neiging om af en toe alles veel te serieus te nemen. Op zo’n moment is het extra belangrijk om te genieten van het leven en bedenk ik mij dat er ook nog andere dingen zijn naast Charly Cares. Het helpt als jij je dit als ondernemer blijft beseffen. Er zijn naast jouw bedrijf genoeg andere dingen die aandacht van je vragen en verdienen.”

Wat had je achteraf gezien graag willen weten over het bereiken van je goal toen je daarmee begon?

Charly: “Als ik alles vooraf al had geweten was Charly Cares er waarschijnlijk niet geweest. Als je een eigen onderneming start is het juist goed als je heel veel dingen nog niet weet. Die nieuwsgierigheid en onwetendheid heb je nodig om te ontdekken hoe bepaalde processen in zijn werk gaan en hoe je dingen beter kunt doen. Het zorgt ervoor dat je blijft doorgaan.”

Welke tip zou je jezelf achteraf geven omtrent het bereiken van je doel?

Charly: “Ondernemen is een achtbaan waar je in stapt en vervolgens niet meer uitkomt. Je moet nooit alleen een beslissing vanuit ratio of emotie nemen. Er moet een goede balans zijn tussen beiden en je zult gaande weg ook moeten leren om dit verder te ontwikkelen. Ten tweede is het erg belangrijk dat je ‘nee’ leert zeggen. We leven in een hele drukke maatschappij waarin zeer veel van ons wordt gevraagd. Zeker als vrouw is het soms best moeilijk om alle ballen hoog te houden. Helemaal als je daarnaast ook nog een gezin hebt. Door vaker ‘nee’ te zeggen zeg je eigenlijk ‘ja’ tegen jezelf. Jij bent het allerbelangrijkst, want als je zelf niet in balans bent kun je ook niet voor anderen zorgen.”

In welke outfit voel jij je ‘on top of the world’ ?

Charly: “Ik vind het het fijn om in mijn sportlegging met sneakers eronder in een lekkere wollen trui achter mijn laptop te zitten. Dan kom ik op een fijne manier de dag door. Natuurlijk kan ik mezelf ook opdoffen als ik de deur uit ga, maar het liefst zit ik met een knot op mijn hoofd en zonder make-up in een comfortabel zittende outfit op kantoor.”

Wie zie jij als goaldiggers?

Charly: “Ik vind veel vrouwen inspirerend. Vrouwen zoals mijn vriendinnen en mijn zus. Rosanna Kluivert is mijn grote idool, omdat ik heel erg van dieren hou. Zij vangt honden op in Curaçao en gaat daarmee veel dierenleed tegen. Een echte dijk van een zakenvrouw is Linda de Mol. Wij hebben kortgeleden iets voor haar Linda foundation gedaan en daar ben ik ook onwijs trots op. Onwijs inspirerend hoe zij haar imperium uitbouwt met zoveel kracht.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt en waarom?

Charly: “Maak goede zakelijke afspraken. Niet voor als het goed gaat, maar juist voor als het fout gaat. Vrouwen mogen daar soms best iets harder in zijn en minder naïef. Zet afspraken op papier! Juist wanneer je met een vriendin een zaak begint. Ik ben Charly Cares ooit gestart met mijn toenmalige vriend Xander, waar ik nu alleen nog maar zakelijke partner mee ben. Dat is niet makkelijk en daarom is het handig dat we alles zwart op wit hebben vastgelegd toen we nog een relatie hadden. Een ander goed advies wat mij verder heeft geholpen in mijn carrière is het durven stellen van vragen. Wanneer er een grote investeerder voor je zit die gebruik maakt van vakjargon waar jij niet veel wijzer van wordt, wees dan niet bang om dit aan te geven en vraag of hij het in Jip en Janneke taal aan je uitlegt. Iemand zei ooit tegen mij: ‘’Hele intelligente mensen kunnen hele moeilijke dingen heel simpel uitleggen.’’

Wat zeg je tegen jezelf als je een moment hebt waarop je het even niet zit zitten?

Charly: Op zo’n moment probeer ik altijd even afstand te nemen en terug te gaan naar mijzelf om bij mijn gevoel te komen. Even orde op zaken stellen, zodat ik weet welke kant ik op moet of welke beslissing ik moet nemen. Wanneer ik bijvoorbeeld een onwijs drukke dag heb gehad dan kan ik rustig om drie uur ’s middags zeggen: ‘ik ga even wat anders doen’. Ontspannen vind ik erg belangrijk. Ik vind het fijn om tijd te besteden met mijn vriend en familie, dan kom ik echt tot rust. Ook sport ik veel, leef ik gezond en drink ik niet te veel.”

Hoe belangrijk is jouw innercircle bij het bereiken van je goal?

Charly: “Voor mij is het heel belangrijk om een stabiele basis te hebben om goed te kunnen presteren. Ik besteed daar daarom ook bewust veel aandacht aan. Op het moment dat er iets niet goed gaat met mijn naasten leg ik al mijn werk naast me neer en wil ik er voor hen zijn. Soms schiet ik hierin nog te kort. Als ik mijn zus of goede vriendinnen een hele tijd niet heb gezien baal ik daarvan, maar dat probeer ik te voorkomen. Ik zeg tegen veel dingen nee om tijd voor hen vrij te maken.”

Wat is jouw definitie van succes?

Charly: “Je bepaalt helemaal zelf wanneer iets een succes is. De definitie van succes is dus wanneer jij aan je eigen verwachting voldoet, want dan kun je jezelf pas succesvol voelen. Ik vind het zelf altijd fijn als iets belonend en bevredigend is. Succes is voor mij goed zijn in het werk dat ik doe en hiermee ook nog ergens aan bijdragen voor anderen.”

In het kader van sharing is caring, heb je nog tips voor onze lezers die zelf een goal nastreven?

Charly: “Je moet geloven in wat je doet en wie je bent. Twijfel is heel normaal en hoort er nu eenmaal bij. Ga op zo’n moment even terug naar de kern en bedenk waarom je er in gelooft en waarom je dit bent gaan doen. Het overtuigen van jezelf is super belangrijk. Want als je niet gelooft in jezelf, wie doet het dan wel?”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Work! Worksheets- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de besloten Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu