Goaldigger talk met Amanda Griffioen, founder Nomads Photo

Amanda Griffioen is co-founder van Nomads Photo. In deze Goaldigger Talk neemt ze ons mee in haar loopbaan en vertelt ze wat er allemaal komt kijken bij het najagen van haar goals. 
Amanda’s hele familie bestaat uit ondernemers en van jongs af aan wist ze al dat ze voor zich zelf wilde beginnen. Haar moeder had op haar achttiende een kledingwinkel op de Kalverstraat. Zelf startte Amanda op haar eenentwintigste haar eerste onderneming: Paleo Company. Taarten bakken bleek niet haar grote passie en ze zette de stap naar de fotoacademie. Een moeilijke keuze die ze toch doorzette ondanks haar familie het daar totaal niet mee eens was en vond dat ze een gewone baan moest zoeken. Toch is het haar gelukt om van haar hobby haar beroep te maken en inmiddels is ze al ruim anderhalf jaar co-founder van Nomads Photo. Met Nomads Photo creëert ze een mooie tastbare herinnering die blijft hangen. Het team maakt op jouw event met aandacht en liefde kwaliteit foto’s die direct worden geprint.

Waar sta je nu precies en hoe ben je daar gekomen?

Amanda: ”Fotograferen was altijd al mijn passie, maar op de fotoacademie zeiden ze al snel dat ze geen fotograaf in me zagen. Ook mijn moeder had hier geen vertrouwen in en zei dat ik maar beter een gewone baan kon zoeken. De meest creatieve kunst fotograaf was ik misschien niet, maar één ding wist ik zeker: ik ga met fotografie mijn geld verdienen! Na een paar jaar als freelance fotograaf te hebben gewerkt, kwam ik mijn man tegen. Mijn man die onvoorwaardelijk in mij gelooft. Hij gaf mij het zelfvertrouwen om te beginnen met het uitwerken van een idee waar ik al een tijdje mee liep en zo is Nomads Photo ontstaan. Moderne polaroids, geschoten in professionele kwaliteit door leuke fotografen. Die je niet alleen op print hebt, maar ook online kan delen. Als de foto is geschoten kan je meteen kijken, op het high-res scherm, of je tevreden mee bent. Zo ben je altijd verzekerd van een prachtig plaatje.
In het begin was het zwaar. Mijn man en ik hebben nachten lang rond de eetkamertafel gezeten, research gedaan over hoe we dit konden bereiken. We zijn langs verschillende camera winkels gegaan, maar we kregen steeds te horen dat het onmogelijk was. Wat waren we gefrustreerd. Maar doordat we zijn doorgegaan, ook al zei iedereen dat het niet kon, kwamen we toch steeds een stapje dichterbij. Zo kwamen we in contact met de juiste mensen, die de software voor ons maakte en de riemen voor de apparatuur met de hand maakte. Gelukkig waren we samen, mijn man en ik. Samen kom je echt verder dan alleen. Zo is Nomads ontstaan, uit liefde. Liefde voor elkaar en liefde voor fotografie. ”

Wat is op dit moment je goal?

Amanda: ‘’Ik heb verschillende doelen op persoonlijk en zakelijk vlak. Grote doelen, zoals de beste fotomarketing van Nederland worden en honderdduizend euro omzet draaien, wil ik binnen nu en vijf jaar bereikt hebben. Om dit te bereiken heb ik korte termijn doelen opgesteld. Een van mijn doelen voor 2019 is om Nomads groots op te zetten in Ibiza. Een doel dat we zeker gaan bereiken dit jaar. Samen met één van onze fotografen ga ik begin dit seizoen naar Ibiza toe om haar te helpen met het opstarten van Nomads Photo in Ibiza, waar zij de hele zomer gaat knallen. Morgen vliegen ik naar Las Vegas om daar op de grootste PhotoBooth beurs van de wereld inspiratie op te doen en hopelijk een PhotoBooth te vinden die we in Nederland kunnen verhuren. Daarnaast heb ik nog een project lopen. Polaroid & Bullshit is het sexy en tikkeltje ordinaire zusje van Nomads. Ook ben ik pas begonnen met mijn blog om hoger in google te komen met onze website.”

Welke acties onderneem je om dat goal te bereiken?

Amanda: ‘’Je hebt maar een beperkt aantal uren in je dag. De acties die ik iedere dag onderneem om mijn doelen te bereiken zijn meer gefocust op de dingen die ik laat. Zo genoot ik altijd intens van een wijntje maar merkte ik dat het me veel tijd en veel energie kostte, vooral the day after. Tijd en energie die ik beter kan stoppen in het behalen van mijn doelen. Daarom besloot ik te stoppen met drinken. Ook lig ik doordeweeks om 22:00 uur in mijn bed, zodat ik weer om 06:00 uur fris en fruitig kan beginnen met mijn dag. In die laatste twee uren van de dag kijk ik anders toch alleen maar Netflix of Videoland. Dit zijn dingen die mij niet brengen waar ik wil staan. Die twee uur die ik hierdoor vroeger opsta benut ik productief. Aan een side hustles zoals Polaroid en Bullshit of het schrijven van een blogpost.”

Wat zie jij als jouw grootste uitdaging bij het bereiken van je goals?

Amanda: ‘’Mijn persoonlijke uitdagingen waren vroeger altijd doorzetten en gedisciplineerd blijven, dingen die ik nu door trial en error steeds beter beheers. De uitdagingen waar ik nu voor sta? Niet te veel naar andere mensen luisteren. Iedere dag hoor ik wel iemand zeggen: ‘doe eens rustig aan’, ‘werk niet zoveel’ of ‘wil niet zoveel tegelijk’. Maar Nomads is mijn kindje en ik wil zoveel mogelijk tijd doorbrengen om het te laten groeien. Ik probeer altijd mijn intuïtie te volgen. Als ik rustig aan ga doen ga ik me vervelen, dat weet ik van mezelf. Deze constante uitdaging werkt daarom heel goed voor mij. En mocht ik op mijn bek gaan, so be it. Ik ben niet meer bang om te falen, want dat heb ik inmiddels al zo vaak gedaan.”

Welke prestatie tot nu toe ben je het meest trots op?

Amanda: ‘’Het meest trots ben ik op het feit dat ik ben blijven doorgaan, terwijl niemand in mij geloofde. Op school kreeg ik te horen dat het nooit iets zou worden met mij en dat ik een slechte invloed had op mijn vriendinnen. Mijn ouders hebben nooit echt geloofd in het werk dat ik doe. Mijn vrienden dachten dat ik gek was geworden toen ik een al betaalde vakantie afsloeg om te werken. Nu mensen zien dat we echt wat bereiken met Nomads zijn ze trots. Maar dat is makkelijker dan vanaf het begin in iemand geloven. Dat ik toen ben doorgegaan, toen ik er echt alleen voor stond, daar ben ik nu heel trots op! Nu kan ik mijn zusje voorzien van een leuk zakcentje, werk ik samen met bekende vloggers en influencers en kan ik leven van Nomads. En dat allemaal in nog geen anderhalf jaar nadat ik Nomads ben begonnen.”

Kan je iets noemen waar je veel van geleerd hebt?

Amanda: ‘’Ik heb geleerd om op mijn intuïtie te vertrouwen en door te zetten. Door de resultaten die ik behaal krijg ik hier voldoening uit. Ook heb ik geleerd dat je letterlijk alles kan bereiken wat je wil. Jaloezie bestaat hierdoor niet meer voor mij. Het is niets anders dan jezelf onderschatten en degene waar je jaloers op bent overschatten. Zie je iemand die iets heeft wat jij ook wilt hebben, werk er dan voor! Door te visualiseren wat je wilt en het universum daar vantevoren voor te bedanken kan je alles bereiken. De wet van aantrekkingskracht. Door je doelen duidelijk voor je te zien, zo duidelijk dat het echt lijkt, kan je er recht op af gaan.”

Wat had je achteraf gezien graag willen weten over het bereiken van je goal toen je daarmee begon?

Amanda: ”Alles in het leven is met elkaar verbonden, ieder moment uit je verleden heeft invloed gehad en ervoor gezorgd dat je staat waar je nu staat. Het begin van het bereiken van mijn doel is het moment  geweest dat ik mijn liefde voor fotografie vond. Dat was de eerste stap naar Nomads Photo. Ik was toen veertien jaar, blowde te veel en had weinig vertrouwen in mezelf. Ik compenseerde dit met een grote bek naar alles en iedereen, inclusief de leraren. Ik had toen graag geweten dat het allemaal goed zou komen, dat ik me niet druk hoef te maken over de toekomst en dat alles waar ik van droomde naar mij toe zou komen. Graag had ik mezelf toen willen geven wat ik zo nodig had, namelijk vertrouwen in mezelf.”

Welke tip zou je jezelf achteraf geven omtrent het bereiken van je goals?

Amanda: ‘’Wees niet bang en onzeker. Vertrouw in jezelf! Alle stappen die je nu maakt zijn stappen vooruit in de goede richting. Ook al weet je zelf nog niet helemaal waar je heen wilt en wat je wilt doen, maak je niet druk. Het universum laat je de weg zien. Wees iedere dag dankbaar voor wat je allemaal hebt. Alles waar je nu doorheen gaat is een proces wat ervoor gaat zorgen dat jij je doel bereikt, ook de minder leuke dingen. Je hebt zelfs meer aan de minder leuke dingen. Denk niet dat er wat mis is met je. Je bent goed genoeg.”

Wat draag je naar je werk?

Amanda: ‘’Op kantoor draag ik negen van de tien keer een mom jeans en een wijde trui. Ik zorg wel dat ik er altijd verzorgd uitzie. We zitten met z’n vieren op kantoor, dus ik wil me wel lekker voelen en niet als een slons. Als ik een afspraak heb met klanten doe ik ‘s ochtends wel extra moeite om mezelf goed en zakelijk aan te kleden. Denk hierbij aan een goede jeans met een mooie colbert. Een combinatie van stoer en zakelijk. Met een mooi paar hakken eronder en mijn Chanel tas om maak ik het helemaal af. ’’

Wie zie jij als goaldigger?

Amanda: ‘’Alle vrouwen die iedere dag keihard werken voor hun doelen en daar voor de volle honderd procent voor gaan. Wist je bijvoorbeeld dat ik nooit zo vroeg opstond tot ik bij The Goaldiggers Club founder Eve op haar Instagram voorbij zag komen dat ze door het boek Miracle Morning haar morning routine heeft omgegooid en elke ochtend om 6.00 uur opstaat. Zo word ik dagelijks weer door mensen om mij heen geïnspireerd. Ook door mijn stagiaire, mijn zusje en de freelancers waarmee ik samenwerk. Van iedereen kan je wat leren. Ik probeer altijd open te staan voor nieuwe ervaringen en als iets mij aanspreekt, probeer ik het.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

Amanda: ‘’Emoties opzij zetten en gewoon doorgaan! Ook als je je kloten voelt en denkt dat alles wat je doet geen zin heeft. Dit heeft mijn man mij geleerd. Hij is ook ondernemer, maar doet dit al een stuk langer dan ik. Waar ik vroeger sneller dacht:  ik stop ermee, zet ik nu door. Tuurlijk mag je huilen, schreeuwen en een dag lang op de bank Netflix kijken als je het echt allemaal niet meer trekt. Maar daarna zet je door! Je hebt je ogen op een doel en daar ga je voor. Situaties waarin ik het allemaal niet meer zie zitten, maak ik maandelijks mee. Ik heb erg veel op mijn bord en dit wordt me soms te veel, want ik doe het allemaal zelf. Dan word ik boos op de wereld, gun ik mezelf een dag vrij om alles eruit te gooien, maar daarna ga ik gewoon weer door. Doordat ik mezelf deze dagen gun, weet ik dat ik het nog jaren volhoud om op deze manier keihard door te werken.”

Wat zeg je tegen jezelf als je een moment hebt waarop je het even niet zit zitten?

Amanda: ‘’Als je écht wil stoppen, dan stop je toch gewoon. Niemand dwingt je dit te doen, je kiest er zelf voor. Ondernemen is zwaar. Het stopt niet als je de kantoor deur achter je dicht trekt. Je gaat ermee slapen en je staat ermee op. Het is het enige waar ik het nog over kan hebben. Soms ben ik daar wel eens klaar mee. Soms wil ik een ‘normaal’ leven met zorgeloze avonden, meer vrije tijd, vakantie en ieder weekend leuke activiteiten gepland zonder dat ik me daar schuldig om hoef te voelen tegenover mezelf. Maar juist het gevoel dat ik dat ik die onbezorgdheid kan hebben wanneer ik wil, omdat ik kan stoppen wanneer ik wil, geeft me een gevoel van vrijheid. Deze vrijheid geeft me nieuwe energie om door te gaan. Nieuwe energie om nog verder te pushen en mijn doelen nog hoger te stellen.”

Hoe zorg jij voor peace of mind terwijl je een druk leven leidt?

Amanda: ‘’Peace of mind is voor mij wanneer ik goed aan het werk ben en wanneer ik stappen zet richting mijn doel. Ik heb wel tijden yoga gedaan, maar daar staat m’n hoofd echt totaal niet naar in deze fase van mijn leven. Ik probeer wel minimaal één keer per maand naar de massage te gaan. Peace of mind heeft ook niet te maken met dagen luieren en niets doen, maar meer hoe je met stress omgaat. Rustig proberen te blijven in een stressvolle situatie is iets wat ik dagelijks oefen. Ik herhaal dan in mijn hoofd dat ik niet in een levensbedreigende situatie zit en zo word ik weer rustig. Ook zorg ik ervoor dat ik iedere avond echt mijn rust pak, al is het maar tien minuten voordat ik ga slapen. Iedere dag gaat mijn telefoon om 22:00 uur uit, schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben, dank ik het universum voor al mijn blessings en lees ik een inspirerend boek. Op dit moment lees ik “Women Who Run With The Wolves”.

Hoe belangrijk is jouw innercircle bij het bereiken van je goal?

Amanda: ‘’Mijn innercircle betaat uit mijn man, mijn zusje, mijn moeder en mijn beste vriendinnen. Mijn man is mijn grootste fan, mijn steun en toeverlaat. Als ik het even niet meer zie zitten is hij er om me op te vangen. Als ik verdrietig ben troost hij me, als ik boos ben mag ik even schreeuwen. Mijn zusje en moeder staan voor me klaar als ik even niet meer trots kan zijn op Nomads. Of als ik vind dat het allemaal te langzaam gaat. Ze laten me dan inzien dat ik trots mag zijn met wat we wel bereiken. Mijn vriendinnen helpen me met het vieren van mijn successen. We zijn een hechte groep. We gunnen elkaar oprecht al het geluk van de wereld.”

Wat is jouw definitie van succes?

Amanda: ”Een groot deel van wat voor mij succes is heeft te maken met geld. Ik wil financiële vrijheid voor mezelf en voor mijn naasten creëren. Dit wil ik bereiken met mijn eigen onderneming en wat ik het liefst doe. Iedere dag met veel plezier werken is voor mij de definitie van succes. Op dit moment ben ik nog niet zover dat ik echt mensen om mij heen vol kan supporten met Nomads, al gaan we wel steeds meer die kant op. Waar ik nu mijn succes uithaal is de waardering die ik krijg voor de moeite die ik doe. Als mensen mij berichtjes sturen op Instagram of zomaar een Whatsappje sturen dat het zo goed gaat met Nomads en dat ze trots op me zijn. Dat is voor mij op dit moment het mooiste succes. Maar bijvoorbeeld ook als een klant mij meerdere keren boekt omdat ze zo tevreden zijn is succes in mijn ogen.”

In het kader van sharing is caring, heb je nog tips voor onze lezers die zelf een goal nastreven?

Amanda: ‘’Laat niemand je wijsmaken dat je iets niet kan of dat iets niet bij je past. Laat dit je ook niet wijsmaken door dat vreselijk vervelende stemmetje in je hoofd. Ga ervoor, wees niet bang wat anderen van je denken. Probeer alles uit en wees niet bang om hiermee op je bek te gaan. Alleen door alles te proberen vind je wat niet bij je past en ontdek je wat wel bij je past. Jij kan werkelijk alles bereiken wat je wilt, geloof me. Zorg juist dat iedereen weet wat je doelen zijn, wrijf het bij mensen in. Zorg dat je iedere dag weer zichtbaar bent, door Instagram is dit makkelijker dan ooit. Hierdoor kunnen mensen niet meer om je heen.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder onze Goaldigger, Make It Work! Worksheets en alle talks van The Goaldiggers Club Session- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de besloten Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu