Member van de maand: Shima Zeroual, founder Business Woman in Heels

Shima Zeroual is founder van Business Woman in Heels en fulltime head of sales bij een data bedrijf. In februari staat zij in de spotlight als member van de maand. In dit interview lees je over haal goals en wat het membership voor haar betekent. 
Foto: Iep Bergsma

Shima Zeroual is founder van het platform Business Woman in Heels waar zij carrière tips deelt en mentor sessies geeft waarmee jij de beste versie van jezelf kunt worden. Ze help ondernemers en bedrijven met hun sales in de breedste zin van het woord. Van het opzetten van een salesstrategie tot het trainen in sales. Daarnaast werkt ze ook nog als sales consultant en is fulltime Head of Sales voor de BeNeLux en Dach markten (data voor de foodservice industry) en is daar verantwoordelijk voor zes markten.

Wat is je goal?

Shima: ‘’Inmiddels heb ik alles goed op papier staan wat betreft mijn bedrijf Business Woman in Heels (de Why & What). Mijn goal voor de komende maanden is om mijn diensten verder uit te breiden. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van drie masterclasses voor Instagram. Ook ben ik bezig met het inrichten van een nieuwe salestraining waarbij ik wil laten zien dat we eigenlijk over alle karakteristieken beschikken die een salesmanager nodig heeft. Middels deze training laat ik ondernemers zien hoe je dat moet inzetten. Op deze manier wil ik veel meer vrouwen persoonlijk gaan bereiken en meer positiviteit en motivatie delen.”

Waar sta je nu bij het bereiken van je goal?

Shima: ”Business Woman in Heels bestaat nu ruim één jaar, maar het heeft een tijd geduurd voordat ik erachter kwam wat ik echt leuk vind om te doen. Uiteindelijk heb ik mijn passie gecombineerd met waar ik heel goed in ben: Sales. De pakketen voor Business Woman in Heels zijn inmiddels bedacht. Zo hebben we een salesstrategie programma voor ondernemers en hebben we business en sales coaching met een strippenkaarten voor ondernemers of vrouwen die de volgende stap in hun carrière willen zetten. Ook heb ik net een nieuwe stagiaire aangenomen op het gebied van crossmediale communicatie. Zij gaat zich bezighouden met het creëren van veel meer exposure via social media. Ik ben nu aangekomen bij het verder aanvullen van de diensten op de website en het finetunen daarvan. We zijn volop aan het bouwen dus!”

Wat is jouw beste carrière tip?

Shima: “Laat niemand je vertellen dat iets onmogelijk is of dat je iets niet kunt. Je kunt alles! Zolang je maar de drive hebt. Er is een quote die ik zo mooi vind en graag wil delen: “I made a promise to myself and I am not about to dissapoint myself

Hoe ben je met The Goaldiggers Club in aanraking gekomen?

Shima: ”Ik hoorde er voor het eerst van via het boek “Babe, You Got This” en ben het vervolgens op internet gaan opzoeken. Ik heb mij toen gelijk aangemeld voor het event en dacht: ‘We zien wel wat ervan komt.’”

Wat trekt je aan aan The Goaldiggers Club?

Shima: ”De community van ambitieuze en like-minded vrouwen spreken mij enorm aan. Het is best lastig om zo bezig te zijn met je bedrijf en er veel dingen voor moeten laten. Mijn eigen vriendenkring  begrijpt dat niet altijd. Dat vind ik fijn aan The Goaldiggers Club. We zijn met zijn allen aan het knallen! Het netwerken in combinatie met veel informatieve events, member borrels, content en de besloten Facebook-groep voor de members is top! Je leert onwijs veel van elkaar, dus iedere keer vul ik mijn zak van kennis weer verder aan en ik breid mijn netwerk uit, wat ik heel belangrijk vind.”

Wat voor effect heeft The Goaldiggers Club op jouw carrière gehad?

Shima: ”The Goaldiggers Club is momenteel een soort sales funnel voor mij. Ik krijg nieuwe klanten via The Goaldiggers Club. Netwerken tijdens The Goaldiggers Club Session zal ik dan ook iedereen aanraden! Als ik The Goaldiggers Club niet had gevonden dan had ik waarschijnlijk een andere netwerkclub gezocht. Ik geloof in netwerken en ik weet dat het mij helpt bij zaken doen.”

Noem een actie die je hebt ondernomen geïnspireerd door The Goaldiggers Club?

Shima: ”Ik ben naar aanleiding van The Goaldiggers Club wat dieper gaan graven in wat voor bedrijf ik op wilde zetten. Toen ik de eerste keer bij een evenement erbij was coachte ik nog business vrouwen, nu focus ik mij compleet op sales en revenu van bedrijven en help ik hen hiermee.”

Wat kan jij voor andere members betekenen?

Shima: ”Ik sta positief in het leven en krijg super veel energie van het motiveren van anderen. Ik kan je helpen met het vinden van je passie, het volgen van je dromen en de beste versie van jezelf te worden. Mijn slogan is: “I do it for me!.” Op de automatische piloot door het leven gaan lijkt mij het ergste wat er is. Soms heb je gewoon even dat duwtje in je rug nodig en dat geef ik de andere members graag. Sales is één van de dingen waar ik goed in ben en wat ik ook superleuk vind om te doen.”

Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt

Shima: ”Het maakt niet uit of je een product of een dienst verkoopt, zorg ervoor dat zowel je nichtje als je oma snapt wat je verkoopt. Een fout die veel ondernemers maken is dat ze vanuit hun eigen expertise uitleggen wat hun service of product is. Een klant wil weten wat zijn of haar ‘need’ is. ‘Waarom zou ik deze dienst moeten afnemen of dit product moeten kopen?’ Er moet dus veel meer gedacht worden vanuit de klant: waar kan een klant tegen aan lopen?, wat kan jij daarin betekenen?’ en ‘welke verwachtingen kan een klant hebben?’ De extra tip die ik wil meegeven is: kijk nog eens kritisch hoe je het hebt beschreven op je website. Werk volgens de kiss-methode: keep it simple stupid. Weet tot slot ook hoe je het geprijsd hebt en sta ook achter deze prijzen. Wees jezelf bewust van de waarde en ervaring die je levert vanuit jouw expertise.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Work! Worksheets- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de besloten Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu