Member van de maand: Megan Lloyd, online marketeer en schrijver

Megan Lloyd is online marketeer en schrijver en staat in de spotlight als member van de maand. In dit interview lees je over haal goals en wat het membership voor haar betekent. 
The Goaldiggers Club is een membership community met online content en offline event voor ondernemende vrouwen die samen hun carrièregoals willen bereiken. Als member van The Goaldiggers Club geven we je exclusieve content in samenwerking met experts om inspiratie om te zetten naar actie waarmee je echte resultaten bereikt en je business succesvoller maakt. Je bouwt aan je succes met like-minded vrouwen waarmee je in contact staat in de Facebook groep en die je ontmoet tijdens exclusieve member meet ups. The Goaldiggers Club bestaat uit ondernemende vrouwen die allemaal ambitieus zijn en elkaar willen helpen. Het is een club vrouwen met verschillende expertises waardoor je ook andere invalshoeken krijgt. Meet Megan Lloyd. Ze is online marketeer & schrijver en member van de maand.

Over Megan

Megan Lloyd is schrijver en online marketeer. Haar klanten zitten voornamelijk in de muziekindustrie, denk hierbij aan (muziek)festivals en andere bedrijven in de culturele en creatieve sector. Ze is begonnen als journalist, dus wanneer ze de kans krijgt om toffe features te schrijven of interviews te doen grijpt ze deze met beide handen aan.

Wat is je goal?

Megan: ”Ik ben begonnen met het helpen van vrienden die hele toffe dingen aan het doen waren. Ik hielp vaak met social media, een strategie of het schrijven van artikelen, zodat zij zich konden focussen op de dingen waar zij goed in zijn. Ik werd daar echt heel blij van en dat is toen een beetje uit de hand gelopen. Content creatie vind ik heel leuk, maar er is zoveel meer. Zoals het bedenken van de strategie en het marketing gedeelte waaronder campagnes draaien en targetten vind ik ook heel tof. Bij festivals probeer ik ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten hoe tof het evenement is en ze aan te sporen de sfeer en artiesten zelf te komen proeven en zien. Mijn goal is daarom om dit bij nog meer festivals te mogen organiseren. Grotere festivals, maar ook bij poppodia en misschien zelfs een keertje in het buitenland. Pinkpop, Lowlands, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole staan hoog op mijn bucketlist.”

Waar sta je nu bij het bereiken van je goal?

Megan: ”Dit jaar heb ik weer een lekker aantal festivals aan dit lijstje mogen toevoegen en zo heb ik bij de bestaande festivals veel meer verantwoordelijkheid en vrijheid gekregen. The Life I Live was een hoogtepunt, maar ook Embassy Festival en North Sea Jazz. Dat proeft elk jaar toch wel weer naar meer.”
Wat is jouw beste carrière tip?
Megan: “Niet teveel nadenken, gewoon doen. Het is soms spannend of eng, maar dat is juist een goed teken. Je lichaam wil comfort en daarom in de comfort zone blijven. Alle toffe dingen die ik heb mogen meemaken zijn het resultaat van een sprong die ik in het diepe heb genomen. En kijk ook terug. Welke risico’s heb je genomen in het verleden en wat is daar toen uitgekomen? Bij mij was dat eigenlijk altijd positief. Misschien niet meteen, maar dan is het altijd een leermoment geweest waar ik later dan wel weer heel veel aan gehad heb.”

Hoe ben je met The Goaldiggers Club in aanraking gekomen?

Megan: ”Ik las het boek ‘Babe, You Got This’, waar Eve haar inzichten en learnings in deelde. Toen ben ik haar gaan zoeken op Instagram en kwam ik in aanraking met The Goaldiggers Club.”

Wat trekt je aan aan The Goaldiggers Club?

Megan: ”The Goaldiggers Club zorgt voor waardevolle connecties, meer kennis, inspiratie en frisse inzichten. Ik word geïnspireerd door interviews, tips en learnings van allerlei vrouwen uit verschillende werkvelden en dat is heerlijk. Het zijn allemaal ondernemende vrouwen. Ze zijn allemaal eager om te leren, maar willen tegelijkertijd elkaar ook helpen. Zoals mijn ultieme helden de Spice Girls ook altijd verkondigen: Girl Power!”

 Wat voor effect heeft The Goaldiggers Club op jouw carrière gehad?

Megan: ”Door The Goaldiggers Club is het ondernemen voor mij een stuk leuker geworden. Het heeft er vooral voor gezorgd dat ik veel meer durf. Risico’s nemen en uit mijn comfort zone gaan. Daarnaast heb ik hele inspirerende meiden leren kennen die mij veel geleerd hebben. Ik dacht dat ik wist hoe het ondernemen in elkaar stak, maar het kan zoveel makkelijker en effectiever als je meer kennis in huis hebt van andere takken en de juiste mensen ontmoet om taken aan uit te besteden. Door de kennis die ik opdoe creëer ik kansen die ik anders misschien pas later had ontdekt. The Goaldiggers Club heeft mij hierbij geholpen.”

Noem een actie die je hebt ondernomen geïnspireerd door The Goaldiggers Club?

Megan: ”Mijn offertes zijn duidelijker vanwege het legal advies tijdens de inzichten die ik heb gekregen bij een van de sessions. Daarnaast ben ik met een compleet nieuwe website bezig die duidelijker en effectiever wordt en doordat ik een keer mee mocht met een workshop public speaking heb ik ook besloten vaker workshops te geven en voor grotere groepen te spreken.”
Deel de beste tip vanuit jouw expertise die elke goaldigger verder helpt
Megan: “Probeer echt af en toe afstand te nemen en goed na te denken over je doelgroep, wat zij zouden willen zien. Ik kom heel vaak tegen dat een klant alleen maar aangeeft wat ze willen overbrengen, maar niet echt weten hoe de doelgroep er naar kijkt. Een doelgroep bepalen, de behoeftes, wensen en situatie in kaart brengen om zo je content en advertentiestrategie af te stemmen is echt ontzettend belangrijk en gaat je heel veel opleveren. En ga a/b testen en analyseer je statistieken. Wat werkt wel wat werkt niet en wat kan anders. Blijven evalueren, leren, dan wordt het alleen maar beter én leuker.”
Wat kan jij voor andere members betekenen? 
Megan: “Ik denk dat ik nieuwe inzichten kan bieden. Mensen met een passie, wat de Goaldiggers hebben, maken en doen prachtige dingen. Ik kan ze helpen met ideeën en praktische tips hoe ze dit online kunnen marketen. Want elk product en/of service dat aangeboden wordt, heeft zijn eigen marketing strategie nodig, omdat de doelgroep en doelstellingen anders zijn. Dat vind ik super leuk om te doen, en help ik anderen graag mee.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Work! Worksheets- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de besloten Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu