Deze 8 tips van succesvolle ondernemers helpen jou je goals te bereiken

Hoe word je succesvol en hoe bereik je je carrière goals? We willen het allemaal, maar de weg er naartoe is niet altijd even makkelijk. Succes lijkt bij anderen vanzelfsprekend, terwijl jij dag in dag uit hard werkt en je afvraagt hoe ze het allemaal doen. Wij bij The Goaldiggers Club geloven dat vrouwen al hun carrière goals  kunnen bereiken als ze elkaar supporten en empoweren en voorzien je van het juiste netwerk en kennis om samen te groeien. Wat is de sleutel tot succes? Deze 8 vrouwelijke ondernemers kennen de kneepjes van het vak en geven hands-on tips die jou gaan helpen om je goals te bereiken. 
 

1. ‘Formuleer je why’ – Sanny Verhoeven, presentatrice, blogger en founder Sanny zoekt geluk

Sanny: “Vraag jezelf af voordat je een goal formuleert waarom dit je doel is. Vaak stappen we hier overheen. Als een goal echter niet is gekoppeld aan je innerlijke zingeving en jouw stip op de horizon, dan zul je merken dat het veel moeilijker is om je doel voor ogen te houden en ervoor te werken. Zeker bij tegenslag kan het fijn zijn om terug te grijpen naar je ‘why’ voor een motivatieboost.”

2. ‘Geloof in jezelf’ – Rianne Meijer, Instagram Influencer en vlogger

Rianne: ‘’Geloof in jezelf, alles is mogelijk. Want als anderen het ook kunnen, waarom zou jij het dan niet kunnen? In New York wonen met een zieke carrière? Ik geloof echt dat het kan als je het maar zelf wil! Als ik dat aan mensen vertel vinden ze dat naïef, maar voor mij heeft het tot nu toe altijd goed uitgepakt. Het weerhoudt mij er niet van om dingen te doen die andere mensen niet zo snel zouden durven. Wat mij drijft is dat ik heel graag aan mezelf wil bewijzen dat ik het ook echt kan. Ik zeg wel eens: ‘als je een plan b hebt, is je plan a niet goed genoeg’. Ik heb geen plan b en ik denk ook niet dat dat nodig is. Dat is misschien mijn naïviteit, maar tegelijkertijd ook mijn kracht.’’
 

3. ’Denk niet alleen creatief, maar ook commercieel.” – Esmee Trouw, blogger com en founder en Supermooi Media

Esmee: “Doe wat je wilt doen, maar blijf altijd commercieel denken. Toen ik begon dacht ik dat ik mijn bedrijf wel binnen een half jaar opgezet zou hebben. Maar dan staat alleen nog maar je website, huisstijl en logo en maak je nog geen winst. Plan het goed in voordat je begint. Dus niet alleen wanneer staat het, maar ook wanneer kan ik er wat mee verdienen. Denk niet alleen creatief, maar ook commercieel.”

4. ‘Volg je hart en je gevoel’ – Elisah Jacobs, founder Interior Junkie

Elisah: “Volg altijd je gevoel. Als je dat doet, dan komt het allemaal goed. Ik heb wel klussen aangenomen waarbij mijn gut feeling eigenlijk niet goed was. Dat soort klussen bleken achteraf nooit een succes. Zo heb ik eens een interieurklus gedaan voor een bedrijf, waarbij ik vanaf het begin al geen goed gevoel had. Ik heb daar toen keihard voor gewerkt, maar toen puntje bij paaltje kwam, kreeg ik er bijna niks voor. Dat is zonde. Zeker als je net begint met ondernemen, is het lastig om altijd je gevoel te volgen. Er moet toch geld binnenkomen, waardoor je soms te snel ‘ja’ zegt. Je bent in het begin ook nog zoekende naar de precieze identiteit van je onderneming. Nu ik zo’n vier-en-half jaar bezig ben, weet ik precies waar Interior Junkie voor staat. Dat maakt mijn gevoel volgen een stuk makkelijker.”

5. ‘Laat je niet leiden door onzekerheid’ – Anke de Jong, hoofdredacteur Glamour

Anke: ‘’Dream big en ga ervoor! Bij vrouwen overheerst vaak een gevoel van onzekerheid, wanneer ze worden gevraagd voor een vette baan. Hun vriendinnen zeggen dan ook nog vaak: zou je dat wel doen? Ook ik vond het heel spannend om voor een baan als hoofdredacteur te gaan, maar toen een vrouwelijke zeer gewaardeerde collega tegen mij zei: ‘Natuurlijk kun je het, ga er gewoon voor’. Dacht ik: yes, ik doe het. Begin onderaan en werk je omhoog, leer van alles en iedereen die je tegenkomt, sta overal voor open en zet dat stapje extra waar anderen stoppen.  Als vrouwen elkaar meer zouden supporten in plaats van afvallen en zich niet laten leiden door onzekerheid, hebben we in no-time veel meer vrouwen aan de top van het bedrijfsleven.’’

6. ‘Verzamel de juiste mensen om je heen.’ – Annika Noordzij, founder Wild at Heart Bridal

Annika: “Ik denk dat het heel belangrijk is om iets op te zetten waar behoefte aan is. Om je niche te vinden. Ik heb nu iets opgezet wat er nog niet in Nederland was en ik heb ervoor gezorgd dat andere winkels onze merken niet kunnen verkopen. Ik denk dat het ook heel belangrijk is om een goed netwerk op te bouwen in de branche. Mensen met wie je een klik hebt, en met wie je dezelfde stijl, visie, meningen en inzichten deelt, zijn heel veel waard. Daarmee kun je samen toffe dingen creëren.”

7. ‘Bekijk belemmerende situaties vanuit een positieve invalshoek’ – Kae Sutherland, founder 4EverWithEveryone, A-sociaal Media en Foodnerdz

Kae: “Dingen zijn nooit wat ze lijken. Ze zijn wat je ervan maakt. Je hebt de power om je belevingswereld te veranderen. Als ik in een in mijn ogen belemmerende situatie zit, probeer ik deze altijd vanuit een positieve invalshoek te bekijken. Een positieve mindset brengt je namelijk veel verder. Als je dat hebt, kun je een situatie anders bekijken en een oplossing vinden als iets in eerste instantie uitzichtloos lijkt. Zo hou je jezelf niet tegen om je goals te bereiken.’’

8. ‘Blijf doorzetten na tegenslagen’ – Marielle van Essen, founder Van Essen Advocaten

Marielle: “Focussen op je eigen plan is belangrijk. Zet je doelen goed uiteen en stop met lullen en ga gewoon beginnen. En vervolgens doorzetten, ook na tegenslagen. Ook al ga je 10 keer onderuit, blijven doorzetten. Gewoon weer opstaan en doorlopen. Want dat is ondernemen in the end: je zal wel 10 keer weer moeten opstaan. Maar laat je daardoor niet afleiden van je doel. Ga lekker eigenwijs je eigen weg.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content, een besloten netwerk Goaldigger vrouwen en bereik samen je carrière goals.
Kom naar The Goaldiggers Club Session -Een dag vol inspiratie, masterclasses, Q&A’s, netwerkmogelijkheden met inspirerende vrouwen, headshots voor je LinkedIn profiel, een netwerkborrel, goodiebag en meer.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu