Zo stel ik nieuwe goals voor 2019

De laatste dag van het nieuwe jaar is aangebroken. Heb jij je goals voor het nieuwe jaar al geformuleerd? Iedere maand vragen wij advies aan de members van The Goaldiggers Club. Deze keer stelde we deze vraag: hoe stel ik nieuwe goals voor 2019? Lees ook hun tips om je goals om te zetten in actie.

‘’ Eerst nieuwe goals opschrijven, dan hoe ik deze kan bereiken en dit per maand als to do’s verdelen!’’

Linda Dikken, founder bij Hebbers: ”Ik schrijf mijn goals op en bepaal wanneer ik deze wil bereiken. Dan kijk ik naar welke stappen ik hiervoor moet zetten en maak hier een planning van in per maand verdeelde to do’s. In deze planning probeer ik gelijk grotere gebeurtenissen vast te zetten en probeer ik zo realistisch mogelijk te plannen. Zo heb ik bijvoorbeeld als doel voor komend jaar dat ik heel graag in een magazine wil komen met mijn webshop. Maar waar begin je met zoiets? Ik heb nu een PR-cursus aangeschaft waar ik 50 dagen lang elke dag een tip ontvang. Ik kan dit elke dag uitvoeren om na 50 dagen de grote stappen te gaan zetten. Sinds ik fulltime voor mezelf werk is het belangrijk om met goals te werken om daadwerkelijk iets te kunnen bereiken. Doordat ik een lijstje met mijn doelen heb gemaakt kan ik ook veel beter stilstaan als ik iets gehaald heb, zonder direct door te razen.

”Voor mij zitten doelen op drie lagen: de acties, de intenties en het gevoel erachter: ‘de waarom’.”

Dorine Tan, founder bij Trainen Doe Je Samen: ”December is altijd zo’n fijne maand voor reflectie en overdenken. De meeste mensen om mij heen doen het ook dus het voelt heel fijn om mee te gaan in die vibe. Voor mij zitten doelen op drie lagen: de acties, de intenties en het gevoel erachter: ‘de waarom’. Hier sta ik regelmatig bij stil om mijn doelen te concretiseren. Door stil te staan bij mijn intenties en van daaruit verder te redeneren naar mijn gevoel erachter voordat ik er acties aan koppel, worden de concrete doelen geen moetjes.’

”Door te beginnen met mindmappen werden mijn goals direct een stuk helderder.”

Megan Lloyd, social media specialist: ”Ik ben sinds de laatste editie van The Goaldiggers Club voor het eerst gaan mindmappen, een advies die ik heb opgevolgd naar aanleiding van de keynote van Shanna. Ik merkte direct dat dit mijn goals een heel stuk helderder maakt. Ik wil vaak te snel succes boeken en kan er dan van balen als ik ergens nog niet ben waar ik wel had willen zijn. Daarom ben ik ook per kwartaal van 2018 gaan bekijken wat ik voor nieuwe dingen heb gedaan of welke stappen ik heb genomen. Zo kwam ik erachter dat ik toch echt veel meer stappen hebben genomen dan waar ik mezelf credits voor geef. Dat was heel fijn om te doen om zo ook vooruit te kijken en mijn goals beter te kunnen formuleren voor aankomend jaar. Nu ben ik mijn nieuwe goals voorin 2019 aan het uitwerken in een stappenplan met behulp van het Babe, You Got This werkboek.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Work! Worksheets- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de besloten Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu