Eve's Learning of the Month: vier je successen

In de learning of the month van deze maand neemt The Goaldiggers Club founder Eve Tomaszewski een moment om stil te staan bij haar successen en learnings van deze maand en daagt ze jou ook uit om hetzelfde te doen, voordat je straks weer full focus je goals van 2019 gaat najagen.
Foto: Iep Bergsma fotografie

 

Terugblikken

Zo aan het einde van het jaar ben ik flink gefocust op mijn nieuwe goals en bezig met vooruitkijken met wat ik in 2019 wil bereiken, maar het is ook belangrijk om achteruit te kijken. Want vier je eigenlijk wel je successen genoeg? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel meer zou mogen doen. Ik raas altijd maar door en als ik een goal heb afgestreept ben ik alweer bezig met het volgende goal dat op mijn lijstje staat. Het eind van het jaar is voor mij altijd een moment van bezinning. Het is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en successen te vieren. Ik schrijf aan het einde van het jaar altijd een dankbaarheidslijstje waarop ik alle dingen zet waar ik trots en dankbaar voor ben.

Hoogtepunten

Dit jaar heb ik keuzes gemaakt en stappen gezet die een positieve invloed hebben gehad op The Goaldiggers Club. We hebben dit jaar doorgepakt met The Goaldiggers Club Session met sprekers als welltrepreneur Rens Kroes, Sanny Verhoeven van Sanny Zoekt Geluk, Magioni Pizza founder Manon van Essen en Annic Ten Duis en met meer dan 400 bezoekers die net zo inspirerend zijn sluit ik een mooi seizoen van The Goaldiggers Club Session af. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe strategie en plannen met jullie te delen. The Goaldiggers Club Session’s zijn natuurlijk de perfecte playground voor live meetings, netwerken en elkaar wat beter te leren kennen. Maar een paar dagen per jaar bleek al snel niet meer genoeg. Jullie gaven aan behoefte te hebben aan een vrouwen business netwerk. De inspiratie van The Goaldiggers Club Session’s wilden jullie heel het jaar door. Dat was de reden dat ik The Goaldiggers Members Club oprichtte en daarmee ontstond een mooie basis om samen met ondernemende vrouwen hun business, maar ook The Goaldiggers Club als bedrijf te laten groeien. In september nam ik mijn eerste stagiaire aan. Daardoor kon ik dagelijkse dingen uit handen geven en was er iemand om dagelijks mee te sparren. De ideeën van anderen zijn zo waardevol als je ervoor open staat. Ik ben supertrots op het team dat ik achter de schermen heb verzameld om in 2019 mee te knallen.

Tegenslagen

Als ik terugkijk heb ik op zakelijk en persoonlijk gebied ontzettend veel geleerd. Het was voor mij een jaar van groei en loslaten. Zo heb ik ook afscheid moeten nemen van personen in mijn persoonlijke en zakenleven en dat is niet altijd even leuk. Ik kreeg te maken met een faillissement van een opdrachtgever waar ik een flinke klap van heb gekregen en er waren wel meerdere tegenslagen die ik niet out in the open heb kunnen delen, maar cliché genoeg kom je er altijd sterker uit en ontstaat er bij elke tegenslag zo’n ontzettende wilskracht om het op te lossen. Ook de mensen in je omgeving die je echt nodig hebt om eruit te komen verrassen je op dat soort momenten met hun begrip en hulp. Ik heb geleerd om daar ook meer voor open te staan en vaker te delen als ik hulp nodig heb en het niet alleen kan.

Perfectionisme loslaten

Op mijn dankbaarheidslijstje staan ook geconstateerde fouten en wat ik kan doen om hier in de toekomst beter mee om te gaan. Door deze een plek te geven op een dankbaarheidslijstje krijgen ze geen negatieve lading. Je hebt ze namelijk geconstateerd en kunt er iets aan veranderen, dus mag je er dankbaar voor zijn. Door zo naar fouten te kijken straf ik me er minder snel voor omdat ik er oplossingsgericht mee omga blijf ik niet hangen in de gedachte dat ik iets verkeerd heb gedaan. Een geconstateerde fout is mijn perfectionisme die me ervan weerhield om te groeien. We organiseerden dit jaar voor het eerst de Goaldigger of the Year Awards met het doel om vrouwelijke rolmodellen een platform te geven. Ik geloof dat zij nodig zijn om elkaar te inspireren en te motiveren bij het najagen van onze zakelijke goals. De winnaars worden in januari online bekend gemaakt. Stiekem wilde ik het allemaal perfect doen en had ik er het liefst een live event aan gekoppeld en groots uitgepakt, maar laat dat een mooi goal zijn voor volgend jaar. Het zou toch zonde zijn geweest als de GOTYA er niet waren geweest door mijn perfectionisme? Het gaat om mijn missie en er is nu een mooie basis gelegd.

Vier je successen

De Goaldigger of the Year Awards zijn een afgestreept goal die ik aan het begin van het jaar niet had opgeschreven of bedacht. Daarmee wil ik maar zeggen dat je niet alles kan voorspellen en uitdenken, je moet soms ook een andere afslag nemen en uit je comfortzone treden. Het membership lanceren stond wel op mijn lijstje, maar toch moet ik mezelf soms even knijpen bij het besef dat we bijna de 100 members aantikken. Kijk terug en besef dat er genoeg dingen op je lijstje staan waar je dankbaar voor kan zijn en vergeet die successen die je hebt behaald in de laatste dagen van 2018 niet te vieren, voordat je straks weer verder gaat met het najagen van je dromen en goals voor 2019. Sta ook stil bij de mensen met wie je die mooie dingen hebt bereikt en laat die blijk van waardering ook altijd merken door een note in de vorm van een lief bericht of een pakketje. Cheers! 

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content -waaronder de alle talks van The Goaldiggers Club Session en onze Goaldigger, Make It Work! Worksheets- uit onze digital library en een besloten netwerk Goaldigger vrouwen die je ontmoet in de besloten Facebook groep voor members en tijdens borrels. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar bereik je samen met The Goaldiggers Club je goals. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu