Goaldigger talk met Paulien van Eerdenburg, founder Dutch Girlboss

Paulien van Eerdenburg is founder van Dutch Girlboss, Ze wist van jongs af aan al dat ze onderneemster wilde worden maar had toen nog geen idee waarin en hoe. In deze goaldigger talk neemt ze ons mee in haar loopbaan en vertelt ze wat er allemaal komt kijken bij het najagen van haar goals. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paulien van Eerdenburg
Paulien is vanaf haar vijfentwintigste onderneemster. Samen met haar partner is ze een eigen bedrijf gestart in de wijnhandel wat binnen een korte tijd is uitgebloeid tot een flink bedrijf met alles erop en eraan. Toen ze hiermee startte was dit precies wat ze voor ogen hadden, een groot bedrijf met een flinke omzet. Ze werkten vijf jaar lang dag in dag uit voor succes, totdat het hun opbrak. Toen besefte ze zich dat het businessmodel waar ze ingerold waren niet bij hun leven paste en dus besloten ze hun bedrijf 180 graden om te gooien. De goedlopende wijnwinkel werd gesloten en vanaf dat moment besloten ze voortaan altijd hun geluk en manier van leven op nummer één te zetten. Om hun ideale leven te leiden ontwikkelde ze vervolgens twee bedrijven die ze nu afzonderlijk van elkaar runnen. Zo ontstond de Dutch Girlboss Academy ongeveer een jaar geleden. Een Academy voor ambitieuze vrouwen die ook hun ideale leven als uitgangspunt nemen en een business willen starten én laten groeien.

Waar sta je nu precies en hoe ben je daar gekomen?

Paulien: ”In september 2017 ontstond de Dutch Girlboss Academy. Een Academy voor ambitieuze vrouwen die ook hun ideale leven als uitgangspunt nemen en een business willen starten én laten groeien. Ik kom niet uit een echt ondernemersgezin maar het ondernemen zat er overigens al van jongs af aan in. Op mijn achtste gaf ik balletles aan kinderen uit mijn klas. Ze betaalde mij 25 cent voor een halfuur les en dit groeide al gauw uit tot een overvolle oprit met fietsen uit het hele dorp. Na een jarenlange zoektocht en mijn ervaring als ondernemer in onze wijnhandel kwam ik erachter hoe je een bedrijf creëert wat voor jou werkt in plaats van andersom.”

Wat is op dit moment je goal?

Paulien: ”Mijn doel is om zo veel mogelijk vrouwen in Nederland te inspireren om groter te denken en te doen. Ik merk dat zoveel vrouwen zich in houden. Er is zoveel potentie maar we laten ons tegenhouden door angsten. Door allerlei stemmetjes in ons hoofd. Het is mijn missie om die vrouwen uit te dagen en een schop onder hun kont te geven. Ik kan soms best direct zijn maar dat hebben veel mensen nodig. Ze zijn hun tijd aan het verdoen en stellen het maar uit. Nadat ze in contact met mij zijn gekomen komt er actie in de toko. Ik hou ervan!
Een ander doel is om nog meer te gaan reizen. We reizen nu zo’n drie maanden per jaar. Dat was één van de eisen waaraan mijn bedrijf moest voldoen, ik moest het locatie en tijd onafhankelijk kunnen runnen en dat is gelukt. Ik vind het heerlijk om alleen op pad te gaan. Binnenkort vlieg ik naar Marrakech waar ik heerlijk alleen op workation ga.”

Welke acties onderneem je om dat goal te bereiken?

Paulien: ”Ik voel mij altijd verantwoordelijk voor het resultaat. Bij iedere ondernemer gebeuren er dingen waar je niet op zit te wachten, zo ook bij mij. Gedurende mijn ondernemers journey de afgelopen jaren heb ik veel dieptepunten meegemaakt. Ja, echt iedereen heeft die -including me-. Iedere keer ben ik bij mezelf te raden gegaan: Wat kan ‘ik’ doen om deze situatie te veranderen? Wat kan ’ik’ leren? Vanwege die instelling heb ik mijn doelen tot nu toe weten te bereiken. Daarnaast geef ik wekelijks gratis online Masterclass waarin ik vrouwen inspireer met mijn eigen persoonlijke ondernemersverhaal, inclusief de dips. Zo geef ik hen een digitale schop onder hun kont. In de Dutch Girlboss Academy begeleiden we vrouwen vervolgens om hun persoonlijke ondernemerspuzzel te leggen en hieruit een mooi bedrijf te realiseren. Dit vind ik het allerleukste om te doen, lekker samen aan de slag!”

Paulien tijdens The Goaldiggers Club Session

Wat zie jij als jouw grootste uitdaging bij het bereiken van je goals?

Paulien: ”Focus behouden. Ik denk dat dit voor de meeste ondernemers heel herkenbaar is. Ik heb altijd duizenden ideeën en ik zie op iedere hoek van de straat kans om een nieuw bedrijf te starten. Daardoor kan ik alle kanten op vliegen maar heb ik inmiddels geleerd door je te focussen op één businessmodel dit dé sleutel is tot succes.”

Welke prestatie tot nu toe ben je het meest trots op?

Paulien: ”Goede vraag! Er schieten meerdere dingen door mijn hoofd maar als ik er één moet kiezen kies ik toch het feit dat we moeilijke besluiten hebben genomen de afgelopen jaren. Doordat we het lef hebben gehad om de stekker uit ons goedlopende bedrijf te trekken en echt voor onszelf en ons geluk te kiezen. Dit was een hele moeilijke keuze maar ik ben er nog iedere dag dankbaar voor.”

Kan je een iets noemen waar je veel van geleerd hebt?

Paulien: ”Toen ik mij ging verdienen in online verdienmodellen, online marketing en lanceringen ging er een wereld voor mij open. Ik heb veel geleerd van mijn helden uit Amerika en ik vind het echt geweldig om nu hier in Nederland vrouwen mee te helpen. Online marketing en lanceringen heeft voor echte vrijheid gezorgd als ondernemer. Iets wat ik in de eerste 5 jaar van mijn leven als ondernemer niet kende.”

Wat had je achteraf gezien graag willen weten over het bereiken van je goal toen je daarmee begon?

Paulien: ”Dat wanneer je iedere dag een klein stapje zet je het resultaat op langer termijn echt gaat zien. Wanneer je hiermee aan de slag bent dan denk je echt, ‘wanneer gaat er nou eens iets veranderen?’ en lijkt het niet op te schieten maar dat komt omdat je daar druk mee bent. Wanneer je opeens een jaar terugkijkt dan is er zoveel veranderd.”

Welke tip zou je jezelf achteraf geven omtrent het bereiken van je goals?

Paulien: ”Haha! Dat is neem de tijd maar dat had ik nooit gedaan. Het zit echt in mij om heel ongeduldig te zijn. Ik denk dat dat een goede eigenschap als ondernemer is maar het kan mij soms ook frustreren. Het kan mij namelijk nooit snel genoeg gaan. Veel mensen in mijn omgeving sommen dan soms even op wat er allemaal is gebeurt in mijn leven in korte tijd. Ik kan dan echt denken ja maar er had ook nog dit en dat kunnen gebeuren. Dus geduld blijft een punt van aandacht. Wel kan ik oprecht al veel meer genieten van de journey die ik als ondernemer ervaar. Ik weet nu namelijk dat het altijd zo blijft en wanneer je je doelen hebt gerealiseerd je denkt, ‘Ok, en nu? Is dit het nou?’.”

Wie zie jij als goaldiggers?

Paulien: ”Dit klinkt misschien heel cliché maar ik vind mijn klanten echt inspirerend. Hoe zij voor zichzelf kiezen en daarin moeilijke beslissingen durven maken, dat vind ik stoer. Dat ik dan een mailtje krijg waarin ze hun succes delen waar ze voor hebben geknokt, dan staan de tranen in mijn ogen. Dat doet mij echt het meeste. Ook word ik enthousiast van selfmade vrouwelijke ondernemers met een big business. Dat vind ik gaaf.”

Wat zeg je tegen jezelf als je een moment hebt waarop je het even niet zit zitten?

Paulien: ”Dan denk ik aan alle dingen die de afgelopen periode goed zijn gegaan. Ik schrijf ze allemaal op, tot in detail en binnen een mum van tijd ben ik weer positief. Verder hoort het er ook bij en mag ik best een keer zitten te balen. Je kunt niet altijd vrolijk zijn maar over het algemeen ben ik heel positief en geloof ik ook echt dat er overal een oplossing voor is.”

In welke (werk)outfit voel jij je ‘on top of the world’ en waarom juist daarin?

Paulien: ”Ik hou van lekker chic, kanten kokerrok, zwarte kol en high heels maar je kunt mij ook vinden in een rode broek met adidas schoenen en mijn favoriete shirt van Chantal Vermeer met de quote ‘Chase your dreams, on high heels ofcourse’. Het ligt een beetje aan mijn mood.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

Paulien: ”Poeh dit is een lastige vraag, want ik krijg best vaak goed advies. Ik denk dat één van de belangrijkste lessen voor mij van de afgelopen jaren was om hulp te vragen. In het begin was ik als ondernemer best eigenwijs en ik dacht het allemaal zelf te moeten oplossen. Met vallen en opstaan heb ik daardoor geleerd dat het slimmer is en sneller gat (iets wat mij natuurlijk erg aanspreekt als ongeduldig persoon) wanneer je hulp vraagt en open staat voor hulp. Ik vraag daarom nu continu feedback van mensen in mijn omgeving en ik ervaar dat als  iets heel prettigs. Je staat er niet meer alleen voor want het ondernemen kan soms best eenzaam zijn.”

Hoe zorg jij voor peace of mind terwijl je een druk leven leidt?

Paulien: ”Ik sport veel en daardoor zet ik mijn hoofd uit. Ik ben echt wel een type die heel erg kan denken en dan is het goed om even uit te schakelen en dat lukt met sporten. Meestal sport ik zo rond 17.00 -17.30 uur en dan kan ik al mijn gedachten van de dag lekker loslaten en rustig de avond beginnen. Sinds we een herstart hebben gemaakt met onze bedrijven werk ik echt op een andere manier en heb ik regels die ik hanteer. Zo werk ik niet in de avonden en de weekenden, die zijn voor familie en vrienden.”

Hoe belangrijk is jouw innercircle bij het bereiken van je goal?

Paulien: ”Heel belangrijk! Sinds dit jaar heb ik flink geïnvesteerd in het verzamelen van de juiste mensen om mij heen die er samen met mij voor zorgen dat we onze doelen realiseren. Aan de ene kant is dat een fijn team van meiden die mij helpen om alles te regelen m.b.t. de Dutch Girlboss Academy en aan de andere kant voel ik ook veel support van mijn Mastermind buddies. Een aantal super fijne ondernemers waarmee ik bijna dagelijks op mijn niveau kan sparren over mijn business. Ik raad dit echt iedereen aan en daarom is dit ook een belangrijk onderdeel van de Dutch Girlboss Academy.”

Wat is jouw definitie van succes?

Paulien: ”Dat ik kan doen wat ik het allerleukste vind, met wie ik wil en wanneer ik dat wil. Dat ik vanuit die vrijheid zelf mijn ideale leven kan inrichten, de wereld kan rondreizen en anderen kan helpen.”

In het kader van sharing is caring, heb je nog tips voor onze lezers die zelf een goal nastreven?

Paulien: ”Jazeker! Heel veel zelfs. Dit is mijn top drie:
1. Kijk niet naar andere ondernemers maar ga uit van je eigen intuïtie.
2. Ga niet uit van de huidige situatie maar kijk vanuit de situatie die je wilt creëren.
3. Omring jezelf met de juiste mensen, mensen die je uitdagen om je droom te realiseren.
Als je meer tips wilt dan nodig ik je graag uit voor de gratis online Masterclass die ik regelmatig organiseer. Tijdens de Masterclass bespreek ik de 5 Succesfactoren voor een Girlboss business. Je kunt je hier inschrijven.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content, een besloten netwerk Goaldigger vrouwen en bereik samen je carrière goals.
Kom naar The Goaldiggers Club Session -Een dag vol inspiratie, masterclasses, Q&A’s, netwerkmogelijkheden met inspirerende vrouwen, headshots voor je LinkedIn profiel, een netwerkborrel, goodiebag en meer.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Sluit Menu