Goaldigger Talk met Pris en Eve, founders We Like Bali

Pris en Eve, het duo achter de website We Like Bali met 120.000 Instagram volgers en travel guides, vertrokken in 2009 voor een jaar naar Bali om even de routine te doorbreken. Ze werkten toendertijd als collega’s in Rotterdam en Amsterdam bij een creative agency, werden meteen beste vriendinnen en hadden allebei gedeelde ambities om hun eigen ding te doen. De creatieve en tropische vibes trokken hun altijd al naar dit eiland. In deze Goaldigger Talk vertellen ze wat We Like Bali hun allemaal heeft gebracht en wat er allemaal komt kijken bij het najagen van hun goals. 

Priscilla Rosmolen en Evelien Riupassa
Pris en Eve zijn geboren en getogen in Nederland, maar hun roots ligt in Indonesië. Toen zij  in 2009 aankwamen op Bali begonnen ze vrijwel direct aan de blog We Like Bali. Er was toen helemaal nog geen blog over Bali en Instagram had je toen nog niet. Al gauw groeide hun naamsbekendheid en bovendien beviel het islandlife hun enorm, dus besloten ze om daar te blijven.
Dat ene jaar op Bali zijn er inmiddels dus al bijna tien. Ze slagen erin om een fijne combinatie te maken door ook vaak in Nederland en Biarritz te zijn voor hun werk en hun familie. We Like Bali is inmiddels uitgegroeid tot een platform gevuld met persoonlijke stijlliefde voor sport, gezond eten, fotografie en bovenal reizen.

Waar staan jullie nu precies en hoe zijn jullie daar gekomen?

Pris en Eve: ”Op dit moment runnen wij samen ons bedrijf Welikebali. Dat bestaat uit een online platform, een Instagram account met 120.000 volgers (YouTube net weer opgepakt) en onze online store met islandlife producten die we zelf ontwerpen en in Bali produceren. Van rotan tasjes tot sieraden tot zomerjurkjes en niet te vergeten… natuurlijk onze Bali Travel Guide! Dit was ons eerste product in onze shop en daarna zijn we onze summer lifestyle en fashion collectie gaan uitbreiden. Wij shippen onze collectie naar Nederland en vanuit ons warenhuis daar, verzenden we wereldwijd naar onze klanten. Daarnaast hebben we ook nog onze eigen agency waarmee we social media projecten, influencer marketing en photoshoot producties doen. We hebben een aantal vaste klanten waar we al jaren mee samenwerken. En alsof dat nog niet genoeg is haha, is Pris samen met haar vriend Arnaud in Biarritz eigenaar van twee health food cafes ‘Bali Bowls’. ”

Wat is op dit moment jullie goal?

Pris en Eve: ”Op dit moment is onze nummer 1 goal vooral groeien met ons bedrijf Welikebali en onze persoonlijke ‘brand’. We werken naast uitbreiding van onze online store aan een fysieke winkel op Bali en b2b uitbreiding met onze collecties, een vernieuwde website wat een verlengstuk gaat worden van onze Bali Travel Guide en er komen nog veeel meer hele leuke dingen aan… ok we kunnen alvast wel iets verklappen: een Welikebali retreat! Welikebali wordt eigenlijk veel meer een eigen ‘merk’ op zich en gericht op wat onze volgers en lezers nodig hebben. Wel altijd met onze personal touch en eigen curatie. Daarom zullen we in deze natuurlijke groei op Instagram ook overgaan op onze persoonlijke namen. Zo kunnen we toch via Social Media als Pris & Eve met onze volgers een persoonlijkere relatie verder opbouwen en onze Bali avonturen, ons werk, onze andere trips en fashion en lifestyle content delen. Maar ook aankomende mijlpalen zoals Eve haar eerste kindje in januari en de bruiloft volgende zomer. Je ziet ons met Welikebali afgelopen jaren bijvoorbeeld ook in Hawaii, LA, Tahiti, Biarritz en Amsterdam en dat kan wel verwarrend zijn voor sommige mensen die ons eigenlijk gaan volgen voor de Bali tips. Dus het gaat allemaal vooral nog leuker en duidelijker worden!”

Welke acties ondernemen jullie om dat goal te bereiken?

Pris en Eve: ”Op dit moment zijn we door deze groeifase vooral in gesprek met externe adviseurs die ons kunnen helpen om deze groei te realiseren. Zo brainstormen we bijvoorbeeld voor onze social media strategie met Amsterdams influencer bureau L’Agency, maken we een groeiplan voor onze shop business met een financieel expert en praten we op Bali met de juiste personen over vergunningen, winkelruimtes, etc. Daarnaast hebben we keuzes gemaakt zoals bijvoorbeeld het compleet uitbesteden van onze logistieke activiteiten voor de shop bij een ervaren warenhuis, zodat wij onszelf echt kunnen focussen op het runnen van ons bedrijf op creatief en inhoudelijk vlak. En zijn we nu ons team aan het uitbreiden met leuke meiden in Nederland en Bali die ons helpen met o.a. content, editen, etc.”

Wat zien jullie als de grootste uitdaging bij het bereiken van jullie goals?

Pris en Eve: ”Tijd! Haha. Nooit genoeg tijd voor alle plannen. Dus stap voor stap dingen doen is onze grootste uitdaging. En dingen uit handen geven. We zijn allebei enorm op elkaar ingespeeld maar beseffen dat we met onze groei ambities niet alles nog zelf kunnen blijven doen. Dat is heel spannend voor ons!”

Successen moet je vieren! Op welke prestatie zijn jullie het meest trots?

Pris en Eve: ”Hmmm, lastig. Er zijn zoveel momenten geweest waar we heel trots op waren. We denken toch wel dat de stap om onze banen op te zeggen en voor onszelf en onze eigen dromen te kiezen de grootste prestatie was. Nu lijkt iedereen het wel veel makkelijker te doen, haha. Maar toen vonden mensen het heel heftig dat wij naar Bali vertrokken. Nog weinig mensen deden dat en al helemaal om alle zekerheid achter te laten. Beste keuze ooit, want die stap heeft er voor ons toe geleid dat we nu hier staan!”

Kunnen jullie iets noemen waar jullie veel van geleerd hebben?

Pris en Eve: ”Oeeeh, ja enorm veel. Waarschijnlijk toch wel om niet te perfectionistisch te zijn. We zitten altijd vol met ideeën, soms echt veel te veel. Maar dat kan dus ook remmend werken, want je moet uiteindelijk toch dingen DOEN. Niet te lang nadenken over iets, maar gewoon doen en proberen is toch wel iets wat we geleerd hebben. Soms hebben we hiervoor wel eens de boot gemist. Risico’s durven nemen en naar onze harten luisteren is wat we nu zoveel mogelijk proberen te doen.”

Wat hadden jullie achteraf gezien graag willen weten over het bereiken van jullie goals toen jullie daarmee begonnen?

Pris en Eve: ”Wij hebben altijd enorm vanuit ons gevoel gewerkt. Misschien als we nog duidelijker onze doelen hadden gedefinieerd, dat we sneller stappen hadden kunnen maken in groei. Maar, aan de andere kant, genieten van alles wat we in de tussentijd meemaken, van ons dagelijks leven op Bali, op shoot naar Hawaii en Tahiti voor onze klanten, influencer trips maken naar LA en Marrakech en ga zo maar door… we zijn vooral enorm dankbaar voor dit allemaal!”

Wie is jullie favoriete goaldigger?

Pris en Eve: ”Onlangs heeft ons beste vriendinnetje Ginny haar eigen boek ‘Ginny Werkt’ gelanceerd. Absoluut onze number one inspirerende goaldigger! Zo mooi om te zien hoe ze door haar werk en personal struggles zoiets krachtigs heeft kunnen opbouwen en daarmee andere meiden en vrouwen inspireert om hun droombaan te vinden. Ook hebben we op Bali enorm veel ondernemende vriendinnen, die o.a. hun eigen vegan food cafés en kledingmerken runnen. Super inspirerend en aanstekelijk voor je eigen ondernemerschap, heel dankbaar dat wij ons kunnen omringen met deze geweldige babes! Daarnaast zijn we all-time fans van business chicks Sofia Amuroso en Cleo Wade Haar boek heet Heart Talk, als je die nog niet gelezen hebt, doen!”

Wat zeggen jullie tegen jezelf als je een moment hebt waarop je het even niet zit zitten?

Pris en Eve: ”Koffietje? Haha. Het is meer dat we dan wat gaan doen. Even de oceaan in, surfen, hoofd leeg maken. Of met onze mannen en vriendinnen uit eten en genieten van elkaar.”

In welke outfit voelen jullie je ‘on top of the world’?

Pris en Eve: ”In Bali is dat een luchtig zomerjurkje. Op de scooter naar meetings en zweten op afspraak in onze kledingfabrieken, dan wil je vooral dat het comforabel zit. We dragen veel Australische merken zoals Faithfull the Brand en Yoli & Otis. En natuurlijk mag een Gooseberry Intimates lingerie setje niet ontbreken onder elke outfit. We shooten voor onze Instagram ook veel content voor wereldwijde swimwear merken, dus we moeten zeggen dat dat zeker ook een van onze favoriete werk outfits is, haha. Als we in Biarritz of Amsterdam zijn houden we vooral van opvallende prints of mooie basic combinaties op denim. Ook dan zijn we vaak druk en onderweg, dus op hoge hakken zul je ons niet snel tegenkomen.”

Wat is het beste advies dat jullie ooit gekregen hebben?

Pris en Eve: ”Van onze mama’s: altijd naar je hart luisteren. Dat is toch het beste wat je kan doen, zeker in deze huidige wereld vol prikkels op onder andere Social Media en druk om te presteren en altijd maar dingen beter te moeten doen. Soms kan je jezelf betrappen dat je te veel naar anderen kijkt, en daardoor je eigen kracht verliest. Bij jezelf blijven en naar je eigen gevoel luisteren. De rust en liefde van onze mama’s gronden ons elke keer weer opnieuw.”

Hoe zorgen jullie voor peace of mind terwijl jullie een druk leven leiden?

Pris en Eve: ”Voor ons is sporten de uitlaatklep! Elke dag even lekker zweten en hoofd leegmaken. Pris surft of gaat naar F45. Eve gaat voor barreclass of Tahitian dance. Of samen een lange strandwandeling maken tijdens sunset, al een tijdje niet gedaan moeten we maar weer eens doen.”

Hoe belangrijk is jullie innercircle bij het bereiken van je goal?

Pris en Eve: ”Essentieel! Find your tribe and love them hard. We zijn omringt met een enorme supportive familie en vriendenkring. Heel blij zijn we ook met veel creatieve, ondernemende vrienden met wie we kunnen sparren. En daarnaast hebben we altijd onze mannen Arnaud (van Pris) en Stephen (van Eve) die onze steun en toeverlaat zijn en elke stap in onze journey mee zetten.”

Wat is jullie definitie van succes?

Pris en Eve: ”Dingen doen waar je blij van wordt en heel veel energie van krijgt.”

In het kader van sharing is caring, heb je nog tips voor onze lezers die zelf een goal nastreven?

Pris en Eve: ”Dan komen we toch weer terug op wat we eerder hebben genoemd. Ga vooral dingen DOEN. Go for it, zodat je nooit hoeft te denken “What if?” Je ziet wel waar het toe leidt. Je hoeft niet altijd een heel duidelijk plan te hebben, je pad kan zich ook vanzelf openbaren. Zoals het bij ons heeft gedaan door een ticket naar Bali te boeken 10 jaar geleden. Elke kleine stap is een stap de goede richting op en je kan altijd nog terug of een andere weg inslaan. Soms werk je te lang aan een heel plan maar is het vooral onzekerheid wat je stiekem tegenhoudt er echt voor te gaan. Als je alleen werkt, zoek je support tribe want dat zal je helpen om door te zetten op pittige momenten.”

Psst…Wil nog meer tips en je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content, een besloten netwerk Goaldigger vrouwen en bereik samen je carrière goals.
Kom naar The Goaldiggers Club Session -Een dag vol inspiratie, masterclasses, Q&A’s, netwerkmogelijkheden met inspirerende vrouwen, headshots voor je LinkedIn profiel, een netwerkborrel, goodiebag en meer.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand