Ambitieus en single? Deze 4 tips van dating coach Nathalie van Wingerden moet je lezen

Nathalie van Wingerden is member van The Goaldiggers Club en is in het dagelijks leven datingcoach. Met MeetCute coacht zij vrouwen waarbij in het leven eigenlijk alles lukt, behalve de liefde. In het kader van sharing is caring delen de members regelmatig hun tips en tricks met jullie. Nathalie wil het graag met jullie hebben over hoe je door het bewust inzetten van je vrouwelijke energie het verschil kunt maken tijdens het daten.  

 NATHALIE VAN WINGERDEN
Je hebt een leuk, druk leven. Alles loopt eigenlijk best lekker. Behalve de liefde… Dat wil maar niet lukken. Herkenbaar? Dan moet je de tips van datingcoach Nathalie van Wingerden echt even lezen. Met haar bedrijf MeetCute coacht deze goaldigger on daily basis heel wat superleuke, succesvolle vrouwen die vastlopen in de liefde. Wat haar opvalt is dat veel van haar klanten dagelijks hun mannelijke energie inzetten, zo ook in de liefde. En dat is nou nét waar het vaak op spaak loopt tijdens het daten.

Hold up! Wat is mannelijke en vrouwelijke energie?

Nathalie: “We hebben allemaal zowel mannelijke als vrouwelijke energie in ons. De een is niet beter dan de ander, ze zijn alleen verschillend, denk aan yin en yang.
“Mannelijke energie helpt je om jezelf te laten zien in de wereld. Mannelijke energie leidt tot daadkracht, grenzen stellen en zorgt ervoor dat we ondernemend zijn. Mannelijke energie staat voor controle, zorgen (dat de ander oké of gelukkig is), redden, de leiding nemen en vanuit ratio handelen. Als goaldigger is deze energie waarschijnlijk heel herkenbaar voor je. Logisch, want door het inzetten van deze energie kom je van a naar b. Onmisbaar dus.
“Vrouwelijke energie is een zachte, ontvankelijke energie. Bij vrouwelijke energie moet je denken aan intuïtie, emotie en go with the flow. Vrouwelijke energie handelt veel meer vanuit gevoel. Ze durft de ander de leiding te laten nemen, is open en durft kwetsbaar te zijn. Het is een hele mooie, wijze energie. Op een hele andere manier dan de mannelijke energie is vrouwelijke energie heel krachtig.
“Bij alles wat we doen, kunnen we kiezen vanuit welke energie we handelen. Omdat je in het dagelijks leven zo vaak en bijna automatisch vanuit je mannelijke energie opereert, is het lastig om ineens om te schakelen naar vrouwelijke energie op het moment dat je aan het daten bent. Toch is dat wel een aanrader, zeker indien je een man zoekt met mannelijke energie en je niet het gevoel wilt hebben dat je zelf steeds de kar moet trekken.”

1. Wees je bewust van welke energie je inzet bij het daten

In het daten ziet een vrouw die vanuit haar mannelijke energie handelt er zo uit:
Zij neemt het initiatief: tekst, appt en belt als eerste of het meeste. Zij stelt voor om af te spreken. Zij doet suggesties of regelt de date. Zij wil per se betalen of laat zich echt niet trakteren. Ze voelt het aan alles: zij wil de controle houden. Ze denkt er veel over na en wil al snel weten waar dit alles naartoe leidt (hebben we nu wat?).
Dat is dus hoe een vrouw eruitziet die tijdens het daten opereert vanuit mannelijke energie. Dit werkt vaak niet, tenzij je op zoek bent naar een man met veel vrouwelijke energie. Maar de meeste vrouwen zoeken dit niet in een partner. En de meeste mannen worden niet warm van een vrouw die veel mannelijke energie inzet. Een man omschreef het als volgt:
“WHEN A WOMAN IS COMPETITIVE WITH A MAN,
HE MAY ADMIRE AND RESPECT HER IN THE CORPORATE WORLD.
BUT WHEN IT COMES TO LOVE, A MAN ISN’T LOOKING FOR
A WOMAN TO BE A BETTER MAN THAN HE IS.”
Get it? De kunst is om tijdens het daten die mannelijke energie eens wat verder naar achter te schuiven en meer vanuit je vrouwelijke energie te opereren.

2. Oefen met vrouwelijke energie

Oké, vrouwelijke energie inzetten tijdens het daten werkt. Maar hoe dan? Waar het op neerkomt, is eigenlijk dat je die ‘getting shit done’-mentaliteit even wat zachter zet. Dat doe je door heel bewust je gevoel te volgen. Gebruik je intuïtie als je kompas. Focus je niet te veel op de vraag ‘Waar gaat dit heen?’ of ‘Vindt hij mij leuk?’ Probeer niet te controleren. Focus je eerder op wat voor gevoel die ander jou geeft, een fijn gevoel of juist niet?

3. Accepteer & let it be

Accepteer het als hij iets voor je wil doen. Schiet niet gelijk in de verdedigende rol als hij bijvoorbeeld de deur voor je wil openhouden. Laat hem ook gewoon trakteren als hij dat voorstelt. En maak er geen (haantjes)gevecht van als hij wil betalen. Ja, je kunt zelf de deur openhouden en je verdient je eigen centen. Maar voelt het niet sterk als je kunt accepteren dat iemand iets voor jou doet, ondanks dat je het ook zelf kunt?

4. Leun naar achteren

Leuk naar achteren en laat hem een beetje op jou jagen. Waarschijnlijk is je oma het met deze tip eens. Het klinkt behoorlijk ouderwets en past niet echt in het girlpower-beeld. Althans, zo lijkt het. Maar het is niet zo. Het wil namelijk niet zeggen dat je als een passief meisje wacht tot iemand je vangt. Of dat je een spel moet spelen om hard to get te lijken. Het gaat er meer om dat je niet zo met hem bezig bent, omdat je gewoon echt een leuk en exciting leven hebt. Dat je hem niet al te snel op een voetstuk zet en comfortabel bent met het idee dat je niet weet waar het naartoe gaat (relatie of niet?). Een goede manier om te checken of jij niet te veel in de jaagmodus zit, is door hem het tempo te laten bepalen qua appen en bellen.
Stel je vragen aan Nathalie!
Morgen vindt er een take over plaats op onze Instagram waar Nathalie haar tips en learnings met jou deelt en jij bij haar terecht kunt met al jouw vragen.

Win een gratis datingsessie met Nathalie
Kun jij nog meer datingtips gebruiken? Nathalie geeft een persoonlijke sessie weg t.w.v. € 95,- aan een single goaldigger die wel een positieve boost in haar liefdesleven kan gebruiken. Durf jij dat aan? Stuur dan een mailtje naar nathalie@meetcute.nl en maak kans op een gratis sessie!

Psst…Wil je je omringen met like-minded vrouwen net zo ambitieus als jij?

Word member -Zet inspiratie om naar actie met exclusieve content, een besloten netwerk Goaldigger vrouwen en bereik samen je carrière goals.
Kom naar The Goaldiggers Club Session -Een dag vol inspiratie, masterclasses, Q&A’s, netwerkmogelijkheden met inspirerende vrouwen, headshots voor je LinkedIn profiel, een netwerkborrel, goodiebag en meer.
 

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand