Vraag het The Goaldiggers Club members: ”Wat is jouw grootste failure en hoe heb je dit voor jezelf omgezet in een leermoment?''


Als goaldigger laat jij je vast graag inspireren door andere vrouwen uit jouw netwerk. Niet dan? Iedere maand vragen wij advies aan de members van The Goaldiggers Club. Deze keer legden wij ze de volgende vraag voor: ”Wat was voor jou een cruciaal moment dat het niet liep op de manier dat jij dit voor ogen had? Ofwel: wat is jouw grootste failure? En hoe heb je dit vervolgens voor jezelf omgezet in een leermoment?’’
Meer weten over het membership van The Goaldiggers Club? Scroll snel naar beneden.
 

Sharon de Rooij, founder van Lady Lawyer
Sharon de Rooij werkt sinds begin dit jaar als Lady Lawyer, jurist voor met name ondernemers. Met Lady Lawyer wil ze op een informele manier het formele mogelijk maken.
Sharon: ‘’In mijn aller drukste maand (lees: de maand dat de AVG in werking trad, iedereen zijn privacyverklaring op tijd wilde ontvangen en ik non-stop werkte) raakte ik het overzicht in mijn administratie kwijt. Hoewel ik een echt lijstjesmeisje ben en het normaal gesproken dus echt juist heel leuk vind om met lijstjes, tabellen en voortgang in processen te werken. Maar door de drukte lag mijn focus dus enkel bij het opstellen van. Ik had destijds twee klanten met letterlijk dezelfde naam. Normaal gesproken hield ik precies bij in welk stapje van het proces ze waren. Dit dacht ik nu ook te doen, maar helaas net bij de verkeerde persoon. Ik stuurde dus de verkeerde persoon al de eindfactuur terwijl die nog geen document van me gehad en degene die al maanden geleden een aanbetaling had gedaan, had dus nog steeds niets van me gehoord door de naamverwisseling. Ik voelde me echt ontzettend lullig door de mix-up. Beide personen reageerden gelukkig super begripvol en ik heb de persoon die veel te lang moest wachten uiteraard een korting gegeven. Vanaf dat moment staat goede administratie voor mij altijd op nummer één, hoe druk ook.’’
Soraya Roosen, founder SloQ en medevennoot de Zinkspecialist
Soraya Roosen is ruim 10 jaar ondernemer in het familiebedrijf van haar en haar man, de Zinkspecialist. Zo’n anderhalf jaar geleden heeft ze daarnaast haar eigen bedrijf opgezet, SloQ.
Soraya: ‘’Dit verhaal gaat over het familiebedrijf die mijn man en ik zo’n tien jaar geleden gestart zijn. Eerst een bouwbedrijf en daarna zijn we ons gaan specialiseren in zinken dakgoten. Het was een ontzettend hectische tijd aangezien ik op dat moment zwanger was en we bijna een verbouwing afgerond hadden die al zo’n vijf jaar duurde. We hadden al een tijd iemand ingehuurd die met mijn man mee ging om de projecten uit te voeren. Dat was een ontzettende goede samenwerking en op het moment dat het mij teveel werd, en ik zwanger was van de derde, stelde die man voor om vennoot te worden. Dat voelde aan als een redding en hebben we met beide handen aangenomen. Vanaf de dag dat de handtekeningen gezet waren ging het al mis. De verhoudingen waren logischerwijs anders geworden. Wij hadden een stukje vrijheid verloren en we bleken een hele andere koers te willen volgen dan onze nieuwe vennoot, waardoor de groei van het bedrijf stopte. Uiteindelijk hebben we de stekker eruit getrokken. Maar het heeft ons heel veel geld gekost en het had een ellendige nasmaak. Al met al hebben we er een hoop van geleerd. Inmiddels hebben we een nieuwe vennoot, het broertje van mijn man, en we hebben alle afspraken en de verhoudingen goed op papier vast gelegd. Het is een wijze les voor ons geweest dat je niet zomaar met iemand in zee moet gaan want het geeft een hoop stress en kan jouw bedrijf in gevaar brengen. Iedere afspraak, zeker als het om geld en bepaalde rechten gaat, moet goed op papier gezet worden. Het maakt niet uit hoe goed het gevoel is over de samenwerking of hoeveel vertrouwen er is. Als er onenigheid komt dan veranderd de mens.’’
Eve, founder The Goaldiggers Club
Met The Goaldiggers Club deelt Eve verhalen van- en voor ondernemende vrouwen om hen de mogelijkheid te bieden om het gesprek met elkaar aan te gaan en tips & tricks uit te wisselen.
Eve: “Ik had iemand ooit eens geïnterviewd voor een artikel. De input van het artikel zou ook worden verwerkt in een persbericht. Na het interview heb ik het artikel en persbericht uitgewerkt en doorgestuurd ter controle. Er bleek wat info te zijn gedeeld die nog vertrouwelijk was en niet naar buiten mocht komen, dus dat moest worden weggehaald. Ik heb het artikel aangepast, maar door een miscommunicatie was het verwerken van de aanpassingen in het persbericht dat werd verstuurd naar magazines en belangrijke media in Nederland er doorheen geglipt. Toen ik erachter kwam wilde ik het liefst onder de dekens kruipen. Een online artikel kan je zo aanpassen, maar het persbericht was er al uit gestuurd. Wat als een belangrijk medium net die informatie uit het persbericht zou overnemen? Aan de andere kant was de kans klein dat het nieuws werd opgepikt en dat tegelijkertijd net dat stukje werd gecommuniceerd, het was namelijk maar een klein detail. Ook al was de kans klein en wilde ik het graag aan me voorbij laten gaan: ik wist dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen en met een kloppend hart pakte ik de telefoon om diegene op de hoogte te stellen van wat er was gebeurd. Tuurlijk was ze daar niet blij mee, maar ze kon het goed relativeren en gaf aan dat ze het fijn vond dat ik het eerlijk had laten weten. Uiteindelijk heeft niemand het opgepikt en als dit wel was gebeurd zouden we daar vast ook een passende oplossing op vinden. Sta niet te lang stil bij fouten. Het mag heel even, maar richt je vooral op de oplossing en neem zo ownership voor je fouten. Dat wordt door anderen uiteindelijk het meest gewaardeerd. Denk daarna na wat je in het vervolg anders kan doen. Om te voorkomen dat dit soort taken er voortaan nog doorheen glippen werken we bij The Goaddiggers Club tegenwoordig met de project management tool Trello.”
 
Word ook member van The Goaldiggers Club
Wil jij ook samen met andere ambitieuze goaldiggers flinke stappen maken in jouw carrière? The Goaldiggers Club opent haar deuren en helpt jou naar the next level met The Goaldiggers Club Membership. Als member krijg je exclusief toegang tot de beelden van The Goaldigger Club Session, hand-outs met alle learnings van de sprekers, worksheets om met je doelen aan de slag te gaan, netwerkborrels, 30% korting op The Goaldiggers Club Session en nog veel meer. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep en is er maandelijks een Q&A met Eve waar zij antwoorden geeft op al jouw ondernemersvragen. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar doe je dat samen met The Goaldiggers Club. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand