Goaldigger Talk met Ginny Ramkisoen, auteur ‘Ginny werkt’

Ginny Ramkisoen is ervaringsdeskundige op het gebied van werk en carrière en kijkt bewust naar hoe ze een bijdrage kan leveren aan de wereld. Vorige week lanceerde ze haar boek ‘Ginny werkt’. Met dit boek laat ze zien hoe iedereen zijn of haar droombaan kan vinden. Oftewel, de baan die precies past bij wie jij bent en wat jij wilt. In deze Goaldigger Talk deelt Ginny wat er allemaal komt kijken bij het najagen van haar goals en deelt ze haar learnings: “Ik heb het meest geleerd van falen en op mijn bek gaan. Als je geen fouten maakt, heb je ook niks om van te leren.”


Ginny Ramkisoen
Na bijna tien jaar in de muziek- en entertainmentbranche te hebben gewerkt en een flink aantal succesvolle, vrijwillige koppelingen tussen bedrijf en persoon te hebben gemaakt, besloot Ginny in 2013 haar persoonlijke- en zakelijke, veelal creatieve netwerk samen te bundelen tot het carrièreplatform Vacature Via Ginny. Door als eerste in Nederland werkgever en werknemer via social media met elkaar te verbinden haalde Ginny een flinke bezem door de ingekakte banenbranche. Gewilde vacatures, een informele tone-of-voice, een organische word-of-mouth en een innovatieve manier van werven spraken zowel kandidaten als grote- en kleine bedrijven aan. Zo groeide Vacature Via Ginny al snel uit tot de go-to jobsite voor te gekke banen.
Momenteel is ze aangekomen in een nieuwe fase in haar carrière waarin ze net is gestopt met haar functie als Creative Director van haar bedrijf. Ze was toe aan iets nieuws en wilde uit haar comfortzone stappen. Zo heeft ze afgelopen week haar eerste boek gelanceerd, genaamd ‘Ginny werkt’. Dit is de jobguide voor jouw droombaan, waarin ze lezers vertel hoe ze een droombaan kunnen vinden. Dat was voor nu haar grote doel en mijlpaal. De volgende stap is om de tijd te nemen voor nieuwe goals en dromen. Ondertussen heeft ze zeven weken lang een aantal uur als gastdocent gewerkt op de Herman Brood Academie in Utrecht.

Wat is op dit moment je goal?

Ginny: ”Omdat ik net zo’n bijzonder mooi en groot goal heb behaald, heb ik nu ruimte voor nieuwe goals. Ik wil momenteel zoveel, dus ik moet echt even nadenken over waar mijn prioriteiten gaan liggen de aankomende maanden, jaren. Zo heb ik een goede pitch voor een nieuw platform klaarliggen, maar ook illustreren geeft me veel voldoening. Ik ben me ook steeds sterker aan het ontwikkelen als spreker op het gebied van werk en ik wil graag een tweede boek maken. Oké, misschien heb ik die goals toch wel al bepaald haha.”

Welke acties onderneem je om dat goal te bereiken?

Ginny: ”Ik ben altijd bezig met mijn goals en ik laat ze maar moeilijk los. Soms te moeilijk, dan is het echt tijd om iets meer aan mijn rust en ontspanning te denken. Over het algemeen kan ik echt tot diep in de nacht bezig zijn met projecten, omdat ik al mijn uren in het dichterbij brengen van mijn goals wil stoppen. De actie die ik dus onderneem is gewoon kei- en keihard werken.”

 Wat zie jij als jouw grootste uitdaging?

Ginny: ”De work-life balance bewaken, want voor ik het weet loop ik mezelf voorbij en ben ik alleen nog maar bezig met mijn dromen verwezenlijken en besef ik me bijvoorbeeld niet dat ik nu al bepaalde dromen realiseer. Ik kan dus best wat vaker in het ‘nu’ leven en genieten van mijn goals, in plaats van weer keihard door te sprinten naar de volgende. Iets minder veeleisend zijn ook.”

Welke prestatie tot nu toe ben je het meest trots op?

Ginny: ”Op het uitbrengen van mijn boek. Dat is een jeugddroom en deze droom wilde ik hoe dan ook ooit realiseren. Dat is nu gelukt en dat is het gekste en leukste gevoel ooit. Nog nooit was iets zo tastbaar als ‘Ginny werkt’ voor mij is. Daarnaast ben ik heel trots op wat ik heb bereikt in mijn leven. En dan heb ik het niet per se over werk, maar over de mensen die ik mijn vrienden en familie mag noemen. Dat is voor mij het echte succes. Ik doe wat ik leuk vind, ken mezelf door en door en weet waar mijn behoeftes, krachten en valkuilen liggen. Dat maakt het leven een stuk makkelijker en tegelijkertijd een stuk interessanter.”

Kan je een iets noemen waar je veel van geleerd hebt?

Ginny: ”Ik heb het meest geleerd van falen en op mijn bek gaan. Als je geen fouten maakt, heb je ook niks om van te leren. Vroeger kon ik echt megahard van mezelf balen, maar het is al gebeurd. Je kan dan net zo goed kijken waar het mis is gegaan en het als een les beschouwen voor de toekomst.”

Wie zie jij als goaldiggers?

Ginny: ”Ik vind Leandra Medine top. Niet per se omdat ik evenveel affiniteit heb met mode, maar omdat ze een platform heeft neergezet waar ze mensen daadwerkelijk mee inspireert en een goed gevoel kan geven. Dat alles op basis van haar leuke, nuchtere persoonlijkheid.”

In welke outfit voel jij je ‘on top of the world’?

Ginny: ”Als ik een outfit draag waar ik me comfortabel in voel, als in ‘zelfverzekerd’. Dat is meestal een broek met flarepijpen, een strakke top en een paar gympen of hakken eronder. En een good hairday mag hierbij niet ontbreken.”

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?

Ginny: ”Als er een probleem is en je kan er iets aan doen, dan is er niets aan de hand. Als er een probleem is en je kan er wel wat aan doen, dan is er ook niets aan de hand. Dat heeft me eigenlijk laten zien, dat je die controle soms echt moet loslaten en je niet o-ver-al druk om hoeft te maken.”

Wat zeg je tegen jezelf als je een moment hebt waarop je het even niet zit zitten?

Ginny: ”Dat dat prima is en ik die gevoelens er mag laten zijn, omdat ik weet dat het vanzelf wel weer goedkomt. Even een moment om gewoon extra lief tegen mezelf te zijn en te accepteren dat dit voor nu de situatie is, maar het niet blijvend zal zijn.”

Hoe zorg jij voor peace of mind terwijl je een druk leven leidt?

Ginny: ”Ik probeer af en toe te mediteren. Soms ga ik naar Pilates en ik gebruik de meditatie-app Breathe. Maar waar ik het meest aan heb is mijn bad, waar ik voornamelijk in de koude wintermaanden iedere dag in lig of op momenten dat ik veel stress ervaar.”

Hoe belangrijk is jouw innercircle bij het bereiken van je goal?

Ginny: ”Mijn innercircle is alles. Ik kan alles met ze bespreken en hoe moeilijk ik het ook heb op carrièregebied, het is allemaal niet zo belangrijk als de liefde van mijn vrienden en familie. Mijn echte vrienden zijn er altijd voor me, no matter what. Je kunt nog zo ‘succesvol’ zijn, als je geen goede basis om je heen hebt gecreëerd, dan ben je maar arm denk ik dan.”

Wat is jouw definitie van succes?

Ginny: ”Gezondheid, tevredenheid, acceptatie. Eigenlijk kan je mijn definitie van geluk ook weer terugvinden in wat ik onder succes versta.”

Wat had je achteraf gezien graag willen weten over het bereiken van je goal toen je daarmee begon?

Ginny: ”Hoe ontzettend mega heftig en intensief een schrijfproces van een boek is. Dat is geen kattenpis en totaal niet te vergelijken met het schrijven van artikelen. It’s a whole different ballgame. Je bent er 24/7 mee bezig en je moet, afhankelijk van het genre, echt goed nadenken over wat je mensen wil meegeven.”

Welke tip zou je jezelf achteraf geven omtrent het bereiken van je goals?

Ginny: ”Accepteer dat creativiteit niet (altijd) op commando uit je voortvloeit en bespaar je de frustratie. Het komt zoals het komt!”

In het kader van sharing is caring, heb je nog tips voor onze lezers die zelf een goal nastreven?

Ginny: ”Begin! Doe het. Als je de motivatie hebt en je bent bereid om voor je doel te werken, dan kom je er echt. Je moet alleen laten varen dat alles op jouw tempo moet gaan en niet te hoge eisen stellen aan hoe snel je je goal moet behalen, want dan werk je jezelf alleen maar tegen.”

Join The Goaldiggers Club en word member

Wil jij ook tips van andere vrouwen en samen met Eve en andere ambitieuze goaldiggers flinke stappen maken in jouw carrière? The Goaldiggers Club opent haar deuren en helpt jou naar the next level met The Goaldiggers Club Membership. Als member krijg je exclusief toegang tot de beelden van The Goaldigger Club Session, hand-outs met alle learnings van de sprekers, worksheets om met je doelen aan de slag te gaan, netwerkborrels, 30% korting op The Goaldiggers Club Session en nog veel meer. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep en is er maandelijks een Q&A met Eve waar zij antwoorden geeft op al jouw ondernemersvragen. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar doe je dat samen met The Goaldiggers Club. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.
 
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand