10 quotes uit The Goaldiggers Club Session #5 waardoor jij je skills en werkwijze verbetert

Het komt wel eens voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een duwtje in de rug met advies, tips of een inspirerende quote geeft je dan vaak weer richting. Om altijd goed advies bij de hand te hebben, selecteerden wij voor jullie de tien meest inspirerende en leerzame quotes uit vijfde editie van The Gaoldiggers Club Session.
Fotografie door Chantelle Laurent Photography

The Goaldiggers Club Session #5

1. “Blijf altijd werken volgens jouw visie” – Anne de Buck, founder Your Little Black Book

Zorg dat je niet afwijkt van jouw visie. Wanneer je met mensen of klanten moet samenwerken waarbij je niet je eigen visie kunt volgen, is het tijd om afscheid te nemen. Geloof in de koers die je hebt uitgestippeld en wordt hier ook harder in wanneer anderen dit willen veranderen.

2. “Probeer geen beren op de weg te zien.” – Tineke Meerder, founder van Weddingdeco.nl, Partydeco.nl en Welovedeco.nl

Terwijl haar ouders zich zorgen maakten toen ze stopte met haar vaste baan, zag Tineke zelf helemaal geen beren op de weg. Ze geloofde helemaal in haar eigen idee. Volgens Tineke lukt het ook alleen met die instelling. Je moet niet bang zijn om een hele tijd op een houtje te bijten. Om kosten te besparen zei Tineke o.a. al haar abonnementen op en ging ze niet meer uit eten.

3. “Om een gezonde onderneming neer te zetten, moet je ook als mens willen groeien.” – Esther van Diepen, founder Mom in Balance

In een groeiende organisatie, moet je ook zelf willen groeien. Het is belangrijk na te denken over wat jij als ondernemer nodig hebt om je business te blijven runnen. Kijk ook naar andere ondernemers, deel je kennis en ga met ze sparren. Zo weet je wat er nodig is om de volgende stap te nemen.

4. “Everyday is a chance to get better.” – Wendy Bogers, founder Ligo

Elke dag heb je een nieuwe kans om beter te worden. Evalueren is daarom ontzettend belangrijk. Vragen wat je beter had kunnen doen, is natuurlijk ontzettend moeilijk en lijkt ook onnodig als een samenwerking goed is gegaan. Maar ook dan is het volgens Wendy cruciaal om feedback te krijgen. Zo ben je in staat jezelf te verbeteren en nieuwe dingen te leren.
 

5. “Leun niet achterover als het goed gaat. Blijf altijd scherp” – Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggersclub

Wanneer zaken goed gaan, ga je er vaak vanuit dat dit ook de beste manier is. Maar als je kritisch blijft en altijd vragen blijft stellen, kan het je veel tijd schelen of zelfs kosten besparen. Zo vertelt ook Tineke Meerder dat zij haar leveranciers een lager tarief heeft gevraagd, toen ze meer ging produceren. En met het geld dat zij hierdoor bespaart, kan haar onderneming nu nog meer groeien.

6. “Loopt er bloed uit? Nee. Oké, morgen weer een dag.” – Saar Koningsberger & Jessica Scholten, founders Lakwerk

Als ondernemer ben je vaak erg kritisch naar jezelf, maar het werkt uiteindelijk beter om soms even gas terug te nemen, het los te laten en prioriteiten te herzien. Dan zie je ‘the bigger picture’ en weet je het zelfs beter op te lossen.

The Goaldiggers Club Session #5

7. “Het is een lange adem, dus doe iets wat dichtbij je hart ligt” – Anne de Buck, founder Your Little Black Book

Het kost veel doorzettingsvermogen om een succes te maken van je business. Daarom is belangrijk dat je onderneemt vanuit je eigen interesse en vanuit je hart. Dit helpt je, voornamelijk in het begin, om door te gaan en de energie ervoor te houden.

8. “Geef niet direct op, maar kijk waar je aan kunt sleutelen.” – Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggersclub

Dat iets niet lukt, betekent niet direct dat je het moet opgeven. Je kunt het best eerst kijken wat er niet goed werkt en waarom het je niet lukt. Levert je idee bijvoorbeeld nog geen geld op? Kijk dan of je je verdienmodel kunt tweaken. Of vraag mensen om hulp. Tips en tricks van anderen kunnen soms je ogen openen en je helpen dingen te veranderen.

9. “Kijk goed waar je kracht ligt” – Esther van Diepen, founder Mom in Balance

Doe alleen waar jij goed in bent en besteed uit waar je niet goed in bent. En geef ook toe wat je zelf beter zou kunnen doen. Hier groei je juist van.

10. “Samenwerken is de sleutel tot je eigen succes” – Lena Sommerdijk, founder L’Agency.

In haar masterclass vertelt Lena dat er geen concurrentie bestaat, omdat je gewoonweg nooit in andermans brein kunt kijken. Het is daarom juist heel goed om met iemand in gesprek te gaan, samen te werken en te sparren in plaats van bang te zijn dat je door die persoon een marktaandeel verliest.
 

Wil je meer tips, tricks en learnings van de inspirerende sprekers van The Goaldiggers Club Session?

Als member krijg je exclusief toegang tot de beelden van The Goaldigger Club Session, hand-outs met alle learnings van de sprekers en nog veel meer. Daarnaast ontvang je altijd 30% korting voor The Goaldiggers Club Session. Meld je hier aan als clubmember en scoor vast je early bird ticket voor de editie op 9 december!
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram did not return a 200.
Sluit Menu