De coaches van The Goaldiggers Club Session geven antwoord op de meest gestelde vragen in de coach corner

Tijdens The Goaldiggers Club Session op zondag 30 september in W Amsterdam staan er tijdens de powerbreak drie business coaches voor je klaar in de coach corner. Tijdens een 10-minuten durende speeddate session kan je een van de coaches jouw brandende ondernemersvraag stellen. Wij stellen de drie coaches aan je voor en zij geven je alvast de drie meest gestelde vragen tijdens The Goaldiggers Club Session in de coach corner. 
Fotografie: Chantalle Laurent Photography

Vraag – ‘’Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen om mijn plan en ideeën uit te werken. Welke keuze kan ik nu het beste maken om te komen waar ik wil?’’

 
Gerlinde van der Struijk helpt graag mensen die wel de ideeën hebben, maar niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. Vaak kunnen mensen vol enthousiasme over hun plannen vertellen om ze vervolgens in de koelkast te zetten voor een later moment, wat nooit komt. Gerlinde laat graag zien dat je het wel kan en helpt je in haar trainingen doelgericht je plannen te verwezenlijken. 
Gelinde: ‘’Vaak begint het ermee dat mensen ‘iets’ anders willen of vaag een stip op de horizon hebben waar ze mee aan de slag willen. Om écht in actie over te gaan en te weten welke stappen je kunt gaan zetten, is het belangrijk dat je een zo duidelijk mogelijk beeld hebt van je doel. Dit begint bij het visualiseren van je doel. ‘Hoe ziet je dag er dan uit?’ ‘Met wie ga je om?’ En bij wijze van spreken: ‘Welke kleding draag je en waar ben je?’ Wat bij creatievelingen ook vaak helpt is het maken van een moodboard of via Pinterest verschillende ideeën pinnen zodat je daarop voort kunt werken. Als je dit zo uitgebreid mogelijk hebt genoteerd dan is stap twee het maken van een planning. Maak je planning tot drie maanden vooruit en zorg voor een gedetailleerde planning voor de eerste week. Gaandeweg zal er vast van alles anders worden. Planning zijn een houvast, dit is niet in beton gegoten. Een planning zorgt ervoor dat je in actie komt en je je taken gestructureerd kunt uitvoeren. Stel dat je ontzettend veel ideeën hebt maar niet weet waar je moet beginnen, begin dan met één daarvan. Je merkt gaandeweg vanzelf of dit idee gaat werken of dat je elementen uit andere ideeën erbij moet betrekken om het tot een succes te maken. Learning by doing!
 

Vraag’Ik heb allemaal stemmetjes in mijn hoofd en ik zie beren op de weg, hoe ga ik daarmee om?’’

 
Glancy van Elst helpt ambitieuze (startende) ondernemers om hun zelfvertrouwen en zichtbaarheid te verdubbelen zodat zij vol vertrouwen zichtbaar zichzelf durven zijn. Glancy is al 15 jaar ondernemer en heeft al heel wat vrouwen geholpen met hun onderneming, zelfvertrouwen en zichtbaarheid.
Glancy: ‘’Bij iedereen spoken er wel eens stemmetjes door het hoofd. Natuurlijk is ondernemen spannend, maar zie het vooral als een mooie uitdaging en iets leuks. Geef de stemmetjes in je hoofd niet de overhand, maar luister er wel naar. Ze kunnen je namelijk op scherp zetten door antwoorden voor jezelf op te schrijven. Praten met andere ondernemers over je plannen kan ook erg ophelderend werken. Zij denken namelijk vaak met je mee in plaats van alles naar beneden te halen. Wanneer de beren te groot zijn, dan mag je die gewoon neer schieten (figuurlijk dan). Maar de allerbeste tip is natuurlijk: plan een paar gesprekken in met business coaches en kijk wie je hier het beste mee kan helpen.’’
 

Vraag – ‘’Hoe kan ik bij mezelf blijven en stevig in mijn schoenen staan, juist wanneer de omstandigheden uitdagend zijn?’’

 
Jildou Oostenbrug heeft een achtergrond zowel als merkstrateeg als coach en trainer en dit maakt Jildou een gedegen gesprekspartner op het gebied van visie- en/of identiteitsontwikkeling. Jildou doorziet snel wat er speelt in een persoon, team of organisatie. En kan dit met zorg benoemen en bespreekbaar maken. Niet alleen waar zaken vastlopen, maar juist ook daar waar het potentieel ligt.
Jilldou: ‘’ Je bent goed en geïnspireerd bezig, maar je hebt ook te maken met situaties die je uit je flow halen. Neem bijvoorbeeld lastige of veeleisende klanten, negatieve energie van andere mensen of wellicht zakelijke tegenvallers. Eenvoudig gezegd ontwikkelen we ons als mensen enerzijds inhoudelijk door steeds beter te worden in ons vakgebied en anderzijds persoonlijk, door steeds meer over onszelf en wie we zijn te weten te komen. Vaak richten we ons onbewust meer op het eerste: steeds beter worden en meer kennis vergaren over ons vak. Maar duurzaam zelfvertrouwen ontwikkel je veel sneller door aandacht te geven aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Dan kan je vol zelfvertrouwen blijven, zelfs als je het inhoudelijk even niet weet. Om dichtbij jezelf te kunnen blijven is het belangrijk dat je jezelf goed kent. Mijn tip is om bewust aandacht te besteden aan je professionele identiteit: ‘wie ben je, waar sta je voor, waar geloof je in en wat is jouw unieke kleur en talent?’ Maar bedenk ook: ‘wat is je gevoelige plek?’ En ‘wie of wat haalt je uit je flow en waarom is dat?’ Modder niet door met terugkerende gevoelens, maar pak ze aan en schroom niet om daar hulp bij te vragen. Diepgaand inzicht in kracht en je gevoelige plekken maakt je (veer)krachtig en weerbaar.’’

Kom jij naar de volgende The Goaldiggers Club Session op 30 september?

Heb jij brandende vragen voor onze business coaches en wil jij praktische tips en tricks waar je meteen mee aan de slag kan? Wil jij ook inspirerende vrouwen ontmoeten waarmee jij je learnings kunt delen? Op 30 september is het tijd voor de vijfde editie van The Goaldiggers Club Session. Tijdens The Goaldiggers Club Session verzamelen we een rits inspirerende vrouwen die hun wisdom en learnings met jou delen en creëren we een veilige plek waar je van like-minded vrouwen kunt leren. Wij geloven dat ondernemende vrouwen al hun zakelijke goals kunnen bereiken door elkaar te inspireren en elkaar zo naar een hoger niveau kunnen tillen. Achter een succesvolle vrouw staat een grote club succesvolle vrouwen. Tot 30 september!
Meer weten? Lees hier alles over The Goaldiggers Club Session.
 

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand