Eve's learning of the month: hoe ik de law of attraction toepas om positief te blijven en mijn goals te behalen

In de learning of the month van deze maande deelt Eve hoe ze na het lezen van het boek vraag en het wordt gegeven van Esther en Jerry Hicks  de law of attraction toepast en haar good vibes behoudt om haar goals te behalen.
Fotografie:Iep Bergsma

Eve: “Twee maanden geleden kreeg ik van mijn coach Gerlinde van Der Struijk het boek vraag en het wordt gegeven van Esther en Jerry Hicks. Het boek gaat over de ‘law of attraction’ oftewel: de wet van de aantrekkingskracht. Nu geloof ik vooral in heel hard werken en in actie komen, maar bewust bezig zijn met de dingen waarvan je droomt en het visualiseren is voor mij al jaren een belangrijke basis voor het behalen van mijn goals. Of die goals ook echt uitkomen valt of staat met hoe jij je voelt en of jij diep van binnen gelooft in de dingen waarvan jij droomt.
Waar de wet van de aantrekkingskracht in principe op neerkomt is dat je alle positieve én ook de negatieve dingen die je in het leven overkomen zelf hebt aangetrokken. Om positieve dingen toe te laten in je leven is het dus het allerbelangrijkst dat jij je goed voelt en het volgende weet: ik ben vrij, ik ben krachtig, ik ben goed, ik ben liefde, ik doe ertoe en alles is goed. En nee, gedachtes als: ‘wanneer ik dat heb bereikt ben ik succesvol’, ‘ik moet hard werken om succesvol te worden’, ‘wie zit er te wachten op mijn idee’, horen daar niet bij. Nu is het niet zo dat de wet van de aantrekkingskracht betekent dat je die gedachtes moet wegstoppen of negeren, maar het is wel belangrijk om te zorgen voor een beter gevoel als je deze gedachtes denkt. Je krijgt in het boek goede tips om de gedachtes te erkennen en stap voor stap om te buigen naar een positievere gedachte, waardoor je niet in je negativiteit blijft hangen. Stel je neemt ‘niemand zit te wachten op mijn idee’ als voorbeeld. Je zou het al minder negatief kunnen formuleren met: ‘vast niet iedereen zit te wachten op mijn idee.’ En dan: ‘niet iedereen zit te wachten op mijn idee, maar er zijn vast ook mensen die er wel op zitten te wachten en er wat van kunnen leren. Nog iets positiever: ‘De mensen die er wel op zitten te wachten en er wat van leren kunnen door mijn idee een positieve impact maken.’ Dat voelt al veel beter toch? Je kunt hiermee oefenen door je negatieve gedachte op te schrijven en steeds een iets positievere gedachte te formuleren. Uiteindelijk zal je merken dat je het schrijfblokje niet meer nodig hebt en het automatisch gaat als de gedachtes opkomen.
De gedachten die jij hebt vormen jouw punt van aantrekking en je krijgt waar je aan denkt, of je het wilt of niet. Naarmate je vibratie groeit en krachtiger wordt, krijgt deze uiteindelijk zoveel kracht. De frequenties van wat je denkt en voelt en van wat zich voordoet in jouw ervaring zijn altijd in overeenstemming. Het is daarom heel belangrijk dat jij je niet focust op wat je niet wil of wat je denkt dat je niet kan, omdat je dit dan juist gaat aantrekken. Dit is een lastige, want ik ben heel ongeduldig en als ik iets wil bereiken wil ik het liever vandaag dan morgen. Wat je dan krijgt is dat het gevoel van wat je wil bereiken wordt overschaduwd en je focus komt te liggen op dat het nog niet is gelukt. Dat wordt dan het punt van je aantrekkingskracht en zo gaat het dus juist niet lukken.
Het is dus heel belangrijk om je te focussen op wat je wél wil, maar dat is niet altijd even makkelijk en dat zal je echt moeten trainen. Mediteren met Headspace is voor mij een fijne manier om de strijd aan te gaan met de stemmetjes in mijn hoofd en de negatieve gedachtes te laten verdwijnen. Ik doe het nu elke dag en het zorgt voor rustmomenten in de stroom van al mijn gedachtes. Ook als ik niet aan het mediteren ben en er gedachtes opkomen ga ik vanzelf terug naar de stille plek in mij door te focussen op mijn ademhaling en een paar keer goed in en uit te ademen. Naast mediteren helpen vision boards om te ontsnappen aan negativiteit en te focussen op wat je wel wil. Je bladert tijdschriften door, knipt alles wat bij je dromen, wensen en positieve gedachtes passen uit en plakt de plaatjes en teksten waar je het sterkste gevoel bij hebt op een bord dat je ophangt op een plek als de binnenkant van je kledingkast waar je er elke dag naar kijkt. Je gaat wat je wel wil dan ook echt voelen.
Welke stukje uit het boek mij heel veel geruststelling en vertrouwen heeft gegeven is dat je de weg naar je goals moet vergelijken met een reis dat je van punt A (waar je nu bent) naar punt B (waar je heen wilt) moet zien en dat de wet van de aantrekkingskracht werkt als een navigatiesysteem. Tuurlijk neem je soms een verkeerde afslag waardoor het lijkt alsof je ineens veel verder van je bestemming af lijkt te zijn. Wij kennen dit als failures en tegenslagen, maar het navigatiesysteem vraagt nooit: ‘waar ben je geweest?’ Het vraagt niet: ‘Waarom ben je daar zo lang geweest? Zijn enige opdracht is om je te helpen op de weg van waar je bent en waar je naar toe wilt. Heb dus vertrouwen in dat het gaat lukken en dat je er gaat komen.”

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand