Vraag het The Goaldiggers Club members: ''Hoe zorg je ervoor dat je niet door andere vrouwen wordt geïntimideerd, maar juist geïnspireerd?''

Als goaldigger laat jij je vast graag inspireren door andere vrouwen uit jouw netwerk. Niet dan? Iedere maand vragen wij advies aan de members van The Goaldiggers Club. Deze keer legden wij ze de volgende vraag voor: ”Hoe zorg je ervoor dat je niet door andere vrouwen wordt geïntimideerd, maar juist geïnspireerd?” Meer weten over het membership van The Goaldiggers Club? Scroll snel naar beneden.

”Op het moment dat ik een soortgelijk succes wil als een ander, dan laat ik mij hier zeker door inspireren.”

Soraya Koendjbiharie
Soraya Koendjbiharie, afdelingshoofd digitale communicatie bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants:  ”Ik leg vooral mijn focus op het realiseren van een een goede dienst of product gemeten aan de kwaliteitseisen van klant en organisatie. Wat voor mijn dan succes is, is het behalen of overtreffen van die eisen. De aard van het beestje is dat ik vaak toch ga kijken naar hoe ik mijn plannen en mijzelf kan verbeteren, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik ga het altijd eerst bij mijzelf te raden. Op het moment dat ik een soortgelijk succes wil als een ander, dan laat ik mij hier zeker door inspireren. Zo kijk ik bij andere goaldiggers graag naar hoe zij tot hun successen zijn gekomen en of die weg en de acties die daarbij horen eventueel ook toepasbaar zijn voor mij. In zo’n situatie maak ik altijd eerst een plannetje voor mijzelf. Natuurlijk kijk ik eerst altijd goed of het daadwerkelijk haalbaar voor mij is. ”

”Door jouw persoonlijke kracht naar buiten te laten (durven) komen en er je eigen draai aan te geven, zet jij altijd iets unieks neer.”

Maaike Siegel, founder Green Lush:  ”Persoonlijk denk ik dat iedere vrouw haar eigen unieke visie heeft en haar eigen persoonlijkheid mee brengt in datgene dat ze opzet. Af en toe vind ik het best lastig om de juiste focus te houden, er zijn immers zoveel leuke en mooie dingen waar andere goaldiggers om mij heen mee bezig zijn. Juist door de focus te leggen op het realiseren van mijn droom en door in gesprek te gaan met andere goaldiggers tijdens de Members netwerkborrel, krijg ik weer nieuwe inzichten en inspiratie om verder te gaan met mijn eigen onderneming. Zelfs wanneer iemand 100% hetzelfde doet als jij, geloof ik er toch in dat het een compleet ander product of bedrijf kan worden.  Door jouw persoonlijke kracht naar buiten te laten (durven) komen en er je eigen draai aan te geven, zet jij altijd iets unieks neer. Op een moment dat ik mij toch geïntimideerd voel, probeer ik juist een afspraak met iemand te maken die, voor mijn gevoel, ver boven mij staat. Dit zorgt dan vaak juist voor inspiratie en laat mij de realiteit weer even inzien. Vaak is het namelijk zo dat zij ook een lange weg hebben afgelegd om daar te komen waar ze nu staan. Hoe intimiderend ook, je kan dus juist veel leren van een goaldigger die al een stap op jou voor is. ”All you have to do is listen.” 

”Op social media volg ik echt alleen maar mensen die positiviteit uitdragen en waardoor ik geïnspireerd word.”

Megan Lloyd, social media specialist: ”Ik ben een sucker voor self-help boeken en boeken over het ondernemerschap. Nice girls don’t get the corner office en You are a Badass zijn hier goede voorbeelden van. Iedereen is wel eens moe, kijkt dan naar succesvolle vrouwen en denkt dan: ‘Waarom zij wel en ik niet’. Op zo’n moment helpt het mij enorm om dit soort boeken te lezen en even wat eigen verantwoordelijkheid te nemen. Op social media volg ik ook echt alleen maar mensen die positiviteit uitdragen en waardoor ik geïnspireerd word. Ik vergeet hierbij niet dat social media niet altijd even realistisch is. Het is en blijft mijn vak, maar jeetje, wat worden mensen er door beïnvloedt. Laat je op een gezonde en fijne manier beïnvloeden en skip de accounts die energie vreten. Als ik iemand leer kennen die echt een goal heeft bereikt dat ik ook wil bereiken probeer ik na te gaan wat haar stappen zijn geweest om daar ook te komen. Ik zal het niet direct kopiëren, maar ik kijk wel hoe ik daarvan kan leren en hoe ik mijn eigen succes hieruit kan halen. Vroeger was ik wat meer jaloers aangelegd dan nu. Waar dat door komt weet ik niet precies, maar ik denk dat zoiets ook door de jaren heen en door ervaring veranderd. ”Hoe meer je faalt, hoe meer je leert.”  Ik probeer nu ook veel samen te werken met goaldiggers die met dezelfde passie hun vak uitoefenen. En laten we echt even eerlijk zijn; als jij met plezier en passie je vak uitoefent, who gives a shit wat anderen doen? Misschien bereiken zij hun goals eerder, maar learn to love the ride and you’ll be just as happy.”

”Soms zijn er wel eens momenten dat ik even niet lekker in mijn vel zit en dat andermans succes mij afleid of dat ik mij er geïntimideerd door voel.”

Steffi von Brunner, founder Yoga met Steffi: ”Ik kan erg genieten van successen van andere goaldiggers om mij heen. Het laat mij zien wat er allemaal mogelijk is en door te zien hoe een ander iets aanpakt, leer ik zelf ook weer.  Soms zijn er wel eens momenten dat ik even niet lekker in mijn vel zit en dat andermans succes mij afleid of dat ik mij er geïntimideerd door voel. Je wilt jezelf uiteraard zo min mogelijk met anderen vergelijken, want hallo: ‘jij bent uniek’. Maar inspiratie van anderen is ook fijn en kan je weer verder helpen met het bereiken van jouw eigen goals. Als het dan toch gebeurt dat ik de negatieve kant op ga, dan zeg ik tegen mijzelf: ‘The light I see in them is a reflection of my inner light’. Dat brengt me altijd weer terug bij mijzelf en dan weet ik dat ik iedere goal kan behalen, alles wat ik nodig heb zit al in mij.”

Word ook member van The Goaldiggers Club

Wil jij ook samen met andere ambitieuze goaldiggers flinke stappen maken in jouw carrière? The Goaldiggers Club opent haar deuren en helpt jou naar the next level met The Goaldiggers Club Membership. Als member krijg je exclusief toegang tot de beelden van The Goaldigger Club Session, hand-outs met alle learnings van de sprekers, worksheets om met je doelen aan de slag te gaan, netwerkborrels, 30% korting op The Goaldiggers Club Session en nog veel meer. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep en is er maandelijks een Q&A met Eve waar zij antwoorden geeft op al jouw ondernemersvragen. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar doe je dat samen met The Goaldiggers Club. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram did not return a 200.
Sluit Menu