Vraag het The Goaldiggers Club members: Ik kan alleen een succesvolle ondernemer zijn als ik 24/7 bereikbaar ben en wekelijks meer dan 50 uur werk

Als je succesvol wilt zijn, moet je keihard werken. Altijd en overal. Punt. Of toch niet? Kan het ook met bijvoorbeeld een parttime werkweek? Iedere maand vragen wij advies aan de members van The Goaldiggers Club. Deze keer legden wij ze de volgende stelling voor: ik kan alleen een succesvolle ondernemer zijn als ik 24/7 bereikbaar ben en meer dan 50 uur per week werk. Meer weten over het membership van The Goaldiggers Club? Scroll snel naar beneden.

“Soms even niets doen, geeft juist veel nieuwe ideeën en energie.”

Nienke Appels, founder van fairtrade blog ninamalum.com: “Oneens! Ik kom net terug van een weekje vakantie, en juist door een week niks te doen heb ik zoveel nieuwe ideeën en energie om de komende tijd te knallen. Als ik kijk naar mijn ouders – beiden al meer dan 30 jaar ondernemer – dan zie ik wel het 24/7 model. Daarom had ik ook niet verwacht dat ik zelf zou gaan ondernemen. Zij zien het echt als werk. Maar ik zie het voor mijzelf meer als dromen verwezenlijken, waardoor het ook niet altijd als ‘werken’ voelt.”

“Meer geld verdienen is niet altijd een kwestie van meer uren maken, maar vooral van slimmere keuzes maken of je in de juiste zaken verdiepen.”

Marjolein van der Heide, founder PrivaLegal: “Als je kijkt naar mensen als Warren Buffett en Charlie Munger, die schatrijk zijn geworden met investeren en beleggen, zijn dit geen mensen die continu van hot naar her rennen en uurtje factuurtje werken. Zij zorgen ervoor dat zij de rust hebben om te lezen en na te denken voor ze beslissingen nemen. Nu haal ik extreme voorbeelden aan, maar ik ken ook in het “echte” leven mensen die op die manier werken. Zij hebben tijd om te reizen, om bezig te zijn met andere dingen, terwijl ze er ondertussen voor zorgen dat ze geld met geld genereren. Zij laten geld voor zich werken, in plaats van te werken voor geld. Uiteindelijk is dat ook mijn ultieme doel. Daarvoor moet nog heel wat gebeuren, echt heel erg veel, maar dat geeft niet. Ik ben ervan overtuigd dat als ik dit doel in mijn achterhoofd houd en daar ook mijn keuzes op baseer (dus de keuze maken om tijd te maken voor studie, voor rust, om na te denken over dit soort onderwerpen) de kans veel groter is dat ik het ga bereiken, dan wanneer ik mij verlies in eindeloos veel uren maken en gestresst en oververmoeid raken.”

“Ik ben op verschillende tijden van de dag productief en niet per se van 9 tot 5.”

Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggers Club: “Ik ben het type dat op verschillende tijden van de dag productief is en niet per se van 9 tot 5. Je hoeft niet altijd bereikbaar te zijn en meer werken is niet per se beter. Je moet efficiënt zijn en dingen uit handen kunnen geven indien mogelijk. Het geeft me veel energie als ik niet aan een stuk door werk en mijn momentjes pak om te sporten en pauzes neem om te wandelen in het park. Ik kom daarna weer geïnspireerd terug en ik weet dat oplaadmomentjes noodzakelijk zijn. Toch heb ik zelf ongemerkt nog wel de belemmerende gedachten dat je hard moet werken als je echt iets voor elkaar wil krijgen. Stiekem weet ik wel beter, maar ik vind het moeilijk om hier altijd naar te handelen en ik kom nog regelmatig mezelf tegen.”

“Succes bestaat uit veel meer onderdelen en wordt voornamelijk bepaald door hoe je daar zelf tegenaan kijkt.”


Myrte Paris, founder KeuzeWijs: “
Succesvol zijn is niet alleen weer te geven doordat je 24/7 bereikbaar bent en meer dan 50 uur per week werkt en is niet iets statisch wat je wel of niet bent. De werkelijkheid en de definitie van succesvol is te veelomvattend om in een simpele ‘ik kan alleen een succesvolle ondernemer zijn als’ zin samen te vatten. Dit komt op mij over als zwart-wit denken. De werkelijkheid is bijna nooit zwart-wit. Succes bestaat uit veel meer onderdelen en wordt voornamelijk bepaalt door hoe je daar zelf tegenaan kijkt. Is dat bijvoorbeeld 10 miljoen aan het eind van het jaar? Of meet je op een andere manier je eigen succes? En is het daarvoor nodig om 50 uur per week te werken en 24/7 bereikbaar te zijn? Wat levert het 24/7 bereikbaar en 50 uur per week werk je werkelijk op? Dat is belangrijker dan jezelf te ‘verplichten’ om 50 uur per week te werken en 24/7 bereikbaar te zijn ( en jezelf misschien weer te ‘bestraffen’ met zelfverwijt als je niet aan die ‘eis’ hebt voldaan). Je kan er ook voor kiezen om veel ervaringen, of zelfs elke ervaring, als succes te zien. Als je bijvoorbeeld in jouw ogen of in de ogen van iemand anders ‘faalt’, kun je ook succesvol zijn omdat je een voor jouw waardevolle leerervaring hebt opgedaan. Dit is een growing mindset (ik groei van elke ervaring) waar vanuit elke ervaring een succes is. Vanuit de tegengestelde fixed mindset kun je alleen succesvol zijn als je wint of verliest.”

Word ook member van The Goaldiggers Club

Wil jij ook samen met andere ambitieuze goaldiggers flinke stappen maken in jouw carrière? The Goaldiggers Club opent haar deuren en helpt jou naar the next level met The Goaldiggers Club Membership. Als member krijg je exclusief toegang tot de beelden van The Goaldigger Club Session, hand-outs met alle learnings van de sprekers, worksheets om met je doelen aan de slag te gaan, netwerkborrels, 30% korting op The Goaldiggers Club Session en nog veel meer. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep en is er maandelijks een Q&A met Eve waar zij antwoorden geeft op al jouw ondernemersvragen. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar doe je dat samen met The Goaldiggers Club. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.

Laat een reactie achter

Instagram has returned invalid data.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand