Goaldigger Talk met Eve Tomaszewski, founder The Goaldiggers Club

Voor Eve Tomaszewski is er niets mooiers dan elkaar helpen om elkaars dromen te laten uitkomen. “Ik geloof heel erg in de boodschap van The Goaldiggers Club dat wij als vrouwen elkaar kunnen motiveren, inspireren en helpen elkaars goals te verwezenlijken.” In deze Goaldigger Talk deelt Eve wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen en het najagen van haar goals en hoe zij er met The Goaldiggers Club voor zorgt dat ook jij al je goals behaalt.

Eve Tomaszewski

Na haar studie Redactie & Mediaproductie op de Hogeschool van Amsterdam Media Informatie & Communicatie ging het hard met de carrière van Eve Tomaszewski. Met een internship bij Vanity Fair in New York op haar CV en daarna een baan als fashion editor bij Grazia was haar droom om bij een magazine te werken uitgekomen. Toch haalde ze het meeste energie uit het sparren , koppelen en motiveren van andere like-minded ambitieuze vrouwen. Ze begon The Goaldiggers Club. Wat begon als een blog waarop Eve interviews met inspirerende vrouwen deelde is inmiddels een ware community geworden met een blog, het event The Goaldiggers Club Session en een membership.

Wat is op dit moment je goal?

Eve: “Mijn goal is om ervoor te zorgen dat iedere ondernemende vrouw in Nederland haar goals behaalt. Dat ze zich niet laat tegenhouden door haar angsten en het gebrek aan het juiste netwerk en kennis. Ik wil er met mijn netwerk, mijn platform en straks ook andere dingen die uit de koker van The Goaldiggers Club komen voor zorgen dat ik vrouwen motiveer en alle tools geef om al die bijzondere dromen en goals ook echt te gaan bereiken.”

Welke acties onderneem je om dat goal te bereiken?

Eve: “Naast de online content organiseren we met The Goaldiggers Club vier keer per jaar The Goaldiggers Club Session, waar iedereen een voorproefje krijgt van het membership en een dag lang een stukje van de club in real life kan meemaken. Het membership hebben we een maand geleden gelanceerd. Hiermee bieden we een honk aan vrouwen om aan de slag te gaan met hun goals. Om met The Goaldiggers Club te blijven groeien vind ik het belangrijk om goed te kijken naar de doelgroep en hun behoeftes en vooral ook te blijven evalueren. Hoe kan ik de vrouwen bereiken? Wat zou ik kunnen verbeteren? Ik geloof heel erg in de boodschap van The Goaldiggers Club dat wij als vrouwen elkaar kunnen motiveren, inspireren en helpen elkaars goals te verwezenlijken. Om die boodschap te verspreiden, spreek ik ook graag op events over dit soort onderwerpen.”

“Het is niet nodig om voor jezelf en anderen het beeld op te houden dat je alles kan en weet. Je hoeft niet altijd overal de beste in te zijn.”

Wat zie jij als jouw grootste uitdaging?

Eve: “Als ondernemer moet je veel kunnen en weten. Het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren, maar niet alles is even leuk en je bent niet overal goed in. Het zijn vaak dingen die je nog nooit gedaan hebt en waarvan je niet weet hoe ze moeten. De confrontatie daarmee is het moment waar anderen stoppen en ik doorga. Het vereist veel van jezelf en van je doorzettingsvermogen. Als je er eenmaal doorheen bent, staan er hele mooie dingen, maar die groei is wel moeilijk. Mijn leven was wat dat betreft voor het ondernemerschap wel wat relaxter. Maar ik stel mij kwetsbaar op en ik weet dat ik mij niet hoef te schamen voor mijn tekortkomingen en failures. Het is niet nodig om voor jezelf en anderen het beeld op te houden dat je alles kan en weet. Je hoeft niet altijd overal de beste in te zijn. En als je ergens niet goed in blijkt te zijn, kan je dingen ook uitbesteden.”

Je bent minder gaan werken voor tijdschriften om The Goaldiggers Club uit te breiden. Wat was het moment dat je dacht: nu moet ik ervoor gaan?

Eve: “Het is nooit echt hét moment. Maar er komt een punt dat als je jouw bedrijf echt wilt laten groeien,  je er meer tijd in moet stoppen. Je hoeft niet meteen alles op te zeggen, dat heb ik ook niet gedaan, maar op een gegeven moment veranderde de balans tussen The Goaldiggers Club en mijn andere freelance klussen en vond ik dat The Goaldiggers Club meer aandacht verdiende. Dat is wel een moeilijke keuze, want je moet dan ook echt geloven dat het gaat werken. Ook als het nog geen succes is. Ik denk niet dat je perse moet wachten totdat je ervan kan leven. Soms moet je ook bereid zijn het risico te nemen. En dat betekent concessies maken. Zo ga ik nu minder uiteten en fiets ik verder om boodschappen te doen bij een goedkopere supermarkt dan de Albert Heijn en ga ik naar de Liddl. Je kan niet alles hebben. als je iets wil gaat het altijd ten koste van iets.”

Welke prestatie ben je tot nu toe het meest trots op?

Eve: “Vaak heb ik niet door wat ik met The Goaldiggers Club bereikt heb en wat voor impact The Goaldiggers Club eigenlijk maakt. Maar als ik tijdens The Goaldiggers Club Session in de zaal kijk, dan zit daar precies het soort vrouwen waar ik het voor bedoeld heb. En als zij dan aan het einde van de dag naar mij toe komen, een goede dag hebben gehad, geïnspireerd naar huis gaan en soms zelfs naar aanleiding van The Goaldiggers Club de sprong in het diepe durven te wagen en hun baan opzeggen: dan ben ik daar echt heel erg trots op. Het brengt iets teweeg. We maken echt impact.”

En als we het hebben over jou. Welke impact heeft The Goaldiggers Club op jou gehad?

Eve: “The Goaldiggers Club is een club vrouwen die ik zelf om mij heen heb gecreëerd en wat ik mooi vind om te zien is dat er zoveel vrouwen bereid zijn om elkaar te helpen en te empoweren. Ik heb de lat soms best hoog gelegd en ben gegaan voor bekende sprekers zoals een Rens Kroes of een Olcay Gulsen, maar ook zij werken graag mee. Die bereidheid laat zien dat het belangrijk is wat we hier doen. Daarnaast heeft The Goaldiggers Club mij uit mijn comfort zone gehaald en nieuwe dingen laten ontdekken.”

Kan je iets noemen waar je veel van geleerd hebt?

Eve: “In het begin moet je alles zelf doen. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd, want je wordt elke keer weer uitgedaagd om dingen eigen te maken en op die manier leer je elke keer wel weer wat nieuws. En omdat je zo wordt uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen, groei je ook als persoon op emotioneel vlak. Nu zit ik weer in een andere fase met mijn bedrijf en heb ik geleerd dat je na een tijd dingen moet loslaten om te kunnen groeien. Werk uit handen geven dus. En dat is nog best lastig, want iedereen bekijkt ondernemen op een eigen manier. Om te kunnen groeien zal het toch moeten en dan moet je ook investeren. Ik kan het simpelweg niet meer alleen. Ik wil altijd meer bieden en ga soms zo hard dat ik mezelf weleens overtref. Vaak gaat het dan iets té hard. Ik moet leren om mijn bedrijf ook de ruimte te geven om te groeien en soms betekent dat een stap terug nemen.”

“Het is zo zonde om altijd alles perfect te willen doen. Je verliest er zoveel tijd en energie door.”

Wat had je achteraf gezien graag willen weten over het bereiken van je goal toen je daarmee begon?

Eve: “Dat je het nooit perfect kan doen. Dat is wel iets waar ik continu naar streef en iets waar ik altijd moeite mee heb. Ik krijg daar steeds meer rust in, maar nog lang niet altijd. Als ik van tevoren had geweten dat het nooit perfect kan zijn, had het mij meer rust gegeven om achter mijn goals te gaan. Het is zo zonde om altijd alles perfect te willen doen. Je verliest er zoveel tijd en energie door.”

Welke tip zou je jezelf achteraf geven omtrent het bereiken van je goals?

Eve: “Geniet een beetje. Ik ben constant zo bezig met het behalen van die goals. Dat is mijn passie en vind ik ontzettend leuk, maar ik ben er wel altijd mee bezig. Ook in mijn hoofd. Ik zou mijzelf de tip geven om het wat meer los te laten en het wat luchtiger te benaderen. Zo geniet je ook meer van je vrije tijd en je successen.”

Wie zie jij als goaldiggers?

Eve: “Ik vind Emily Weiss een echte goaldigger. Zij heeft Glossier gelanceerd, een beautymerk dat iets aan het schoonheidsbeeld wil veranderen en een echter beeld schetst over de schoonheid van vrouwen. Niet alleen een mooi bedrijf, maar ook een bedrijf wat een verschil maakt. Daarnaast Sophia Amoruso van het Amerikaanse platform Girlboss. Zij staat voor de dingen waar ik met The Goaldiggers Club ook voor sta – women empowering, verhalen delen – en ik vind het heel mooi hoe zij dat op haar manier doet.”

In welke outfit voel jij je ‘on top of the world’?

Eve: “Ik houd echt van pakken. Je maakt er een powerful statement mee en je hoeft niet te veel na te denken over wat je aan doet, want je bent met een pak snel klaar.  Zara heeft mooie betaalbare pakken in de mooiste kleuren. Ze hebben nu een millenial pink pak dat heel hoog op mijn verlanglijstje staat. Wie weet heb ik hem wel aan tijdens de volgende editie van The Goaldiggers Club Session!”

“Van een bad hairday tot mails niet op tijd beantwoorden: maak het niet zo groot voor jezelf.”

Wat zeg je tegen jezelf als je een moment hebt waarop je het even niet ziet zitten?

Eve: “Ik probeer een beetje te relativeren. Zo groot als jij het ziet, is het niet. Het is vaak zo dat dingen die mij opvallen, anderen vaak niet eens gezien hebben. Wat jij niet goed vindt, vinden anderen perfect. Van een bad hairday tot mails niet op tijd beantwoorden, maak het niet zo groot voor jezelf. Meestal zijn die negatieve gedachtes een dialoog die zich in mijn hoofd afspeelt. Soms denk ik dat mijn mind de waarheid spreekt, maar ik heb geleerd om mezelf los te zien van de stemmen in mijn hoofd. Door te constateren dat ik iets te groot maak in mijn hoofd, kan ik het al beter relativeren.”

Wat heb je geleerd van de vrouwen in je netwerk?

Eve: “Mijn moeder heeft mij altijd geleerd om op mijn eigen benen te staan. Ik heb aan haar te danken dat ik zo zelfstandig ben. Ze heeft een hele belangrijke rol in mijn leven en ze is er altijd voor mij. Ondanks dat ze super bezorgd is en weleens eens denkt: gaat het allemaal wel goed? Misschien moet je een normale baan zoeken? is ze er ook op de momenten dat ik het niet meer zie zitten. Mijn goede vriendinnen zijn daar ook belangrijk in. Ze zijn er altijd voor me en veroordelen mij nooit voor het feit dat ik heel veel werk. Ze steunen mij juist. Mijn coach Gerlinde van Struijk heeft mij meegegeven dat ups en downs onvermijdelijk zijn in het ondernemen en geven me altijd een flinke push. Dat soort momenten horen erbij en ze geeft me goede reminders, zodat ik ze niet te groot maak en na een tegenslagen ook gewoon weer doorga.”

Hoe zorg jij voor peace of mind terwijl je een druk leven leidt?

Eve: “Ik werk best wel veel, maar ik heb geleerd om mezelf tussendoor momentjes voor mezelf te geven. Ik gebruik graag de app Headspace om te mediteren. Ik vind het heerlijk  om ‘s morgens en voor het slapen gaan te doen en om mijn mind te laten uitrusten. Als ik merk dat ik onder werktijd geen inspiratie heb, dan ga ik graag wandelen in het Vondelpark. En ook al denk ik dat ik druk ben:  ik ga wél dat uurtje sporten. Pak die momenten om even uit de molen te stappen. Dat is erg belangrijk.”

Hoe belangrijk is jouw vrouwelijke innercircle bij het bereiken van je goal?

Eve: “Voor mij wel heel belangrijk. Ik hecht er heel veel waarde aan om te sparren met ondernemende vrouwen uit mijn omgeving. Dat geeft altijd nieuwe inzichten, want iedereen doet het op zijn eigen manier. Op het moment dat je spart en met elkaar samenkomt, kan je elkaar ook echt helpen. Daarnaast vind ik het ook wel een verademing om vriendinnen te hebben die iets totaal anders doen en bijvoorbeeld gewoon een vaste baan hebben. Dat helpt om je soms even uit de waan van het ondernemen te helpen.”

Wat is jouw definitie van succes?

Eve: “Iets vanuit een pure intentie doen – en daarmee bedoel ik dat je iets doet vanuit je eigen hart, passie en visie en niet vanwege iets of iemand anders – terwijl je een gelukkig leven leidt en je eigen succes ook kan zien. De perfecte balans ga je nooit vinden, maar een gelukkig leven nastreven is wel belangrijk.”

“Wij vrouwen begrijpen elkaar gewoon! Daar moeten we gebruik van maken.”

In het kader van sharing is caring, heb je tips voor ander vrouwen die een goal nastreven?

Eve: “Wees niet te streng voor jezelf! Ga er gewoon voor, want je kan zoveel meer bereiken dan je denkt. Geniet van het proces en sta ook open om in het behalen van die goals soms andere afslagen te nemen. Dan kom je misschien ergens anders uit, maar dat is ook goed. Straf jezelf niet af als dingen niet gaan zoals je zou willen.”

Waarom is het zo belangrijk dat er achter iedere vrouw een succesvolle club van vrouwen staat?

Eve: “Ik geloof heel erg dat als je ervoor openstaat om elkaar te supporten en te empoweren met verhalen en je aanwezigheid dat je veel verder kan komen. Door het krijgen van nieuwe inzichten kan je samen groeien. En wij vrouwen begrijpen elkaar gewoon! Daar moeten we gebruik van maken.”

Join The Goaldiggers Club en word member

Wil jij ook samen met Eve en andere ambitieuze goaldiggers flinke stappen maken in jouw carrière? The Goaldiggers Club opent haar deuren en helpt jou naar the next level met The Goaldiggers Club Membership. Als member krijg je exclusief toegang tot de beelden van The Goaldigger Club Session, hand-outs met alle learnings van de sprekers, worksheets om met je doelen aan de slag te gaan, netwerkborrels, 30% korting op The Goaldiggers Club Session en nog veel meer. Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook groep en is er maandelijks een Q&A met Eve waar zij antwoorden geeft op al jouw ondernemersvragen. Vanaf nu onderneem jij niet langer alleen, maar doe je dat samen met The Goaldiggers Club. Lees hier alles over het membership en meld je meteen aan als member.
Op de hoogte blijven van Goaldigger-nieuwtjes? Volg ons op Facebook en Instagram en meld je hier onder aan voor de nieuwsbrief als je insider tips, updates en exclusieve deals wil ontvangen.
 

Laat een reactie achter

Sluit Menu
×
×

Winkelmand